Първоначално изпратено от abc
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНе знам как ще се променят нагласите, но преди кризата ХИМА беше почти двапъти по скъп от ЦКБ...Разбира се това не е нито препоръка, нито гаранция за нещо..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНе знам как ще се променят нагласите, но преди кризата ХИМА беше почти двапъти по скъп от ЦКБ...Разбира се това не е нито препоръка, нито гаранция за нещо..
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Понеже статистиката показвала много, но не всичко ....
Та в този дух, със сигурност нагласите към Хим-а ще се променят, когато подмине 2-ката като малка гара и на 2,50 бързият влак ще е набрал скорост към 3-ката, но местата във вагоните ще са кът ...
Успех на търпеливите !!!!!!!не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Коментар
-
Аз също смятам , че анкетите на Голямата Мечка са много полезни , за което му благодаря.
Резултатите от тях всеки тълкува спрямо своите разбирания за различните компании и очакванията си за тях.Това го смятам за напълно нормално.
Когато чета различно от моето мнение , то ми служи за коректив , а това е полезно за цялостното усещане за пазара, което е субективно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Забелязвам разни неща и ако се опираме на тая логика би следвало при рокадото което ми предлагаш да изляза с над 100 % обща доходност от мама и кака обаче честно да ти кажа предпочитам младото,защото със стари брантии нов клуб за отпускащи масажи не ми се прави Нали казах че имам едни съмнения и искам да поогледам нещата преди да съм решил каквото и да е
майката,пробрема се прехвърля и при другите,най -вероятно е спекулативни игри.
Коментар
-
Анкетите са много полезни и добри..Те очертават очакванията и нагласите на форума..Всяко измерване е по добро от липсата на ориентири и измервания..Досега БИГ върши много полезна дейност- резултатите са комплимент , както за него , така и за участниците във форума..
ЦКБ е много по- предвидима прозрачна от ХИМА, това мисля е нагласата..Имам и от двете- успех на всички
- 1 like
Коментар
-
Полки, анкетите са си много добре. Те измерват субективното усещане за стойност и доверие на участниците. То не винаги може да бъде обективно, но в някои случаи може да се превърне и в самосбъдващо се пророчество. Целта на анкетите е да оредели пазарните настроения и до голяма степен се справят перфектно със задачата. Дават се медианни стойности, които не са претеглени през портфейл. Това си има плюсове и минуси. Наличието на двете би дало допълнителна информация, но ми се струва практически невъзможно, защото размера на портфейла е чувствителна информация и няма да има желание за попълване.
Ти изпадаш в някакъв логически абсурд. Не си съгласен и не ти харесва мнението на хората. Затова твърдиш, че те не знаят какво мислят и усещат. Това е несериозно. Няма как да знаеш какво е в главата им.Last edited by dddd; 17.01.2017, 08:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеpolki и k.o.
На другите въпроси - напълно е възможно да има поне един от всички попълвали анкетата които да не са наясно, че двете компании имат един собственик. Друга възможност е реално някой да дава отговор не за доверието в мажоритарните собственици, а в мениджърите на дружеството, за което се гласува. Трети вариант е - сантиментът към компанията да надделява над смисъла на въпроса.
имам чуството, че повечето от тези които попълват анкетите го правят механично и не влагат никаква мисъл
дано греша, но и друг път ми е правило такова впечатление
не знам ................ дали:
- анкетите им идват дълги и не могат да се съобразят какво отговарят?
- не помнят какво са чекнали няколко реда по-горе ли?
- нарочно ли го правят?
или просто толкова си могат хората ................ и няма за какво да им се сърдим...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
В графата "високо доверие" са дадени 2 гласа за ЦКБ и 1 за Хим, общата оценка, която публикува BigBear е на база средно претеглено от всички гласували, не само тези, които са дали 5 точки и го калкулирах, както смятам, че и той прави крайната оценка, ако греша, нека ме поправи. Не гледай само последната графа, а всички, така е по - представителна извадката, защото в колконка 1 са три гласа, а в другите общо близо 90. Скоро ще затвори анкетата и ще видим крайните резултати, които може би ще останат близки.
ок ................. тогава да сравним там където има най-много гласове
"имам известно недоверие" --- 11 срещу 19 гласа
чакам да ми обясниш същото ................. защо се губят 8 гласа (около 40%) разлика които иценят едни и същи мажоритари по различен начин?
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеБлатото, наречено политика, не коментирам.
"по - голямото доверие в банката сигурно се дължи на по - строгите регулации в банковия сектор, които явно вдъхват по - голяма сигурност."
при положение, че на практика регулациите не се спазват на тази територия наречена България
а, сега, де...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
polki и k.o.
Тази анкета за доверието в мажоритарните собственици обикновено събира към стотина гласа и тогава я затварям. Много би ми се искало да са примерно хиляда, за да са статистически по-значими данните, но това е положението... До голяма степен колко ще се попълва зависи дали се намира във видимата част на темата за оптимизма или моята тема и то най-вече в първите 5 - 6 най- горни поста. Благодарен съм на всеки, които цитира анкетите и ги качва най - отгоре.
Принципно гледам и публикувам средната притеглена величина, както казва k.o.. Обикновено на тази анкета в междинните данни я настройвам да ги публикува директно, но този път някой беше много бърз и я попълни преди да ги настроя и вече не ми даваше да покажа средните величини.
На другите въпроси - напълно е възможно да има поне един от всички попълвали анкетата които да не са наясно, че двете компании имат един собственик. Друга възможност е реално някой да дава отговор не за доверието в мажоритарните собственици, а в мениджърите на дружеството, за което се гласува. Трети вариант е - сантиментът към компанията да надделява над смисъла на въпроса.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
високо доверие - 4,65% срещу 2,27%
два пъти по-високо доверие при банката, а ти превърна числата в коефиценти за да докажеш, че 100-те% разлика всъщност са 10%
Блатото, наречено политика, не коментирам.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар