If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ФБР е започнало разследване на мейлите на Хилари.. само един хубав скандал може да обърне нагласите в полза на Тръмп.. защо ни интересува това.. Тръмп президент е Софикс позитив.. много позитив..
Туканка грешиш, мисля. Нагласите и сега са в полза на Доналд, освен ако не слушаш медии, които дори не крият обвързаността си с демократите и слугинажът си в полза на Полуживата. Аз се боя от фалшифициране на вотът, боя тоже, че може да опитат да убият Доналд. Цялата дивашка атака срещу него започна след като той отказа 5 МБ долара "спонсорство за финансиране на изборите" от мегабогатата еврейска фамилия Кох - тогава цялата политико-олигархическа върхушка здравата се подплаши, защото се убедиха, че тоя човек просто не може да бъде купен с никакви пари.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Киселко е гроздето Мите. Нищо като минем 600 ти и некои други пак ще се върнете
Какво е значението за теб че при алианц са изтъргувани толкова милиони, когато ти влизаш и излизаш с хилядарка или две?
Че аз не съм си тръгвал, драги, та да връщам. Влизам с бимберица - ок, просто ми стана забавно как нашият приятел и уважаван колега Интров се въодушевява от някакъв комически оборот.
Апропо - а защо мислиш, че сам ти след година-две няма да излезеш навън: на истинските пазари? Трейдингченца на седмак ли ще си пазаруваш, или Даймлерченца на шейсетак?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
АКО стане така ще направим пари ,но ако не стане баш така може и да загубим доста.Нека не се изхвърляме в очакванията...много камъчета могат да катурнат каруцата и да тръгне обратен ефект ,а именно разпродажба на активите.......и тогава ще стане мазало!
Например..... употребяван автомобил... машина за ..... ледогенератор.... и т.н и т.н
Колеги не знам дали напълно разбирате какво ви обясняват от Експат Мисля че е време да вникнете в думите! Аз не мога да повярвам че се случва в България Такъв синхрон на големите играчи за развитието на БФБ и привличане на чужди фондове. Браво! ......... "поне 100 милиона до края на 2017 "
Очакванията са ми огромни за следващите 3 години - ако хванем такива силна вълна то за 3 години на БФБ ще направим добри пари (меко казано )
АКО стане така ще направим пари ,но ако не стане баш така може и да загубим доста.Нека не се изхвърляме в очакванията...много камъчета могат да катурнат каруцата и да тръгне обратен ефект ,а именно разпродажба на активите.......и тогава ще стане мазало!
Всъщност не е много хубаво да си кувейт ако помниш какво се случи с него преди 25г...ма надали заради нас чичко сам ще си мръдне пръста...също тоже и дядо иван.
Гаааааа, по ще ни отива да сме Ирак в този пример. Само дето пустиня нямаме, та ще е Балканска бурята.
Френската Total е открила петрол в блока "Хан Аспарух" в Черно море, става ясно от финансовия отчет на компанията за третото тримесечие.
Предполагам, че това е добра шегичка от твоя страна...
Всъщност не е много хубаво да си кувейт ако помниш какво се случи с него преди 25г...ма надали заради нас чичко сам ще си мръдне пръста...също тоже и дядо иван.
Ма споко, няма такава опасност...
Имаха договорка с правителството за 2 дупки, надали първата е била толкова потенциално добра,че да си плюят на петите веднага след нея...къде аденския залив/индия са сега. https://www.vesselfinder.com/?imo=9600786
И по важното - дори и огромно находище да са намерили ( което няма как да се установи след единичен сондаж) - основния въпрос е доколко е икономически изгодно да се добива ?
Факт е че дълбоководен нефт на такива дълбочини ( 6-7км) и отстояния от брега в никакъв случай не може да струва по малко от 60$/барел. Свързано е с построяване огромна подводна инфраструктура от запечатани кладенци свързани в с/ма, отделно тръбопроводи или за пълнене на плаващи рафинерии (fpso)/танкери.
За да е икономически изгодно трябва да ни излиза поне 20-30% по евтино от руския нефт, отделно още поне толкова за тотал и сие да си избият парите. А те са много.
Просто не виждам как може да бъде рентабилно това при цени под 90-100$/барел олио...а такива нива я видим близките 5-ки, я не, по скоро не.
Да не говорим за екологичните проблеми при затворено море като нашето...
Пък и без газ с какво ще пълним газовия Х на БХ ....
