Първоначално изпратено от бик в атака
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе ти ли върви търговията в последно време!?!?При теб как е?
Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnightВ началото докато събера някакъв смислен капитал да кажем 4-5 000 лв ще минат няколко месеца (3-4) през тези няколко месеца ако от всички акции купувам по 400-500 лв очаквам че на края на тези месеци портфейла ми няма да е с правилното тегло защото някой акции ще са спечелили други загубили и така. Тъй като всяка година списъкът с 10-те компании се мени мисля че балансиране тогава би имало смисъл. Колкото до въпроса с целевата сума по-скоро е в кой момент би било разумно да спра да отделям тези 500-1000 лв на месец при каква сума влагането на нашата борса би загубило смисълът си (сега като се замисля предполагам това е строго индивидуално).Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
Нещо не разбирам писанките ти в последно време. /не че преди съм ги разбирал/ В момента Софикс е на вай-високото си ниво от 8-9 години насам.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеи днес търговията направо кърти
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Всеки момент очаквам да се появи някой и да сподели колко е доволен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
Брато, гледам, че имаш регистрация от 2005 година. Та за толкова години не можа да си изградиш стратегия за инвестиране?http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеи днес търговията направо кърти
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
В началото докато събера някакъв смислен капитал да кажем 4-5 000 лв ще минат няколко месеца (3-4) през тези няколко месеца ако от всички акции купувам по 400-500 лв очаквам че на края на тези месеци портфейла ми няма да е с правилното тегло защото някой акции ще са спечелили други загубили и така. Тъй като всяка година списъкът с 10-те компании се мени мисля че балансиране тогава би имало смисъл. Колкото до въпроса с целевата сума по-скоро е в кой момент би било разумно да спра да отделям тези 500-1000 лв на месец при каква сума влагането на нашата борса би загубило смисълът си (сега като се замисля предполагам това е строго индивидуално).Събитията не винаги отговарят на очакванията!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЧаст от въпросите не ги разбира, но все пак ще кажа какво мисля по темата
Имаш целева структура на портфейла- определен брой на компаниите с определено тегло, размера на покупките го правиш според транзакционните разходи/приблизително би съвпаднал с тези 500-1000 лв. за сделка/, а реда е започвайки от компаниите, които ти се струват най-привлекателни в момента. Балансирането на портфейла се предприема когато той се различава толкова от моментната ти целева структура, че хипотетичните ти ползи от балансирането надвишават транзакционните раздоди по него. Сума смислена като крайна цел- не разбирам какво имаш предвид, дивидентните компании са значително по-ликвидни от средното за БФБ, но все пак с портфейл от няколкостотин хиляди лв. ще влияеш на цените на дневна база, а с няколко млн.- и на месечна/да кажем, че споменатите суми биха ти коствали няколко % от стойността на портфейла за да излезеш в споменатите периоди/. Доходност 5-8 % годишно за следващото десетилетие изглежда реалистична, но е доста вероятно да имаш година и с +-50%...http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
Коментар