Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Събитията не винаги отговарят на очакванията!
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
Абе ти не разбираш ли, че това не е правилна стратегия бе човек?! Точно ей с такива мисли 2007 имаше хора дето купуваха Оргахим на 800 лева, а след това го продадоха под 100. Ти не разбираш ли, че има компании които се отписват от борсата и никога вече не достигат предишните си цени. И честно казано не виждам абсолютно никаква логика нещо което сега струва 10 лв. примерно да го държа докато падне на 2 лева с надеждата че някога пак може да стане 10
10лв беше ли макс при капачките, при Агрия, при Монбат.... кога знаеш че си стигнал тавана? Ето Мбат от 10лв върна, но сега фонда го бутна над 11!
6,5лв беше ли макс при СФТРД - ти продаде ли тогава? Ето сега вече гони 8,5лв.... Същото е и по дъното.
Може да не е правилната, но другата е стратегия за оракули, а аз не съм такъв!
ето ти кешира част, защото не бе сигурен дали ще пробием 625, може би.... е проби и сега ще чакаш да се върне на 300 ли?Last edited by tony1975; 19.03.2017, 08:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Добро утро!
Цифрите и процентите бяха примерни, всички знаят че имам стотина акции тук-там. Просто исках да кажа, че не бива да забравяме че държим един актив, който променя цената си във времето - ту нагоре-ту надолу. Няма нищо фатално ако отиде в долната точка щом сте избрали читави компании - рано или късно пак ще поскъпнат! Бих бил щастлив да допълвам СФТРД на 1,5лв с 30ст дивидент..... дори и най-големия казва че не може да познае кога се на връх или кога да влиза на пазара защото е достигнал дъно.Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Е, човек, 80 000 лева за нищо ли ги нямаш? Що трябва пазарът да ти изсмуче 75% от активите? Какво ти пречи да продадеш по-навреме, па да вземеш повече дялове от ниското?
Цифрите и процентите бяха примерни, всички знаят че имам стотина акции тук-там. Просто исках да кажа, че не бива да забравяме че държим един актив, който променя цената си във времето - ту нагоре-ту надолу. Няма нищо фатално ако отиде в долната точка щом сте избрали читави компании - рано или късно пак ще поскъпнат! Бих бил щастлив да допълвам СФТРД на 1,5лв с 30ст дивидент..... дори и най-големия казва че не може да познае кога се на връх или кога да влиза на пазара защото е достигнал дъно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Е, човек, 80 000 лева за нищо ли ги нямаш? Що трябва пазарът да ти изсмуче 75% от активите? Какво ти пречи да продадеш по-навреме, па да вземеш повече дялове от ниското?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеИ какво - да портфейла ми ще се сгъне от 120К на 40К, но пак ще си взимам дивидентите и да купувам адски евтини и читави компании! Така че ако не инвестирате жизненоважна сума свързана с ежедневието ви не виждам нищо страшно, а по-скоро следващата възможност!
- 1 like
Коментар
-
Направо съм учуден от липсата ти на сетива за Борсата..Не ме интересуват загубите ти, всеки ги е имал..Интересни са претенциите ти, които за съжаление няматпокритие,,Учи се, чети повече, най големите уроци са тези получени с болката на загубите..Бъди жив и здрав и твоето време ще дойде, ако не се откажеш и спреш вместо да мислиш, само да пишеш..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНай- добрата стратегия е , когато мечките газят да си ъпър и да не купуваш, а когато дойдат биковете да си продадеш малкото акции и да лапаш мухите докато другите печелят..Ние хората без стратегия само купуваме и за 5 месеца направихме над 40%Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеприемам отговора на Софикс, въпреки че пак не ми даде технически съвет. И аз смятам че е добре човек да държи кеш - но пусто НЕ МОГА! Явно нямам вашия тренинг!
Да съгласен съм дали на 700пункта или зимата или след две години ще коригираме и дори тренда ще обърне и какво.... коя е правилната тактика - Ако М+С и ХЕС и СФТРД и Стара планина и СФИ и СФАРМ и Мбат и БРЕФ и АТЕРА паднат на 1лев, нека Неохим, Албена и Спиди се върнат на 15лв, е и??? И какво - да портфейла ми ще се сгъне от 120К на 40К, но пак ще си взимам дивидентите и да купувам адски евтини и читави компании! Така че ако не инвестирате жизненоважна сума свързана с ежедневието ви не виждам нищо страшно, а по-скоро следващата възможност!
https://www.4shared.com/video/7ZANuj...A%D1%80_-.htmlСъбитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
приемам отговора на Софикс, въпреки че пак не ми даде технически съвет. И аз смятам че е добре човек да държи кеш - но пусто НЕ МОГА! Явно нямам вашия тренинг!
Да съгласен съм дали на 700пункта или зимата или след две години ще коригираме и дори тренда ще обърне и какво.... коя е правилната тактика - Ако М+С и ХЕС и СФТРД и Стара планина и СФИ и СФАРМ и Мбат и БРЕФ и АТЕРА паднат на 1лев, нека Неохим, Албена и Спиди се върнат на 15лв, е и??? И какво - да портфейла ми ще се сгъне от 120К на 40К, но пак ще си взимам дивидентите и да купувам адски евтини и читави компании! Така че ако не инвестирате жизненоважна сума свързана с ежедневието ви не виждам нищо страшно, а по-скоро следващата възможност!
https://www.4shared.com/video/7ZANuj...A%D1%80_-.htmlLast edited by tony1975; 18.03.2017, 22:46.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
https://www.youtube.com/watch?v=eajdde0xS78
Кой ще купи шитове ако те са пари???
Не е 2007 година сега.
Само от развитието на добрите компании от Софикс няма как да стигнем 1000 пункта. Пиша развитието на бизнеса, защото те вече са добре оценени.
А и колко от компаниите на БФБ струват нещо и внимание???
Не че не искам да стане пак 2007г, но няма как??? А и тогава бях с 10г по-млад!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Кире направо ми стопли сърцето! От твоята уста в божиите уши
! При нива на Софиксо от 1300 директно продавам всичко и се пенсионирам
!
За мен си мисля,че докато има борса,па ако ще Софикс да стане 5000,или да се върне на нула,пак ще си търгувам...Къде по-активно,къде по-пасивно...Другото условие,естествено е да съм си все още с акъла,да не ме е налегнала някаква старческа деменция и да не помня купих ли,продадох ли,акции ли бяха,краставици ли....
P.S.Колеги,никога не съм използвал досега стоп-поръчка на БФБ-то,макар че ми се мотае из платформата...То,последните години,една силна търговия ,та чак и стоп-поръчки...,а при последната "буря" си бях все още с Кобoс,пък там май такива екстри нямаше...Възможно ли е тази опция,да се използва на БФБ,или е само пожелателна опция...Ако наистина е реална,нека някой колега,който я е използвал,да обясни с две-три ,какво се случва на практика?!Не че не мога да звънна на Елана и да ги поразпитам,ама тъкмо малко повод за дискусия във форума...
Коментар
Коментар