IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • – Аз мноо се кефим, че в бачкането нема нито един педерас…
    – Абе… де да знам… Не съм сигурен…
    – Нема педераси бе пич, казвам ти!
    – Добре де - ти нема ли да дадеш на некой дупе за 1000 кинта?
    – Тоя па, луд ли си?
    … – Добре де, а за 10 000 ?
    – Бе, не става бе!
    – Сега ако ми кажеш, че и за един милион нема да си съгласен некой да те резне, не ти вервам…
    – Е… За един милион… Абе, ше си помислим!
    – Ето виждаш ли? Инвеститори нема, не, че нема педераси.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

      Кире ,
      що си хабиш клавиатурата ..
      Важното е че нашите са тук....Химснаб ,асенова крепост ,неохим....скоро и останалите....
      А вие всъщност защо си хабите клавиатурата !?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
        Да ти имам портфейла, моя е 5% назад. Мислиш ли, че сме изпили чашата докрай от този Brexit, защото аз си мисля, че това е само началото.
        А лирата слезе до 1,31 за долар.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Явно критерите за правене на пари са много различни.Тук някои хора все твърдите, че ги биете , лупкате и правите пари..Интересно как става при тези обороти и индекси..Да не би да сте на някоя друга БФБ.И как фондовете и чуждите инвеститори са слепи да пропуснат и те да се адаптират и да правят пари
          С много уважение пожелавам успех в правенето на пари

          Кире ,
          що си хабиш клавиатурата ..
          Важното е че нашите са тук....Химснаб ,асенова крепост ,неохим....скоро и останалите....

          Коментар


          • Явно критерите за правене на пари са много различни.Тук някои хора все твърдите, че ги биете , лупкате и правите пари..Интересно как става при тези обороти и индекси..Да не би да сте на някоя друга БФБ.И как фондовете и чуждите инвеститори са слепи да пропуснат и те да се адаптират и да правят пари
            С много уважение пожелавам успех в правенето на пари

            Коментар


            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Kiro, състоянието на пазара е извън нашият контрол. Следователно трябва да търсим начин да се адаптираме към него а не да се борим с пазара да го променяме. Когато не намерим печеливш начин си заминаваме в търсене на други алтернативи. Тук изобщо не става въпрос за доволство или недоволство. Всеки е свободен да вижда пазара както си иска. Моята гледна точка е такава. Мечките очакваха срив и не се случи. Исках да им кажа защо според мен сбъркаха в очакванията си. Всеки си има стратегия да се адаптира към средата. Примерно при преоценка по последна цена портфейлът ми на БФБ е на плюс 0,7 процента спрямо четвъртък. За мен това е всичко друго но не и пазарен срив. Успех в търговията.
              Да ти имам портфейла, моя е 5% назад. Мислиш ли, че сме изпили чашата докрай от този Brexit, защото аз си мисля, че това е само началото.

              Коментар


              • Киро, всеки който се е борил с пазара е фалирал. Нямам никакво намерение да направя тази глупост. Работата ни е да правим някакви пари а не да се борим за общественото благо на БФБ. Лично аз одобрявам печалбите, които сме направили да ги ползваме и за някакви обществени каузи в които вярваме, но на пазара сме за да правим пари. Нека не бъркаме благотворитеността с губене на пари на борсата а да харчим печалбите за значими цели.

                Коментар


                • 4D, Преди да се влезе на Борсата и във форума трябва пак да се прочете приказката за Царят е гол.Ами нашия народ така се адаптира, че повечето време от историята е бил доволен и под иго.Незнам за какви мечки говориш, но аз не прочетох през тази седмица някой да е прогнозирал спад.Специално аз писах на няколко пъти веднага след Брекзит, че спад не може да се очаква и пазара е разпродаден, за съжаление това отлага и надеждите за скорошно рали..Сега ми хрумвам, че във форума няма мечки и бикове, а доволни и живеещи в измислен свят главно малки инвеститори- радват се на жълти стотинки и недоволни реалисти, замразили повече пари на БФБ пропускащи ползи..Има и крайно недоволни- фондовете, чуждите инвеститори и малки инвеститори, които даже не искат да пишат.. Те разбира се и нищо не купуват- не виждат смисъл.

