Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеЯсно,аз дадох пример с Хима,но се отнася за всички акции.Когато тренда е нагоре/сега много фактори сочат това/ е ясно,че цената на акциите ще разсте.И колкото по-навреме се купи,толкова по-добре.Корекцията идва когато е направила голям ръст.Т.е ако се включиш тогава се пропуснал ръст.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеЯсно,аз дадох пример с Хима,но се отнася за всички акции.Когато тренда е нагоре/сега много фактори сочат това/ е ясно,че цената на акциите ще разсте.И колкото по-навреме се купи,толкова по-добре.Корекцията идва когато е направила голям ръст.Т.е ако се включиш тогава се пропуснал ръст.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Ти може би не ме разбра. Аз въобще нямам предвид Хима, а позиции по които по принцип имаш интерес и желаеш да влезнеш или да увеличиш пакета си. Ето давам ти пример със себе си какво бих направил, аз съм дивидентно ориентиран и ако да кажем цените на М+С, Хес, Корадо или Софарма Трейдинг паднат бих си увеличил пакетите там и затова е нужно човек да има в готовност кеш. А и при Химимпорт, ако дивидента стане вече традиция и се увеличи и там бих добавял при спадове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеВелики фараоне, Ануксунамун ли ти ги шепне тези вредни мислиКоя е другата тема ?!
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Тук не виждам нито логика,нито математика-да стискаш кеш и да чакаш корекция?
Пример:След 2лв бе ясно ,че Хима е на горе-2...2,1...2,3....2,4....2,6 пада, на 2,5лв и влизаш с кеша който пазиш ,става 2,6...3лв..И казваш-успях.А защо не влезе преди корекцията на 2,1лв примерно...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Точно така е, затова колкото и да сме в акции винаги трябва да има заделен кеш за изгодни покупки.
Пример:След 2лв бе ясно ,че Хима е на горе-2...2,1...2,3....2,4....2,6 пада, на 2,5лв и влизаш с кеша който пазиш ,става 2,6...3лв..И казваш-успях.А защо не влезе преди корекцията на 2,1лв примерно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениефючърсите са с по-дълго работно време от пазара на акциите
https://www.barchart.com/futures
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеЧак пък плашещи, най-много да запишем пропуснати ползи или виртуална загуба... ама, ако си купувал преди година-две немаш никви грижи, свиркаш си и си чакаш. Най-много да увеличим портфейлите при добра възможност... т.е. след година, ако наистина удари криза(говоря за БФБ)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеИма ли оптимисти?
Pessimism is your frend, euphoria - the enemy.
Един умен чиляк го е рекъл преди години.
Коментар
-
Ми то рано или късно все ще ги дигнат, голем страх големо чудо, много ясно че всички кинти отидоха по борсите и ги надуха, и още по ясно, че сега ще излизат от там. А къде ще отидат се пита в задачката? Следва си икономическата логика никаква драма не виждам. Пък и след като ДАУ за година избуши ще се прибират печалби сега и тука драма не виждам.
Аз за себе си гледам златото за индикатор за криза, а то за момента не мърда нагоре, даже е паднало днес.Last edited by pepe1234; 09.02.2018, 12:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеДа,но една тайна щом я знаят 2 души,рано или късно излиза.А там за картелни споразумения,вътрешна информация....няма прошка.
Какво викат сега? Тъй като доходите са се повишили, има евентуална опасност да се повиши инфлацията и ние се готвим да я удушим тази инфлация още в люлката. Щели да вдигат лихвите, оттам парите ще поскъпнат, други активи респективно ще паднат и се почва със самозараждащ се и самообясняващ се страх.
На мен тази логика не ми допада и вярвам, че има други движещи мотиви.
"Страхуват" се от евентуална инфлация и се готвят да пипнат лихвите, но някак странно и удобно се забравя, че същите тези лихви първо ще ударят бизнеса, а вероятно след това и банките. Защото в последна сметка точно това е сърцевината - дали бизнесът и банките ще издържат на по-високи и растящи лихви.
Въпреки програмите и стрестестове и др-, трудно можем да знаем, ние де, каква е действителната картина.
Ще опитам да свържа с намекнатото от пимп, без по никакъв начин да го свързвам с моята субективна теза.. Помните едно време как изливаха планини от кеш, обаче по някакъв уж "странен" начин инфлация нямаше. Как така се получаваше, че парите бяха в изобилие, но инфлацията не мърдаше. Най-популярното и смислено обяснение беше, че всъщност кешът практически не стигаше до потребителската сфера. А къде се дяна той тогава, ма.. му стара. Пак популарно някакво обяснение твърдеше, че видите ли, той се шляел в някакви много високи етажи на финансовата сфера, където апропо също имаше доста скелети в гардеробите.
Е, смислено ли е евентуалното подозрение, че след десетина години лечение със силното лекарство "евтин кеш", високи етажи на финансовата сфера са в достатъчно добро здраве, че да могат да "понесат" и високи лихви. Защото - по-високи лихви, повече медец по пръстите.
Нямам подозрения, че фед и сходни на първо място са загрижени именно за тях и ако те по някакъв начин са дали ясни "сигнали", защо да не бъдат уважени с по-високи лихви.
Пък високите етажи ще имат грижата за по-долните етажи и за бизнеса, доколкото имат интереси.
Оттам надолу - да си плащат ако могат.
Ако не могат - техен проблем.
Всичко това са неангажиращи фантасмагории, благородно провокирани от едно доста хитровато изказване.
Препоръки никакви.
Претенции никакви.
Може и без коментари, може и с коментари.
Коментар
-
Чак пък плашещи, най-много да запишем пропуснати ползи или виртуална загуба... ама, ако си купувал преди година-две немаш никви грижи, свиркаш си и си чакаш. Най-много да увеличим портфейлите при добра възможност... т.е. след година, ако наистина удари криза(говоря за БФБ)
Last edited by pepe1234; 09.02.2018, 12:12.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар