If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз лично си мислех че и ЧЕЗ може да влезе и този ръст ми се стори доста на време за влизане но се видя че не е такъв замисъла.
Аз поне не мога да кажа компания извън Софикс, която да заслужава повече място в индекса. Но трябва да станем 750 акционерите, за да може да се случи. Дано го видим септември
Аз съм мирен ,реших да ги отигравам по бавно и по вече мисъл....и царувам на ДАХ с Коба ....
Само че да изкараш две ликвидни дружества а да вкараш едно неликвидно и един шит....
са като помисля ,ами тези с Доверието да не го загубят други ден.....че май повечето затова го купуваха....?
Не е препоръка!
За ДОХ едва ли има много спекулиращи влизане в Софикс аз си мислех че е възможно но всички с които си писах на лични ми споделиха че гледат на него все едно имат акции в Софарма. Сега когато връщам лентата назад разбирам защо имаше тапа на 1.93 Последната вълна си беше заради отчета и новината за продажба на Бриколажа в Македония. Решението на КЗК излиза следващата или по следващата седмица та ще видим какво мисли пазара по въпроса за поглъщане от Софарма
Аз лично си мислех че и ЧЕЗ може да влезе и този ръст ми се стори доста на време за влизане но се видя че не е такъв замисъла.
На мен тия не ми влияят, но не подразни невежеството от страна на БФБ -лично го следих повече от седмица дали ще се промени и накрая реших да го споделя с Валю. И какво от това че писахме по темата? Нито Инвестора взе отношение , нито БФБ !!!
Колкото до това дали влияе на личната ми кесия - НЕ ! 2000бр/акц. на ЕУробатак - няма как да ги мисля, винаги им скубя +са бързо щом видя къде да ги прехвърля и в понеделника ще е така от 0,72 все ще е кяр!
-До края на другата седмица ще те изненадам с друга статистика, седи мирен само !
Аз съм мирен ,реших да ги отигравам по бавно и по вече мисъл....и царувам на ДАХ с Коба ....
Само че да изкараш две ликвидни дружества а да вкараш едно неликвидно и един шит....
са като помисля ,ами тези с Доверието да не го загубят други ден.....че май повечето затова го купуваха....?
Не е препоръка!
ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ § 1. По смисъла на настоящите правила: 1. „Фрий-флоут” е медианната стойност на броя акции, притежание на акционери, притежаващи не повече от 5 (пет) на сто от гласовете в общото събрание на емитента, за търговските сесии през 1 (един) от следните тримесечни периоди: 2 март – 1 юни, 2 юни – 1 септември; 2 септември – 1 декември, 2 декември – 1 март. 2. „Пазарна капитализация” е произведението от броя финансови инструменти в съответната емисия по единичната пазарна цена. 3. „Икономическа група” е група компании, дефинирана за целите на съставяне на консолидиран финансов отчет. 4. „База на индекс” са емисиите, включени в изчисляването му. ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ §1. Настоящите правила са в сила от 08.11.2014г.
Не знам, но е логично (с цел да не се манипулира грубо цената) да се взима под внимание последна цена преди заседанието на СД - понеже няма фиксирана дата за това заседание.
Даже и при достигната най-висока цена от 0.816лв.и 161.345млн.акции европейците са с около 2 млн.под индустриалците.
Относно оборота - вижда се, че последното шестмесечие индустриалния холдинг значително се подобрява(изключвам 1.4млн. от големите сделки)- ако проблема е оборота трябваше да го вадят септември Поглед в БГ40 излкючва почти половината компании от влизане в 30 - те за предварителна селекция поради фф под 10млн. и други с под 750 акционери.
Много внимание им отделяме.
Приятна вечер на всички!
Излиза че ключа от палатката се крие в медианната стойност на седмичния оборот,само това е показателя който може евентуално да е класирал IHLBL извън първите 30 компаниии и да не преминава тази "цедка" ,иначе няма начин
Точно по пазарна стойност на ФФ се класират тези дето останат накрая за да определят кои 15 да са.
А това си е най лесно за манипулиране при ниско ликвидните може би затова не мога да повярвам а го чета няколко пъти. Най нормално е ликвидността да е най важна при крайната селекция. Дано да вземат мерки защото иначе негативно влияят на борсата.
В такъв случай не виждам как Холдинг България ще отпадне и това допълнително обърква Освен ако не се взимат някакви бъдещи цени към датата на влизане в Софикс
най-тежкото е най-отдолу : Фрий-флоут пазарна капитализация
следващо по тежест е брой сделки
най-малко тежи оборота
Ако не се гледаше фф кап., то трейса щеше да си е вътре
Точно по пазарна стойност на ФФ се класират тези дето останат накрая за да определят кои 15 да са.
най-тежкото е най-отдолу : Фрий-флоут пазарна капитализация
следващо по тежест е брой сделки
най-малко тежи оборота
Ако не се гледаше фф кап., то трейса щеше да си е вътре
На страница 6 - т.4 казва че към т.2 отиват първите 30, отговаящи на т.3 - според мен няма 30 дружества дето отговарят на всички условия в т.3. Една от спирачките е 750 акционера, с което спират дружества като Сирма, Спиди, Газ, Агрия, Чез, Елана Агро - всичките с пазарна ст-ст на ФФ над 10млн по моите сметки.
Не мога да съм напълно 100% сигурен, но смятам че наистина няма начин Еврохолд да измести ИХЛБЛ.
Коментар