If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Помниш ли, когато преди време някой се подхлъзна с мишката и изтърва камара хартии на падката!? Еха каква лапаница беше ...как да не е оптимист човек !?
Не става така бе, хора! От 16-17 години съм на пазара всеки ден и съм се нагледал на всякакви неща. Просто с гол оптимизъм нищо не става!
Помниш ли, когато преди време някой се подхлъзна с мишката и изтърва камара хартии на падката!? Еха каква лапаница беше ...как да не е оптимист човек !?
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Mи че то туй за 1 година оттогава е изгубило 1/3 от стойността си, и то в $, в евро сигурно още по голяма мечка ще да е....толкова прост ли мислиш пазара че е ?
Имаше политически сътресения, но Пакистан без да обиждам някого, има повече хляб. Всеки решава за себе си. От източна Европа държа акции в Литва, Сърбия и Румъния както и от днес Русия
Mи че то туй за 1 година оттогава е изгубило 1/3 от стойността си, и то в $, в евро сигурно още по голяма мечка ще да е....толкова прост ли мислиш пазара че е ?
SOFIX, двадесет години правим едно и също нещо очаквайки различен резултат. Просто трябва да въведем правилата на развитите борси и ще се появят и емитенти и играчи на пазара.
Мисля, че годините са по-малко от 10, всъщност 8-9 са, там някъде спря развитието й, планове за приватизация и започна период на ...някакво особено лошоговорене...Много хора я свързват само с пренебрежителното говорене и със скандалите на контролния й орган доскоро
SOFIX, двадесет години правим едно и също нещо очаквайки различен резултат. Просто трябва да въведем правилата на развитите борси и ще се появят и емитенти и играчи на пазара.
Не става така бе, хора! От 16-17 години съм на пазара всеки ден и съм се нагледал на всякакви неща. Просто с гол оптимизъм нищо не става! Просто с десетина качествени компании няма как да направиш пазар. Борса имаме, но нямаме пазар. Това всеки може да го види със собствените си очи, като наблюдава търговията няколко дни. Много големи надежди имаше че с индексния фонд нещата ще се оправят, но нещо не се случва точно така. Много компании се отписаха а на тяхно място не се качиха други и това уби търговията. Въпреки всичко аз все още съм оптимист.
Направо съм изумен и аз от единомислието в резултатите от анкетата. Мога да коментирам няколко неща 1 масово не се ползва леверидж, 2 повечето са напълнили порфейлите и кеш нема, повечето очакват по-добри отчети, повечето посочват, че е време за покупки, повечето смятат, че най на далавера са акции с потенциал за разтеж. Интересен е и броя акции в портфелите, клоним към минимална дивесификация, това означава, че има няколко читави компании, които си заслужават на БФБ и толкова. А и това чакано ИПО всъщност явно никой не го чака и нищо нема да раздвижи, освен ако пенсионните не решат, че трева да влизат некъде.
Извод: нагласите са нагоре, инвестициите са за акции, фреш кеш няма и циклим.
Съгласен съм с изводите. Относно кеша, кеш ще има, защото се задават не лоши дивиденти. Въпроса е дали те ще влезнат обратно на борсата, защото аз моите не смятам да ги реинвестирам повече на БФБ. Не виждам възможности като избор на компании, а и не искам повече да увеличавам портфейла си, и ще насочвам една част навън, а останалото ще е кеш.
Пепино, това в червеното упрек ли е към колегите ?
Пък и защо да ползвам след като ми излиза 6-7 пъти по солено отколкото навън ?
Още повече че за подчертаното има почти пълен консенсус че си е така.
Що да е упрек, как реши това? И аз не ползвам и не смятам да ползвам. Това показват отговорите на въпроса от анкетата. За болднатото пак коментирам резултатите, явно и структурата на портфейлите го доказва.
масово не се ползва леверидж, ... клоним към минимална дивесификация, това означава, че има няколко читави компании, които си заслужават на БФБ и толкова.
Пепино, това в червеното упрек ли е към колегите ?
Пък и защо да ползвам след като ми излиза 6-7 пъти по солено отколкото навън ?
Още повече че за подчертаното има почти пълен консенсус че си е така.
Коментар