If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това, което съм прочел за Монбат например е печалба от 22 млн. за 2015 г. Към момента пазарната капитализация е 303 млн. СТарата планина и тя според мен не е 5, ПИБ не го пипам, тъй като съм по-страхливичък. Не говорим за форуард П/Е-та, това е важно да се уточни.
На борсите не търгуваме ли очаквания, а не минало...
Кои са тези компании, че то ПИБ е при П/Е 2, или НЕОХ на 4-5, Стара планина е 5, Монбат е 10, не знам къде ги гледате тези ПЕта по 15-20...
Това, което съм прочел за Монбат например е печалба от 22 млн. за 2015 г. Към момента пазарната капитализация е 303 млн. СТарата планина и тя според мен не е 5, ПИБ не го пипам, тъй като съм по-страхливичък. Не говорим за форуард П/Е-та, това е важно да се уточни.
П.П. Неохима ми се вижда трудно прогнозируем. Изкараха 1-2 страхотни отчета, но ако трябва да гледаме 1-2 г. назад, положението е страшно. Поздравявам смелите, които яхат ПИБ, Неохим и т.н., но това не е за мен. Приел съм този факт.
Лелее, по принцип си прав, но аз говорех за друго нещо. Мен ме интересуват определени компании, чиито П/Е е кристално ясно и към момента е 15-20 при Софикс 500. Въпросът беше, че същите тези компании биха се търгували на ПЕ 60, което мен лично не ме устройва. По тази причина и продадох вчера 15-тина% от тях.
Времето ще покаже, дано да видим Софикс 1500!
Кои са тези компании, че то ПИБ е при П/Е 2, или НЕОХ на 4-5, Стара планина е 5, Монбат е 10, не знам къде ги гледате тези ПЕта по 15-20...
някой може ли да ми обясни какъв е скритият замисъл на хората дето си чопкат по 35 акции за левче???? кому е нужно да се набутваме с комисионни всички за 35 лв......... иначе браво за оптимизма... ако имах много акции бих продавал яко
Е всеки си преценява. Когато влакът върви е хубаво да си на него - независимо какво ти говори здравия разум. Защото иначе кога ще печелиш - когато спре ли
Монти например печелеше при спрели влакове. Как става това е несъвсем добре изяснена мистерия
Още по-мистериозно ще е, ако е започнал да губи при тръгнал влак
Лелее, по принцип си прав, но аз говорех за друго нещо. Мен ме интересуват определени компании, чиито П/Е е кристално ясно и към момента е 15-20 при Софикс 500. Въпросът беше, че същите тези компании биха се търгували на ПЕ 60, което мен лично не ме устройва. По тази причина и продадох вчера 155 от тях.
Времето ще покаже, дано да видим Софикс 1500!
Е всеки си преценява. Когато влакът върви е хубаво да си на него - независимо какво ти говори здравия разум. Защото иначе кога ще печелиш - когато спре ли
Изрично написах ''преди 2007г.''. Съветвам те да се погледнеш в огледалото и отново да кажеш вица за чукчата, който не чете . Няма повод от злоба, затова, че сега си се сетил да бързаш (думите ти бяха: ''бегай не ни занимавай, че времето е бързо и требва да се действа ''). Всеки взема грешни решения. И на мен често ми се случва, затова и нищо не препоръчвам.
Написал е човекът че е на работа, защо го дразниш? Нека да идват все повече хора, това е добре. И за тях също
Предполагам, че не си недоволен от развитието на нещата покрай растящия ни индекс
Средно ПЕ е нещо много обтекаемо. Ако го смяташ през медианата ще удари в момента към 15, но ако го претеглиш през капитализацията както прави борсата е 9,87 в момента. Хайде да го кажем 10, на софикс 510. Т.е. печалбата на индекса идва 51. Взимаме по 10% ръст за две години и печалбата след две години идва 62. Като сложиш 62*25 и Софикс идва 1542
Лелее, по принцип си прав, но аз говорех за друго нещо. Мен ме интересуват определени компании, чиито П/Е е кристално ясно и към момента е 15-20 при Софикс 500. Въпросът беше, че същите тези компании биха се търгували на ПЕ 60, което мен лично не ме устройва. По тази причина и продадох вчера 15-тина% от тях.
чукча писател, не читател, говорех за 2000 а ти намилаш за 2007. Продължаваш да дълбаеш с още глупости, недей
Изрично написах ''преди 2007г.''. Съветвам те да се погледнеш в огледалото и отново да кажеш вица за чукчата, който не чете . Няма повод от злоба, затова, че сега си се сетил да бързаш (думите ти бяха: ''бегай не ни занимавай, че времето е бързо и требва да се действа ''). Всеки взема грешни решения. И на мен често ми се случва, затова и нищо не препоръчвам.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
От година съм на БФБ, но толкова оживен седмица(от към брой сделки) не помня да е имало.Вече по-приятно да гледам в платформата, че преди 2-3 сделки за един час.
Е как при Софикс 500 се търгуват на П/Е 15-20, а на Софикс 1500 - 20-25? Значи или печалбите им трябва да се умножат, или П/Е-то
Средно ПЕ е нещо много обтекаемо. Ако го смяташ през медианата ще удари в момента към 15, но ако го претеглиш през капитализацията както прави борсата е 9,87 в момента. Хайде да го кажем 10, на софикс 510. Т.е. печалбата на индекса идва 51. Взимаме по 10% ръст за две години и печалбата след две години идва 62. Като сложиш 62*25 и Софикс идва 1542
Коментар