Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
15%, фондовете в дългосрочен план не могат да бият пазара защото държат кеш и имат такси. В дългосрочен план пазара е нагоре. Когато държиш средно 20-30% кеш просто е невъзможно да го биеш. Аз вярвам, че има смисъл да се излиза на кеш само веднъж на 10-15 години, когато имаме едновременно борсова и икономическа криза. В останалото време преструктурирам. При мен дава отлични резултати. Това обаче не означава, че ще даде и при друг. Всеки си има стил и вярвания.
Коментар
-
Малко ни в клин, ни в ръкав е този пост, но миналата седмица гледах едно предаване по Блумбърг мисля беше, в което се говореше как огромния % от взаимните фондове и въобще доверителното управление не могат да бият пазара в дългосрочен план. Как е възможно това се питам и защо по дяволите в такъв случай тези хора управляват парите на масата от хората? Когато си се доказал като слаб играч, кой си залага парите на теб и защо? След това един познат с предостатъчно познания по темата ми сподели, че си е купил малко дялове от EXPAT ETF-а. Отначало ми се стори пълна лудост, тъй като мисля, че това е добър продукт, но за хора без никакъв поглед над пазара ни, но кой знае? Та, ясно е, че всички биха обявили как бият пазара, но това няма как да е вярно. Въпросът е дали на БФБ също е толкова трудно да се бие пазара, колкото навън от всякакви местни гурута?Last edited by 15%; 17.04.2017, 23:19.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Прав си: "България Ер" отчита 25% годишен ръст на пътуванията през великденските празници
Най-предпочитаната дестинация зад граница е Амстердам, следвана от Мадрид и Лондон
http://www.investor.bg/specialni-pre...aznici-237564/
800 няма да видим камо ли 1000.Last edited by X_Y; 13.04.2017, 17:28.
Коментар
-
Прав си: "България Ер" отчита 25% годишен ръст на пътуванията през великденските празници
Най-предпочитаната дестинация зад граница е Амстердам, следвана от Мадрид и Лондон
http://www.investor.bg/specialni-pre...aznici-237564/Last edited by X_Y; 13.04.2017, 17:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
същото ще пише и в следващата подписана "програма" - през 2019 г....
Но не е писано в предходната.
Виж, какво ще се направи,след като е написано в настоящата, е отделен въпрос...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
същото ще пише и в следващата подписана "програма" - през 2019 г....
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеОт току що подписаната управленска програма между Герб и Патриотите -
- Икономика
Пред икономиката стоят два основни проблема, решаването на които би довело до устойчив икономически растеж – административната тежест пред бизнеса и липсата на развит капиталов пазар.
"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
От току що подписаната управленска програма между Герб и Патриотите -
- Икономика
Пред икономиката стоят два основни проблема, решаването на които би довело до устойчив икономически растеж – административната тежест пред бизнеса и липсата на развит капиталов пазар.
- Премахване на административната тежест за бизнеса. Приемането на специален Закон за премахване на административната тежест с въвеждане на принципа на „мълчаливото съгласие“ и принципа на „една информация в една администрация“.
- 2. Подкрепа за развитието на икономически зони, чрез финансиране на мерките за насърчаване на инвестициите. Безвъзмездно прехвърляне в собственост на общините на военни терени с отпаднала необходимост.
- Подкрепа на изпълнителната и законодателната власт за реализирането на всички мерки от Стратегията за развитие на капиталовия пазар.
- Засилен и ефективен следприватизационен и следконцесионен контрол.
Коментар
Коментар