If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Достатъчно видях за 9 години от Боку- Шиши- Черешаря..Тези обещания и пропаганда никой не топлят..Когато БФБ направи нивата от преди кризата ще ми пишеш и говориш..Аз и не само аз не сме доволни .Върни се назад в темата и виж нивата при управлението на Боку на индексите..Имаше много хубава таблица по години..И пак питам ти защо си доволен- за 9 години това ли е добрият ръст..Къде са чуждите инвеститори и те защо не оценяват Боку и Черешаря..Ти ми пишеш обещания а аз гледам индексите..Тази година колко ще е ръста- дай прогноза, ама да не си смениш после ника.. Явно много ни се различават критериите за Борсата..Твоите са много близки до тези на управляващите..Ще питаш ли Алонсо доволен ли е..Щом си голям инвеститор вложи всичко в Борсата, аз съм го направил и затова се дразня..Досега не съм чул нищо освен обещания от теб за бъдещето..
Къде виждаш растежа тази година.Дойде Боку и пак спря..Седма сесия спим..Пак ти казвам вече е девета година , а ние сме на почти една трета от нивото преди кризата..Трябва да прави поне по 30-40% годишно за да наваксаме изоставането..Нещо не ми отговори- като се управлява добре и си доволен, къде са чуждите инвеститори..Хр.Иванов не е доволен, няма реформи, а ти си доволен..Къде ли е причината за това продоволство.. На базата на какво защитаваш Черешара- доволен си от национализацията на Борсата и КТБ ли..Харесва ти, че се подиграва на Борсата и гони инвеститори ли..Много си ми странен..Моля обясни ни..
За една година сме 49% нагоре за Софикс та не беше ли Боко през това време. Ти правиш равенство между Боко и слаба борса а ситуацията се промени корено. Икономиката много се промени - виж всички икономически индикатори. Да управляваш в криза е едно и съвсем друго при силен ръст на икономиката затова ще видиш и големи увеличения на пенсии/заплати. Аз като всеки инвеститор/бизнесмен се приспособявам към ситуацията иначе по добре да стягам багажа и да заминавам
Къде виждаш растежа тази година.Дойде Боку и пак спря..Седма сесия спим..Пак ти казвам вече е девета година , а ние сме на почти една трета от нивото преди кризата..Трябва да прави поне по 30-40% годишно за да наваксаме изоставането..Нещо не ми отговори- като се управлява добре и си доволен, къде са чуждите инвеститори..Хр.Иванов не е доволен, няма реформи, а ти си доволен..Къде ли е причината за това продоволство.. На базата на какво защитаваш Черешара- доволен си от национализацията на Борсата и КТБ ли..Харесва ти, че се подиграва на Борсата и гони инвеститори ли..Много си ми странен..Моля обясни ни..
Понеже спомена Алонсо, моля те попитай го- Той доволен ли е от Черешаря, от развитито на Борсата и липсата на чужди инвеститори..Така ще си свериш и критериите.
Ти кажи защо ме питаш за нивата ..Не е ли ясно..След 9 годин колко трябва да е нивото на индексите..Къде са нивата на другите борси..Ако се управляваше правилно трябваше да сме на нивото от преди кризата, но тандема БОКУ-ШИШИ-ЧЕРЕШКО не се интересуват за БФБ..Ти смяташ ли за нормално, че няма чужди инвеститори на Борсата..Можеш ли да ми обясниш защо национализираха БФБ и кои откраднаха КТБ, а защо не са наказани..За разлика от теб аз ясно виждам , че няма дясно и ляво- има две клики на БКП- комунисти, които се пазят и редуват да крадат..Няма нужда да ми вкарваш фалшиви идеологеми..Аз съм в акции от години и комунистите ги разпознавам по- голямото крадене..Ще съм доволен и съм доволен, когато Борсата расте, а не съм само аз доволен при разтежа..Ти ако сега си доволен значи нямаш акции, или имаш много малко..А може , както много други да си чиновник и свързан с управлението..Проблема си е твой..Не можете да ни накарате да Ви харесваме , когато Борсата не расте..
Киро, а борсата не расте ли в момента ? а ти продължаваш да се оплакваш за всичко и всеки, хайде да вземе да пада че тогава да се оплакваме. Много и малко акции е субективно понятие За Алонсо са малко за теб може и да са много но това няма значение. Чиновниците и бюрокрацията ги ненавиждам и никога няма да работя там. Това Вие не го разбрах но пак ти казвам нема леви нема десни в парламента. Харесвам 'Да България' но се видя на изборите колко избиратели ги припознаха.
