IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от бик в атака
    Всичко ми върви. Върви ми яденето, пиенето, секса и търговията При теб как е?
    не се оплаквам, а нямам и повод, по -скоро изненадващо малко и за мен върви учудващо добре. Още по-изненадващо добре мисля че ще бъде и занапред. Каква търговия правиш като се разкеши. Продаваш вече и хима ли !?!?
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Click image for larger version

Name:	име.JPG
Views:	1
Size:	40.7 КБ
ID:	3175769
      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Това не е ли някакъв многогодишен връх на Софикс?
        SOFIX 615,12

Коментар

• Мечтае е Баба Меца да го кле.., ама Бика го набе..

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Не ти ли върви търговията в последно време!?!?
            Всичко ми върви. Върви ми яденето, пиенето, секса и търговията При теб как е?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака
              и днес търговията направо кърти
              Не ти ли върви търговията в последно време!?!?
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight
                В началото докато събера някакъв смислен капитал да кажем 4-5 000 лв ще минат няколко месеца (3-4) през тези няколко месеца ако от всички акции купувам по 400-500 лв очаквам че на края на тези месеци портфейла ми няма да е с правилното тегло защото някой акции ще са спечелили други загубили и така. Тъй като всяка година списъкът с 10-те компании се мени мисля че балансиране тогава би имало смисъл. Колкото до въпроса с целевата сума по-скоро е в кой момент би било разумно да спра да отделям тези 500-1000 лв на месец при каква сума влагането на нашата борса би загубило смисълът си (сега като се замисля предполагам това е строго индивидуално).
                Ще се изразя максимално кратко. - Колкото повече - толкова повече. Питай баба ти меца дали е сладък меда.))) Сладък е и още как !?!?! Пък нека си жилят пчелите!!!! Колкото повече пари извадиш от форекса и набиеш в бфб толкова по-добре. Няма смисъл от крайна сума. Отгоре е само небето )))) Ти си решавай колко ще вкарваш и кога, но веднъж като ти се услади печалбата - няма вече спиране)))))
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение

Нещо не разбирам писанките ти в последно време. /не че преди съм ги разбирал/ В момента Софикс е на вай-високото си ниво от 8-9 години насам.
                  Направо можеш да кажеш : "най-високото си ниво от Освобождението насам"
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                    Нещо не разбирам писанките ти в последно време. /не че преди съм ги разбирал/ В момента Софикс е на вай-високото си ниво от 8-9 години насам.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Всеки момент очаквам да се появи някой и да сподели колко е доволен
                      Вече е тук

Коментар

Брато, гледам, че имаш регистрация от 2005 година. Та за толкова години не можа да си изградиш стратегия за инвестиране?
                        Еми преди се занимавах с Форекс там пари не се правят. От едно известно време се заглеждам по борсата но е по-скоро заглеждане. Та да не можах.
                        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Всеки момент очаквам да се появи някой и да сподели колко е доволен

Коментар

• и днес търговията направо кърти

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

В началото докато събера някакъв смислен капитал да кажем 4-5 000 лв ще минат няколко месеца (3-4) през тези няколко месеца ако от всички акции купувам по 400-500 лв очаквам че на края на тези месеци портфейла ми няма да е с правилното тегло защото някой акции ще са спечелили други загубили и така. Тъй като всяка година списъкът с 10-те компании се мени мисля че балансиране тогава би имало смисъл. Колкото до въпроса с целевата сума по-скоро е в кой момент би било разумно да спра да отделям тези 500-1000 лв на месец при каква сума влагането на нашата борса би загубило смисълът си (сега като се замисля предполагам това е строго индивидуално).
                              Брато, гледам, че имаш регистрация от 2005 година. Та за толкова години не можа да си изградиш стратегия за инвестиране?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Част от въпросите не ги разбира, но все пак ще кажа какво мисля по темата
                                Имаш целева структура на портфейла- определен брой на компаниите с определено тегло, размера на покупките го правиш според транзакционните разходи/приблизително би съвпаднал с тези 500-1000 лв. за сделка/, а реда е започвайки от компаниите, които ти се струват най-привлекателни в момента. Балансирането на портфейла се предприема когато той се различава толкова от моментната ти целева структура, че хипотетичните ти ползи от балансирането надвишават транзакционните раздоди по него. Сума смислена като крайна цел- не разбирам какво имаш предвид, дивидентните компании са значително по-ликвидни от средното за БФБ, но все пак с портфейл от няколкостотин хиляди лв. ще влияеш на цените на дневна база, а с няколко млн.- и на месечна/да кажем, че споменатите суми биха ти коствали няколко % от стойността на портфейла за да излезеш в споменатите периоди/. Доходност 5-8 % годишно за следващото десетилетие изглежда реалистична, но е доста вероятно да имаш година и с +-50%...
                                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Working...
                                X