                  Коментар


                  • Вариантите са три. Най-лесният и логичен е да отидеш за риба във времена на неизвестност и несигурност, другият е да се продадеш каквото имаш и да и отидеш за риба с кеша си Малко нелепо, остава най-трудният вариянат на пук на всичко и на всички да купуваш от тънкия пазар Те това има шанс да се отплати, щото в такива времена покупките са най-сладки

                    Коментар


                    • Kiro, състоянието на пазара е извън нашият контрол. Следователно трябва да търсим начин да се адаптираме към него а не да се борим с пазара да го променяме. Когато не намерим печеливш начин си заминаваме в търсене на други алтернативи. Тук изобщо не става въпрос за доволство или недоволство. Всеки е свободен да вижда пазара както си иска. Моята гледна точка е такава. Мечките очакваха срив и не се случи. Исках да им кажа защо според мен сбъркаха в очакванията си. Всеки си има стратегия да се адаптира към средата. Примерно при преоценка по последна цена портфейлът ми на БФБ е на плюс 0,7 процента спрямо четвъртък. За мен това е всичко друго но не и пазарен срив. Успех в търговията.

                      Коментар


                      • 4dddd .не мога да повярвам, че ти пишеш такива неща.За мен ти си умен човек..Ами то е очевидно, че пазара не само, че е по- особен, а изобщо го няма и се е разпаднал..Най лошото според мен е, че участнициците във форума с малки изключения са доволни от това.Нормалните Борси по няколко пъти имаха ралита и корекции, а нашия супер пазар си стои на 25% от нивото преди кризата и сме много доволни..Целия народ е доволен - стабилно управление, хубава Борса и последни по- доходи и стандарт в ЕС

                        Сигурно и Фондовете са доволни и изобщо нищо не купуват, а чуждите инвеститори засега са ни изтрили от картата Започваме да приличаме на осъдените на смърт от филмите- те така са доволни, когато не са ги екзекутирали през изминалия ден

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

                          Все пак е краят на шестмесечието. Трябва някаква доходност да се покаже.
                          Доходността им горе - долу е добра(около нулата), има отчетлива тенденция за увеличаване на инвестициите в ДЦК, а в акции намаляват като процент от портфейлите, в БГ акции - под 10 %
                          Не очаквам новогодишни подскоци при най-тежките им акции, тримесечията не са това което бяха, по-скоро вяло крепене на текущи цени.
                          Тази година края на юни ще има и "фотографиране" на портфейли:
                          "В методологията има и критерии за оценка на активите на пенсионните фондове със стойности до 30 юни 2016 г. и за идентифициране на инвестиции в ценни книжа, емитирани от лица, свързани с ПОД, управляващо фонда, т.е. – за свързани лица, както и оценка на ефекта върху дейността на пенсионните фондове"
                          http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...216940/?page=1
                          евентуално раздвижване - след банковия изпит, смяна на персонала в кафенето с нещо по-читаво и проясняване на времето в Европа.
                          Сега е време за море
                          Last edited by 1984; 27.06.2016, 14:09.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Нашият пазар е малко по-различен поради различните правила и инфраструктура. Концепцията на мечките как ще се сринем защото на запад има сътресения е видимо несериозна. Тук мечките нямат акции а няма и къси следователно освен да чрез вербална интервенция във форума не могат да окажат никакво друго влияние на пазара. Те и затова се пънят от сутрин до вечер да пишат.
                            Обикновено пазара вярва в дадени парадигми. Примерно миналата седмица преди да излезе новината за брекзита пазара беше решил да се откаже от старият вариант за изчезващ пазар при все по-слаби обороти и волатилност при стабилни цени. Беше приета идеята, че вероятно ще има рали. В момента е състояние на колебание по какъв път ще поемем. Дали ралито ще се възобнови или ще останем на текущите нива без оборот за даден период с неизвестна продължителност. По принцип при тези тестове гадното е, че никога не можеш да кажеш със сто процента сигурност какво ще се случи. Хубавото е, че на пазара няма кьорава мечка, която да продаде акции. Всичко зависи от това дали биковете ще тръгнат напред и ще направят рали или ще гледат и ще имаме стагнация на тези нива.
                            Сред пазарните участници има и устойчива заблуда за корелация между нашият и западните пазари. Тя се счупи преди няколко години, когато и последният чужденец се разпродаде и пазара се превърна в типичен представител на граничните. При тях всичките движения идват от вътрешни фактори. Видя се как новината за дивидент по обикновените акции на Химимпорт оказа значително по-голямо влияние от брекзита. При спукването на дотком балона бяхме граничен пазар и растяхме по време на мечи на запад. Тогава се бяха случили положителни неща в българската икономика и реформа в правилата на пазара на акции. През 2007 се случи съвпадение на два фактора. Вече имахме доста от белезите на развиващ се пазар, което е механизъм за привнасяне на външно влияние върху борсата и балонизиране на българската икономика до неустойчиви нива. Сега ситуацията прилича много повече на 2000-2001 година отколкото на 2007-2008. Ще изчакаме и ще видим какво ще се случи.
                            Лично аз съм доволен защото най-тежките ми позиции са Неохим и ПИБ а те се държат доста добре. Въобразявам си, че има две възможни алтернативи. Общо рали при което почти всичко расте. Стагнация на пазара на тези нива, при които читавите компании растат а боклуците падат. Аз се справям относително добре в оценката на растежа на компаниите. Затова и при двата варианта ще изкарам пари. Естествено при общо рали доста повече, но това е извън моя контрол. Въобразявам си, че докато не свърши волатилността на западните пазари нищо не е приключило. Затова там бих търгувал волатилността а не да правя сериозни портфейли. Въобразявам си и че единственият значим канал на привнасяне на проблеми от брекзита на нашата борса е той да доведе до рецесия в ЕС, това със закъснение да влоши резултатите на нашите компании и да неутрализира част от положителните тенденции в българската икономика. За това е необходимо време и когато човек знае какво гледа би могъл да го види доста навреме.
                            Лека и доходна Аз лично не се оплаквам изобщо.
                            Ти ме развесели...
                            Професор каро има добър следовник...
                            нашия маркет не е бил свързан с икономиката и ситуацията в ЕС ....нямало корелация...ало ние сме в глобален съюз....
                            В момента може да се качват акциите само ако се намесят ПФ за да направят някой процент плюс , които губят на запад... но то ще е до 30....
                            Това ще е единственото което може да бъде плюс за твоята теория....иначе другото е ветЪр ,мАгла...
                            Все едно слушам един следовник на тиквата...
                            Ще преместим ситито в Варна и берачите на ягоди там ,ще берат нашите ягоди.......

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Ами имам пуснати поръчки купува, но не искат да ми продадат какво повече да направя
                              Купи от продавачите.
                              The strongest stand last.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                                16000лв. оборот в СОФИКС. Хората не искат и да търгуват.
                                Нашият пазар е малко по-различен поради различните правила и инфраструктура. Концепцията на мечките как ще се сринем защото на запад има сътресения е видимо несериозна. Тук мечките нямат акции а няма и къси следователно освен да чрез вербална интервенция във форума не могат да окажат никакво друго влияние на пазара. Те и затова се пънят от сутрин до вечер да пишат.
                                Обикновено пазара вярва в дадени парадигми. Примерно миналата седмица преди да излезе новината за брекзита пазара беше решил да се откаже от старият вариант за изчезващ пазар при все по-слаби обороти и волатилност при стабилни цени. Беше приета идеята, че вероятно ще има рали. В момента е състояние на колебание по какъв път ще поемем. Дали ралито ще се възобнови или ще останем на текущите нива без оборот за даден период с неизвестна продължителност. По принцип при тези тестове гадното е, че никога не можеш да кажеш със сто процента сигурност какво ще се случи. Хубавото е, че на пазара няма кьорава мечка, която да продаде акции. Всичко зависи от това дали биковете ще тръгнат напред и ще направят рали или ще гледат и ще имаме стагнация на тези нива.
                                Сред пазарните участници има и устойчива заблуда за корелация между нашият и западните пазари. Тя се счупи преди няколко години, когато и последният чужденец се разпродаде и пазара се превърна в типичен представител на граничните. При тях всичките движения идват от вътрешни фактори. Видя се как новината за дивидент по обикновените акции на Химимпорт оказа значително по-голямо влияние от брекзита. При спукването на дотком балона бяхме граничен пазар и растяхме по време на мечи на запад. Тогава се бяха случили положителни неща в българската икономика и реформа в правилата на пазара на акции. През 2007 се случи съвпадение на два фактора. Вече имахме доста от белезите на развиващ се пазар, което е механизъм за привнасяне на външно влияние върху борсата и балонизиране на българската икономика до неустойчиви нива. Сега ситуацията прилича много повече на 2000-2001 година отколкото на 2007-2008. Ще изчакаме и ще видим какво ще се случи.
                                Лично аз съм доволен защото най-тежките ми позиции са Неохим и ПИБ а те се държат доста добре. Въобразявам си, че има две възможни алтернативи. Общо рали при което почти всичко расте. Стагнация на пазара на тези нива, при които читавите компании растат а боклуците падат. Аз се справям относително добре в оценката на растежа на компаниите. Затова и при двата варианта ще изкарам пари. Естествено при общо рали доста повече, но това е извън моя контрол. Въобразявам си, че докато не свърши волатилността на западните пазари нищо не е приключило. Затова там бих търгувал волатилността а не да правя сериозни портфейли. Въобразявам си и че единственият значим канал на привнасяне на проблеми от брекзита на нашата борса е той да доведе до рецесия в ЕС, това със закъснение да влоши резултатите на нашите компании и да неутрализира част от положителните тенденции в българската икономика. За това е необходимо време и когато човек знае какво гледа би могъл да го види доста навреме.
                                Лека и доходна Аз лично не се оплаквам изобщо.

                                Коментар

                                Working...
                                X