Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
С тая показна агитация секнаха мерака за покупки на малките,сега всички се ослушват и чакалят по-добри времена.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеMонти, фифти-фифти е ситуациятаЗатова не избирам бас за посоката.
Добро утро на играчите. И да играят с повишено вимание, особено биците, - вместо бай, да не натиснат селл (оф)
Казваш на кантар е работата ,може ама кантара е развален....
Няколко м.мейкъра и обратни ни преставят лъжлива реалност на маркета с тези изкупувания на мах и по няколко бройки в края на сесията...
Важното е индекса да не пада а че индекса и борсата е изкривена това няма значение....
Не може Горанов да търгува облигации на меча борса....иначе ще отиде да ги търгува в Кюстендил на Черешовата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНаличието на Маверик и Монти не е проблем на пазара ни а липсата на доверие .... щом 100 млн. печалба на БТ хпдлинг не доведе дори до спекулативен интерес ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеKire днес борсата нищо не показва... мина месеца и обороцията няма и 300 хилл. лв. .... Дано Черешара пак не излезе да каже, че за него пазара на череши бил с по-голямо значение))
Пък и кой знае с тия емисии от ДЦК държавата може и да се сети ,че си има фондова борса.Last edited by Grosss; 01.11.2017, 17:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KiroБатинка, позитивните новини ги пускат по няколко пъти други хора, аз се мъча да си обясня защо бягат чуждите инвеститори и циклим на едно място....Ти ми кажи защо сме вече 9 години на 32% от нивата през 2008г..Какво стана с твоята прогноза за СОФИКС 1000 от преди 4 години..Кога ще стане..За мен това ще е позитивна новина..Борсата показва колко е позитивно всичко и колко струва икономиката..))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
https://profit.bg/investitsii-abv/ob...ne-na-borsata/
Наръчник за манипулиране на борсата
...За да демонстрираме колко сме по-назад в мисленето от един от най-развитите и ефективни пазари, ще демонстрираме как са разсъждавали в САЩ още през далечната 1931 г.
Тогава на пазара излиза един от наръчниците на фонд-мениджърите ("The Richard D. Wyckoff Method of Trading and Investing in Stocks – A Course of Instruction in Stock Market Science and Technique"), приоми от който продължават да се ползват и днес от голяма част от тях, според изданието businessinsider.com.
Ето и някои моменти от книгата, които разкриват как разсъждават и манипулират големите инвеститори в САЩ - техники, които, приложени от родните мениджъри (разбира се, в рамките на закона), биха били изключително ефективни на родния пазар, предвид на слабата му ликвидност и малките му размери.
На първо място, според Уиков, търгуването с акции е до голяма степен като всеки друг вид търговия, при който е важна ликвидността – трябва да се купи евтино с идеята да се продаде по-късно скъпо. Големите оператори купуват само акции и суровини, върху които смятат, че могат да въздействат върху движението на цените.
На големите инвеститори отнема време, за да формират позиция, без да допринесат за голямо изменение в цената. Прекомерните покупки за кратки срокове обикновено вдигат значително цената. Затова големите играчи първо разтърсват пазара и карат малките да продават и да понижават цената. За да постигнат това, те често дори продават позицията с много сел-ордери през различни брокери и така създават впечатление, че позицията е слаба.
Това големите оператори предпочитат да правят, докато пазарът е слаб, депресиран и неактивен, както и не особено ликвиден. Създава се максимално добра среда за акумулиране на акции на по-ниски цени.
Веднъж акумилирал желаното количество акции, операторът максимално добре таймира своето излизане, като върхът, на който ще се опита да излезе, ще е свързан обикновено с „добри новини“ покрай компанията, разпространението на които в широките медии вече са му били известни. Това, до голяма степен, е заложено в начина на мислене на „купувай при слухове, продавай при новини“...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
За да не пиша едно също...
Отчетите не са нищо по различно от предишните ....
Правя прогноза до 15 декември ...
Софикс в интервалите 610-615 пункта...
Днес е 671 ,4 ,което ще е минус 10 %..
Бих се хванал на бас че индекса ще бъде под тази цифра след 45 дни....
Чакам предложения....
Наръчник за манипулиране на борсата
...За да демонстрираме колко сме по-назад в мисленето от един от най-развитите и ефективни пазари, ще демонстрираме как са разсъждавали в САЩ още през далечната 1931 г.
Тогава на пазара излиза един от наръчниците на фонд-мениджърите ("The Richard D. Wyckoff Method of Trading and Investing in Stocks – A Course of Instruction in Stock Market Science and Technique"), приоми от който продължават да се ползват и днес от голяма част от тях, според изданието businessinsider.com.
Ето и някои моменти от книгата, които разкриват как разсъждават и манипулират големите инвеститори в САЩ - техники, които, приложени от родните мениджъри (разбира се, в рамките на закона), биха били изключително ефективни на родния пазар, предвид на слабата му ликвидност и малките му размери.
На първо място, според Уиков, търгуването с акции е до голяма степен като всеки друг вид търговия, при който е важна ликвидността – трябва да се купи евтино с идеята да се продаде по-късно скъпо. Големите оператори купуват само акции и суровини, върху които смятат, че могат да въздействат върху движението на цените.
На големите инвеститори отнема време, за да формират позиция, без да допринесат за голямо изменение в цената. Прекомерните покупки за кратки срокове обикновено вдигат значително цената. Затова големите играчи първо разтърсват пазара и карат малките да продават и да понижават цената. За да постигнат това, те често дори продават позицията с много сел-ордери през различни брокери и така създават впечатление, че позицията е слаба.
Това големите оператори предпочитат да правят, докато пазарът е слаб, депресиран и неактивен, както и не особено ликвиден. Създава се максимално добра среда за акумулиране на акции на по-ниски цени.
Веднъж акумилирал желаното количество акции, операторът максимално добре таймира своето излизане, като върхът, на който ще се опита да излезе, ще е свързан обикновено с „добри новини“ покрай компанията, разпространението на които в широките медии вече са му били известни. Това, до голяма степен, е заложено в начина на мислене на „купувай при слухове, продавай при новини“...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Батинка, позитивните новини ги пускат по няколко пъти други хора, аз се мъча да си обясня защо бягат чуждите инвеститори и циклим на едно място....Ти ми кажи защо сме вече 9 години на 32% от нивата през 2008г..Какво стана с твоята прогноза за СОФИКС 1000 от преди 4 години..Кога ще стане..За мен това ще е позитивна новина..Борсата показва колко е позитивно всичко и колко струва икономиката..Last edited by Kiro; 01.11.2017, 13:13.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеНе търгувате български ДЦК, 100 тей?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Да така е Парите за мен сапо-важни от егото..Това го чух от един много успял човек:Какво искаш да имаш-пари или его?Но това е дълга тема.Предложи ти сумата.Условята са ясни-до 15.12.2017г ако Софикс е под 615.печелиш.Ако е над 615-аз.
Другото/ 610-615/ е обосновано предположение ......за възможен спад със свойте доводи.
А баса е за спад под вчерашното завършване на сесията,защото в това съм сигурен.......
П.П. подчертах с червено предложението на баса ...в долния пост
Няма да ти правя морален портрет ,въз основа на твоя пост...
Готов си да се продадеш и да направиш всичко за пари ,...
Думата и себеуважението се изчерпва в събраните книжни знаци.....
Това се чете на пръв поглед...сори!Last edited by Монти; 01.11.2017, 12:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
А ,аз мисля ,че при теб парите са по важни от Егото....
Но има лични съобщения ,измисли някаква сума и условия и ще ги дебатираме ,като стигнем до съгласие ще ги постнем в тема басове и ще чакаме 15 декември да се види плюс или минус е за вършила сесията от днешния Софикс....ако е по голяма сумата ще ходим до нотариус-задължително.
....
Коментар
Коментар