Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСамо дано не е имал предвид разБитие на капиталовия пазар .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеНе закачайте мецата, че може да стовари тежката си лапаСъбитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Той загатна също, че може да се очаква с 0,3-0,5% по-висок икономически ръст от заложения (3%).
Новият-стар финансов министър обяви, че ще стимулира икономиката с намаляване на бюрокрацията и привличане на инвестиции. Той обеща, че до края на мандата в администрацията ще настъпят съществени промени и тя ще работи по-ефективно.
„Доказахме, че можем да отстояваме заложените фискални цели. Те не са застрашени въпреки предстоящото увеличение на минималните пенсии и предстоящото повишение на учителските заплати. Промяна във фискалната цел за дефицита също не се очаква. Консерватизмът и финансовата стабилност ще продължат да бъдат неотклонни цели на финансовия министър“ увери Горанов.
„Умерен оптимист съм, че ако продължим добрата работа на приходните агенции заедно с правоохранителните органи, ще успеем да постигнем и по-нисък от планирания дефицит (1,5% от БВП).
По отношение на дълговата политика министърът изрази надеждата си да продължи поддържането на балансирани бюджети, държавата да има достатъчно ликвидни буфери и да не се поема самоцелно нов дълг, но ако все пак такова се наложи, то да единствено за финансиране на дефицити, които правителството си е поставило за цел да намаляват всяка година.
Горанов потвърди, че ще продължи да разчита и занапред на експертизата на Кирил Ананиев и Маринела Петрова като свои заместник-министри, като уточни, че третият му заместник предстои да бъде определен.
Финансовият министър обяви още, че няма да бъде правена ревизия на програмата за саниране, въпреки всички разкрития на служебния кабинет за нередности. Тя ще продължи поне до обещаните 2 млрд. лв., като тази година няма да се налага доплащане от бюджета. По думите на Кирил Ананиев, до момента са изплатени над 300 млн. лв през Българска банка за развитие.
Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Той хубаво го е прочел от трибуната, ама Байти Хой дали е наясно въобще какво е това капиталов пазарHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/novini-i-anal...-pazar-238780/
И аз го чух Борисов да чете от трибуната "Развитие на Капиталовия пазар"
А, да видим
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-pazar-238780/
И аз го чух Борисов да чете от трибуната "Развитие на Капиталовия пазар"
А, да видим
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
Абе то хубаво, нека бъдем бели и добри, нека повярваме на това правителствоАма как да вярвам на тия приказки за борсата, след като Черешаря Му е министър на финансите? Колкото и да съм бял, добър и доверчив - това надминава въможностите ми.
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/novini-i-anal...-pazar-238780/
Tи да видиш ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/novini-i-anal...-pazar-238780/
Tи да видиш ....Ама как да вярвам на тия приказки за борсата, след като Черешаря Му е министър на финансите? Колкото и да съм бял, добър и доверчив - това надминава въможностите ми.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Сега Импето ще може да инвестира в могъщи компании без да излиза навън
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
Все си мислех, че претърпяхме достатъчно.. Явно пак ще се търгува навън.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Ха да след още 4месеца.
Коментар
Коментар