IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

    Воистина Воскресе!

    Утре почиваме ​​​​​​, а във вторник Божа работа.
    Ей да, слава Богу! Още един ден почивка от борси и шашкании
    Не е препоръка

    Коментар


    • Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
      Христос Воскресе
      Дано няма нужда от каски утре на бфб
      Воистина Воскресе!

      Утре почиваме ​​​​​​, а във вторник Божа работа.

      Коментар


      • Христос Воскресе
        Дано няма нужда от каски утре на бфб
        Не е препоръка

        Коментар


        • Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
          Опасенията от твърдо приземяване на рецесия нарастват, тъй като Фед изглежда е готов за агресивно повишаване на лихвите
          Още преди няколко месеца стана ясно, че Фед възнамерява да вдига лихви, защото са изтървали един цикъл на вдигане, когато са можели да го направят с максимална ефективност но не са го направили. После появата на ковид отново ги тласна към отлагане и ново печатане. Сега реакцията е в другата крайност - чести покачвания на лихвата за овладяване на вече изтърваната инфлация. Няма новост в заявената политика. Просто сега някои от "младите" инвеститори, започват вероятно да осъзнават "някаква опасност" за пазара от новината. Нормално, след като досега голяма част от тях не са живели и не знаят до какво може да доведе цикъла "изтегляне на ликвидност", който още не е започнал съществено освен чрез "увеличение на лихвите"
          Предстои да видим какво ще се случва при по-постна за пазара пица и "кон боб яде ли"?!

          Коментар


          • Dow Jones 33,811.40 -981.36 -2.82% 0 30
            S&P 500 4,271.78 -121.88 -2.77% 15 485
            DAX 14,142.09 -360.32 -2.48% 1 39
            S&P/TSX 21,186.38 -464.03 -2.14% 22 217
            Nikkei 225 27,105.26 -447.80 -1.63% 28 190
            S&P/ASX 200 7,473.30 -119.50 -1.57% Apr 23, 2022 06:07AM GMT

            Коментар


            • Опасенията от твърдо приземяване на рецесия нарастват, тъй като Фед изглежда е готов за агресивно повишаване на лихвите

              Коментар








              • Името на Вълка от Марково изплува от историческата схема "Снифекс"


