Принципно съм ОК с казаното от дддд, с тази разлика ,че визията за Украйна е идеализирана - валидна е при отлично проведено възстановяване на страната. Имам предвид - даже и успешен план за реконструкция на страната тип Маршал, ще се срещне с добре организирана корупция и резултата не е съвсем предвидим.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Глобализма не може да изчезне, защото разпада му е прекалено голям разход. По-скоро ще видим негова модификация до два големи блока водени от САЩ и Китай, които едновременно си сътрудничат и съперничат. Това няма да има нищо общо със студената война между запада и СССР. Тук наред с конкуренцията имаш и мотив за сътрудничество в името на взаимната печалба. САЩ и Китай не могат да се възприемат като врагове а като конкуренти. Русия преди войната беше регионална свръх сила с глобални мечти. Сега загуби регионалния си статус и се превърна в треторазрядна държава. В зависимост дали ще приеме новото състояния или ще действа агресивно да възстанови регионалната си сила, глобалните мечти са забравени за винаги, я чака различно бъдеще. Опита да възстанови регионалният си статут ще я постави изолирана в ситуацията на Северна Корея. Желанието да се интегрира в света е свързано с това да избере участие в един от двата блока, с подчинен статут и спазвайки установените в тези блокове правила. След нападението на Русия над Украйна и изчезването на така наречената руска сфера на влияние принадлежността на България към западния свят беше утвърдена окончателно.
Украйна ще се превърне след 30 години в мини регионален лидер около който гравитира Беларус и има значително влияние върху прибалтийските републики и Молдова, но това е регионален а не глобален казус.
- 6 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Доверие и още една... дай боже всички като мен и теб да ре инвестират дивидента, ще стане много интересен юли и август... със слабата ликвидност може и към софка 1000 да тръгнем!други 2 са....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Яко ЪП..... аз имам около 5% кеш, но мисля другата седмица и него да вкарам в 2 позиции, след това ще кажа кои са!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Тонка, никой не е загубил кураж, на сто процента сме в акции !Сега като почнат да идват и дивидентите и тях ще нагласим
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеГъсти облаци са надвиснали над борсите...точно в такива дни изведнъж се чува тропот на бичи крачета. Бикове, не губете кураж!!!
Сега като почнат да идват и дивидентите и тях ще нагласим
- 1 like
Коментар
-
С.КАЦАРОВ
Въпросът дали да сменим лева с еврото е въпрос на цивилизационен избор, който касае повече децата и внуците, отколкото нашето поколение. Какво искаме за тях Европа или средна Азия? Тези, които искат да сме по-близо до Русия, Казахстан и Туркменистан, отколкото до Франция, Белгия и Нидерландия, трябва да се срамуват от себе си. Най-сигурният начин да запазим суверенитет е да бъдем, колкото може по-близо до Европа, защото най-голямата заплаха за суверенитета ни е от Изток.
- 5 Харесвания
Коментар
-
petrg5s, Щом не си разбрал, че икономиката на САЩ и развитието и е важно за развитието на света, то проблема си е твой..Що се отнася до спама ти там си силен..
"Приказките как това би увеличило инфлацията не са верни. Това ще доведе до по-добри инвестиции, по-добри условия по кредити. Ще донесе условия за развитие и растеж", каза Димитров.
novini.bg
Мартин Димитров: Хората не трябва да се плашат от еврото - Икономика - Новини Бг
Novini.bg - Актуалните новини - новините
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеAмериканска компания ще изгради най-големите в света биореактори за производство на изкуствено месо.още повече тея биореактори ще са в САЩ,изградени от американска компания,ако изобщо тази "оптимистична" новина е вярна
И в тая тема яко жълтеникав спамLast edited by petrg5s; 27.05.2022, 20:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Почти сме го докарали вече дотам.
А филмчето май беше от детските години, дори не помня откога, но наскоро и аз се сещах за него
- 1 like
Коментар
Коментар