Малко коментари за целите ни, свързани с BGX. Това за нас не е просто някакъв или поредният фонд, който някой пуска на пазара в България. Този проект е замислен като част от инфраструктурата на българския капиталов пазар - надстройка, която да го изведе на качествено различно ниво. Проектът е съгласуван с големите институционални инвеститори на българската борса, които държат над 350 милиона лева в акции от SOFIX. След първоначалната фаза (лицензиране и старт на вторичната търговия) следва истинската част - динамичен растеж на активите на фонда не толкова с парите на дребните спекуланти и инвеститори на БФБ (до момента именно те са вложили 2 милиона лева във фонда), а чрез замяна на големи пакети акции от индекса от портфейлите на големите институционални играчи с акции от фонда. Водим такива разговори и очакваме между 10% и 20% от портфейлите на някои от по-големите играчи да се конвертират от единични позиции в акции на индексния фонд. Това ще са над 40 милиона лева по сегашни цени. Ето това ще е истинският старт на индексния фонд. Досега всичко е "72 часови проби", от които сме изключително доволни. Механизмите на търговия и сетълмент на вторичен и първичен пазар работят.
Защо е важно фондът да набере критична маса от поне 20 милиона евро активи? Защото тогава ще можем да преминем къв втората фаза на проекта - крослистинг на Франфурт и/или Лондон и активен маркетинг сред международните инвеститори с мандати върху развиващите се пазари, сред които е и българският. Тогава тези инвеститори ше могат да купят и продадат българския пазар чрез индексния фонд лесно, бързо и евтино - също като всички вас. В момента те няма как да се включат. Защото никой няма да тръгне да анализира отделни български позиции (няма да отдели човешки ресурс, а и информацията за нашите емитенти си е само на български), няма да може да намести нормален за тях размер на поръчка (минимум 1-2 милиона евро или долара за единична поръчка при фондове, управляващи милиарди), и няма да си открие сметка при никой български инвестиционен посредник специално и само да купи нещо в България. Когато имаме индексен ETF, търгуем на голям международен пазар, тогава сме на картата. И вече всеки, който иска да си купи нещо в Източна Европа, ще купи малко (за 1-2 милиона долара) от българския индкесен фонд. Този фонд ще е основната трансмисия между чуждите инвеститори и българския пазар. Очакваме да стане поне 100 млн лева до края на 2017 г. При предполагаем free-float на акциите от SOFIX около 400 млн лева, това значи, че около 25% от този free-float ще е в индексния фонд. Повечето по-пасивни инвеститори на БФБ ще държат акции в индекса. И това ще е нормално. А колко ще стигне SOFIX при успех на тези наши планове - всеки ще трябва да си направи сметката сам. Ясно е само, че при този сценарий акцията на индексния фонд ще е в пъти по-ликвидна от всичко друго на БФБ.
Колеги не знам дали напълно разбирате какво ви обясняват от Експат Мисля че е време да вникнете в думите! Аз не мога да повярвам че се случва в България Такъв синхрон на големите играчи за развитието на БФБ и привличане на чужди фондове. Браво! ......... "поне 100 милиона до края на 2017 "
Очакванията са ми огромни за следващите 3 години - ако хванем такива силна вълна то за 3 години на БФБ ще направим добри пари (меко казано )
Айде сега да почнем с оптимизма.На нашата борса той е като при жена с нередовен цикъл преди критичната.Тъкмо да дойде и пак се изгуби.Ей това е БФБ.От умрял писмо .
Ами и аз това се чудя кво го бърка че не съм влизал във форума.Бил съм се крил като мишок написа въпросния гладник-цървул.С което ме разсмя щото такива като него ги познавам много на борсата.Ама щом е тъй всеки ден сега ще присъствам във форума в която тема реша
Не си давай зор вземи си още някои ден почивка! Тъкмо свикнахме с отсъствието ти
Ами и аз това се чудя кво го бърка че не съм влизал във форума.Бил съм се крил като мишок написа въпросния гладник-цървул.С което ме разсмя щото такива като него ги познавам много на борсата.Ама щом е тъй всеки ден сега ще присъствам във форума в която тема реша
Портфейла на всеки е според възможностите му, не виждам какво ги бърка другите.....
Всеки да си гледа в канчето мисля, че е най-добре
Нищо просто им показвам че приказват глупости и изглеждат жалки.Поне да си кротуват и търгуват мирно.Кво си мислят че ще направят милиони ли като подскочила борсата малко.99 % от играчите на бфб са с портфейли под 100 000 лв.Какво да говорим тогава.
Портфейла на всеки е според възможностите му, не виждам какво ги бърка другите.....
Всеки да си гледа в канчето мисля, че е най-добре
Коментар