                https://trafficnews.bg/krimi/imeto-v...BGOp-LfBR9ucRs



                Името на финансовия консултант Петър Михайлов, или както е редно да го наричаме - Вълка от Марково по сценария на касовата лента с Леонардо ди Каприо, изплува от историческа схема за източване на пари около изобретението и едноименната фирма "Снифекс".
                Петър Михайлов - Вълка от Марково
                Припомняме, че Михайлов беше арестиван в Пловдив преди дни заради шест обвинения и образувано дело във Федералния съд в Ню Йорк. Срещу бизнесмена има изкарана европейска заповед за арест и има искане за екстрадиция в САЩ. Именно във връзка с процедурата по екстрадиция, Апелативният съд го остави под домашен арест до разглеждане на искането в българския съд. Схемата, за която е обвинен Михайлов е т.н. "pump-and-dump" - изкуствено оскъпяване на акции чрез измамни рекламни кампании и продаването им, което ощетява инвеститорите с милиони долари. Нанесените щети чрез манипулацията на борсовия пазар в сегашните обвинения срещу Михайлов и още 9 души от цял свят, се оценява на 100 милиона долара.
                Вълкът от Марково! Арестуваният пловдивчанин по схема в САЩ с гигантско имение и хеликоптерна площадка
                Оказва се обаче, че Михайлов има опит в подобни схеми.
                Пред 2004 година у нас гръмва новина - българинът Юри Марков представя изобретено от него устройство, която според автора си служи за откриване на взривни вещества. Уредът открива експлозиви, които съдържат азотен двуокис и азотен триокис, а това са основните вещества в почти всички видове взривове, твърди тогава Марков.
                Според стари изрезки от вестници у нас, по това време Марков твърди, че изобретението му, което кръщава "Снифекс", открива експлозиви от разстояние до 50 метра в зависимост от количеството. Невероятните характеристики, представени от изобретателя не стигат до там. Уредът можел да разпознава бомбите и през стена. "Снифекс" работил при температури от -20 до +50 градуса по Целзий и бил напълно безопасен.
                По думите му "Снифекс" струва около 1500 евро, а на Марков отнело 10 години да разработи устройството.
                През 2008 година обаче гръмва чутовен скандал, станал известен като една от най-големите измами в историята на САЩ.
                Разследване показва, че фирмата „Снифекс”, която е регистрирана в Северен Тексас, е спечелила незаконно $32 милиона долара от продажби на акции за българското изобретение. Срещу всички собственици на дружеството „Снифекс” е заведено дело за манипулации на пазара на акции включващи няколко вида измами. Във фирмата участват американци, датчани и двама българи с централна роля в измамите. Делото срещу „Снифекс” е заведено от Комисията за търговия с ценни книжа на САЩ. В обвинителния акт на комисията се казва, че фирмата е спечелила незаконно $32 милиона долара, твърдейки, че произвежда уникален ръчен детектор за откриване на експлозиви и бомби. Детекторът е бил рекламиран като изобретение на 50-годишния българин от София Юри Марков, който е един от собствениците на фирмата. В 33 рекламни съобщения за пресата фирмата твърди, че устройството на Марков можело да открива взривни вещества на разстояние до 100 метра. То е рекламирано като „истински пробив в борбата срещу тероризма”.
                През 2005 година „Снифекс” е обявила, че няколко от нейните детектори са били купени от американските военни, които се обучавали да ги изпoлзват и изпробват. На сайт на Марков с информация от 2004 година се твърди, че устройството е било изпробвано и от българското Министерство на отбраната. Според текст публикуван на сайта, то е провело 9 изпитания при различни условия и е заключило, че устройството „действително открива взривни вещества в количества от над 50 грама”. Фирмата рекламира дори „нова генерация” на детектора, с подобрени функции и чувствителност, твърдейки, че точността на уреда е стигнала 3-4 метра. Някои от рекламите за детектора описват Марков като “виден български инженер и изобретател”.
                Според Комисията за ценните книжа, тези реклами обаче са били измамни. Тяхната цел е била да надуят цените на акциите на фирмата и да дадат възможност на собствениците чрез препордажби да осъществят огромни печалби. Те са успели да вдигнат цените на акциите от $0.80 цента на $6 долара. Пазарната стойност на „Снифекс” е стигнала $474 милиона долара, което се смята за една от най-големите схеми за измама с ценни книжа в близката история.
                Във фирмата е участвал и тогава 28-годишният Петър Михайлов, който днес - точно 14 години по-късно е на 42 години.
                Според разследването тогава Михайлов е спечелил над $11 милиона долара, Марков малко под $9 милиона.
                Адвокатът-защитник по делото настоява, че въпреки обвиненията във финансови манипулации „Снифекс” е легитимно устройство за откриване на бомби” и делото ще докаже това.
                Според американската комисия фирмата „Снифекс” се простира от Тексас до България и Дания, представителства може би е имало в Европа, Азия и Африка.
                След гръмко оповестения скандал обаче, информацията по случая се прекъсва. Някои считат, че Марков повече никога не се връща в САЩ. За Михайлов пък не става и дума. Дали двамата са били осъдени дори задочно също няма информация.
                Припомняме, че Михайлов в момента е под домашен арест. Той има право да избере място, на което да се изпълнява мярката му занеотклонение. Според официални документи постоянния адрес на Петър и съпругата му се намира в апартамент в стара кооперация на ул. "Мануш Войвода". Той обаче е собственик на един от най-големите палати в Марково с частна хеликоптерна площадка. Според информация на TrafficNews това далеч не е единственото му имущество. Запознати със сенчестия бизнес споделят, че мъжът има яхти, частен хеликоптер и още поне един подобен палат на територията на България. Според информация на TrafficNews той контролира редица фиктивни фирми в чужбина, включително в Швейцария, но по документи са на подставени лица. Има и автопарк за милиони.
                Не е ясно на кой адрес е решил да остане под домашен арест пловдивският бизнесмен, но ако е в мегапалата в Марково, спокойно бихме могли да го сравним със затворничеството на Пабло Ескобар.
                Ето снимки с дрон от къщата на Михайлов в Марково:





                Коментар


                • Централната банка на Израел добави юана към резервите си за първи път. Преди това банката държеше само щатски долари, евро и британски лири.
                  Според МВФ делът на долара от общите световни валутни резерви е паднал до най-ниската си точка от над две десетилетия.
                  https://markets.businessinsider.com/…/dollar-vs-yuan-israel…





                  markets.businessinsider.com
                  Israel adds China's yuan for the first time ever while cutting its dollar holdings in biggest currency reshuffle in a decade
                  For the first time ever, they yuan is part of Israel's central bank reserves, and its allocation for US dollars has been cut.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                    Гледам Европа и Америка зелени днес, а ние с тези титаници в индексите... !
                    Е па нека си стоят титаници. Другите, които растат, в един момент ще ги изхвърлят от индекса
                    Стига вече боклуци от масовата преибатизация на "куфарчетата" с кинтите !
                    Мажоритари, които нищо не са създали а са присвоили наготово..
                    Баневци, божковци, бедовци .......отрепки. Айде да се изчистим вече от тая сган
                    Last edited by zlatna treska; 21.04.2022, 17:31.

                    Коментар


                    • Гледам Европа и Америка зелени днес, а ние с тези титаници в индексите... !

                      Коментар


                      • Озадачаващи са публичните изяви на г-н Николай Василев. Всяването на паника с избирателното селектиране на отделни факти има някаква определена цел и не съм сигурен, че тя е грижата за бюджета. Може би самият г-н NikolayVassilev ще се включи в дебата и ще даде допълнителни разяснения за апокалиптичните си текстове като този в "24 часа" от вчера.

                        Интересно ми е дали искрено вярва, че парите на държавате не се управляват добре или може би тезите са повляни от отхвърлянето на кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ?

                        Интересно ми е как г-н Василев би коментирал и статията в Капитал от вчера следобяд: Вярно или не: Сършиха ли парите на държавата?

                        Не знам как да правим бизнес и капиталов пазар, когато шепата ни "държавници" се боричкат за оглозгани кокали (дори и ако са в една коалиция).

                        Коментар


                        • melon, Tрябва да си наясно ,че никъде не са доволни и навсякъде има инфлация..Не мислете , че в САЩ или Великобритания са доволни от управлението..Навсякъде висока инфлация и страхове..В Турция е над 60 процента..Ако е Тиквата крадец и бандата му ще е още по лошо..Пак крадене и лъжи..

                          Скокът на цените на енергията беше един от ключовите фактори за най-новия нажежен CPI отпечатък.





                          financebg.com
                          Инфлация в САЩ с 40 годишен връх - Финансови новини
                          Last edited by Kiro; 18.04.2022, 20:10.

                          Коментар


                          • Как е друзя? Подготвяте се за мечката гледам.
                            Мажете ли вече ските ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

                              Хубаво видя ли от старото правителство, освен да ни разправяте, че черешите били по-важни от акциЙте
                              Не, старото също беше скапано и корумпирано.
                              Защо смяташ, че харесвам старите правителства - все са еничарски...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

                                Това правителство е на комунистическа коалиция и има риск да докара държавата до фалит. Под капака са Гечев, Офчароф и други деятели. Христо Иванов - и той десен, ама с родители комунисти. Няма смисъл да продължавам - държавата, доколкото това нещо може да се нарече държава, продължава да си е една комунистическа кочина.
                                Ти, нещо хубаво видя ли от старото правителство, освен да ни разправяте, че черешите били по-важни от акциЙте Аре свийте се там и не рупайте поне. На това правителсство се случи най-тежкото възстановяване след ковид, война в Русия, безогледна в цял свят инфлация. Бацето щеше да ни даде един гол ... пардон постна пица, докато влачат чувалите от инфраструктурите...Аре се спрете малко с плювните.
                                Last edited by zlatna treska; 18.04.2022, 17:38.

                                Коментар

                                Working...
                                X