Ти кажи защо ме питаш за нивата ..Не е ли ясно..След 9 годин колко трябва да е нивото на индексите..Къде са нивата на другите борси..Ако се управляваше правилно трябваше да сме на нивото от преди кризата, но тандема БОКУ-ШИШИ-ЧЕРЕШКО не се интересуват за БФБ..Ти смяташ ли за нормално, че няма чужди инвеститори на Борсата..Можеш ли да ми обясниш защо национализираха БФБ и кои откраднаха КТБ, а защо не са наказани..За разлика от теб аз ясно виждам , че няма дясно и ляво- има две клики на БКП- комунисти, които се пазят и редуват да крадат..Няма нужда да ми вкарваш фалшиви идеологеми..Аз съм в акции от години и комунистите ги разпознавам по- голямото крадене..Ще съм доволен и съм доволен, когато Борсата расте, а не съм само аз доволен при разтежа..Ти ако сега си доволен значи нямаш акции, или имаш много малко..А може , както много други да си чиновник и свързан с управлението..Проблема си е твой..Не можете да ни накарате да Ви харесваме , когато Борсата не расте..
Аз много уважавам икономическия Екип Горанов- Пеевски.Такива са слуховете, а има и снимки на тайните им срещи..Само не мога да се сетя за друг финансов министър от САЩ или ЕС , който да се отнася с такова презрение и насмешка за собствената си борса..В цял свят успеха на Борсите се смятат за добър атестат за управление.Приветствахме и гениалният ход вместо да приватизират да национализират БФБ..Тази мярка съизмери и определи дясната политика на министъра.Отличен ход беше и продажбата на БТХ- непрозрачно и без да се знае купувача.- на цена равна по стойност само на продадените марки..Харесвам този екип на Черешко - Шиши и заради успешната ликвидация на КТБ- без активи и виновни..Голям успех е и, че Румъния ни изпревари по икономически ръст и ще ги приемат в Шенген преди нас..Прекрасен екип, да очакваме новите им успехи..
Я кажи колко трябва да стане Софикс че да станеш оптимист ? 800 ? 1,000? 1,500 ? защото ще дойдат подобни нива колкото и да не ти се вярва
Друга песен ще запееш тогава За мен и десни и леви в момента играят заедно в игрите. Пеевски си го избират с пълно мнозинство сега в парламентарни групи, по времето на БСП си го направиха направо шеф на ДАНС! ....... така че нема Боко нема череши , видя ли силен ръст ще изкарам пари а философските приказки без действие нямат никаква стойност.
Доста литературно се изразяваш и рязко контрастира на фона на останалите мнения... имаш дарба Гледам го и аз и ми прави впечатление колко професионално стои. На мен ми е много симпатичен, но на мен и германския финансов министър Шойбле ми е симпатичен Явно имам афинитет към ковчезници, които трябва да играят ролята на стиснати хора и да носят обществената ненавист от това... със сигурност не му е лесно
Що се отнася до връзките му с Пеевски за мен нещата са "ходи доказвай, че нямаш сестра" до доказване на противното. Тайни срещи, конспирации... ако някой може да напише нещо подкрепено с факти ще ми е интересно, но при правенето на политика ако предположим, че Пеевски е ключът към ДПС и тяхните гласове, то не виждам лошо да се водят някакви разговори.
Приятен уикенд от мен
P.S. какво е БХ?
Аз ще започна отговора си с виц:
"Идва Мечо Пух при Прасчо, отваря вратата и го лъхва неприятна миризма...
- Какво правиш? - пита Мечо Пух.
- Ям портокал - отговаря Прасчо.
- А защо така лошо мирише?
- Защото го ям за трети път..."
Та и БХ така, за трети път прави правителство.......
Като се замисля, този разрез на нещата досега ми се е изплъзвал.
В чисто експертен план настоящата коалиция изглежда брутално нефотогенично.
В противоречие на изречените дотук оценки, в този аспект Горанов стои по-скоро добре.
Като го натисне Боко с указанието "Виж там, залъжи ги нещо." и министра се оказва на Капалъ чарши. Дано има ориенталска закалка.
И на теб да ти увиснат патриотаре с преувеличени искания и ти ще изглеждаш така. Едните болни от бомбастизъм, другият от фискализъм и в резултат произлиза едно голямо усреднено...... никакво. Откъде да дойде нормалното стопанско развитие.
Като се замисля, този разрез на нещата досега ми се е изплъзвал.
В чисто експертен план настоящата коалиция изглежда брутално нефотогенично.
В противоречие на изречените дотук оценки, в този аспект Горанов стои по-скоро добре.
БХ=? Т.е. обвиняваш го, че държи на финансова стабилност и искаш да не реже харчове и да задлъжняваме все повече на фона на демографската криза и да се откажем може би от единствения начин да обърнем посоката на нещата в средносрочен и дългосрочен план?
финансова стабилност->намаляване на разходите по дълга->повишение на кредитния рейтинг->повече инвестиции->мощен ръст->повече деца, повече мигранти и повече българи които се връщат
Ти вярваш ли си, че е възможен траен мощен ръст? България - балканско тигърче за половин век? Трябва си поставяме реалистични цели да решаваме демографските затруднения сега. Преди десетина години имах такива спорове с госин министра кога беше още експерт. Може пък най-после да му е увряла главата, но сега ще трябва да изпълнява програмата на Фалерката. Почти му съчувствам.
Коментар