IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Полки,МА на дневна са за дни,на седмица - за седмици и т.н.за всеки фрейм.Не че подлагам знанията ти на съмнение,а защото се зачетох в отговора ти към кислорода.
    Вероятно той иска да ти каже,че на седмична база картината е по-оптимистична от дневната,което с оглед лага е нормално!
    Добре е да се използват ЕМА,а не прости или с тежест!
    Лошото е,че размери от 50 и 200 са подходящи за непрекъснати пазари като форекса,металите и нефта,донякъде и за щатските индекси където след редовна сесия се преминава на фючърс.Дори за ДАКС не са препоръчителни,камо ли за бфб-то с неговата 5 часова сесия или колкото е там.
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение

Времето в бюрократичният свят тече по друг начин ;-)
      предполагам, че един месец се равнява на една календарна година

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
        Преди 11 месеца в интервю пред Investor.bg изпълнителният директор на борсовия оператор Васил Големански: Между 15 и 40 европейски и американски компании ще се търгуват на Българската фондова борса (БФБ – София) в следващите между два и четири месеца

Някой има ли информация до къде е стигнало развитието на проекта BSE International ?
        Времето в бюрократичният свят тече по друг начин ;-)

Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Напълно съм съгласен. Което онзачава, че от технически анализ на такъв пседво-пазар полза нямам никаква. Не е като да правиш на S&P500 примерно.
          по един или друг начин "пазара винаги е прав" и си намира равновесната точка ................ затова казвам, че цените могат да се задържат или бутат в една или друга посока, но пазара си намира посоката и си следва своите правила дори и на слаболиквидни борси като нашата

пазара си намира подкрепите при падане и съпротиви при покачване на цените така или иначе .............. затова времева прогноза е трудна да правене, но на база минали данни може да се ориентираш накъде духа вятъра .............. според мен, де
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

така е ............... и аз това казвам

за да се държи софка над 652 пункта се искат пари ............... сериозни пари...

когато парите ги няма започва да се "лъже" пазара с няколко лева

според теб колко време ще може да се удържа индекса с подобни сделки от по 1 акция?

като се изсипе една малка кофа с акции и се вижда колко е тънък пазара, нали?

гледай миналата седмица при ПИБ как със 10 000 лева лидера по пазарна капитализация на БФБ падна с над 11% и банката отиде на трето място по капитализация

това крепене на пазара е за няколко сесии .............. първия продавач закарва цената където си иска...
            Напълно съм съгласен. Което онзачава, че от технически анализ на такъв пседво-пазар полза нямам никаква. Не е като да правиш на S&P500 примерно.

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
              Да правиш технически на софикс след като вчера имаше 4 сделки за по една акция на 4 различни дружества е странно. Поне вкарай он баланс волюм или нещо да се види.
              така е ............... и аз това казвам

за да се държи софка над 652 пункта се искат пари ............... сериозни пари...

когато парите ги няма започва да се "лъже" пазара с няколко лева

според теб колко време ще може да се удържа индекса с подобни сделки от по 1 акция?

като се изсипе една малка кофа с акции и се вижда колко е тънък пазара, нали?

гледай миналата седмица при ПИБ как със 10 000 лева лидера по пазарна капитализация на БФБ падна с над 11% и банката отиде на трето място по капитализация

това крепене на пазара е за няколко сесии .............. първия продавач закарва цената където си иска...

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                Polki мисля че представената от теб графика е неефективна за средносрочна прогноза !!!
                въздухарче, ти ако изобщо мислеше нямаше да напишеш глупост като долната:

Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                причини-,. графиката е на дневна база, 2 вкарал си само 50 и 200 дневна линия,
                виж как първите ти две причини си противоречат и опровергават една друга .................... може ли да се пусне 50 дневна линия на седмична база

нали точно затова графиката е на дневна база защото се пускат дневни линии

3 не си показал фибоначи..... не ми се пише повече
                ясно ми е, че си чувал само за фибоначи, но все пак се надявам, че след някое десетилетие ще разбереш, че в техн.анализ има и други теории и правила по които се прогнозира пазара

не ми се пише повече
                ама, ти си мислиш, че си написал нещо ли?

моя съвет към теб е вместо да пишеш да вземеш да се образоваш ............. запиши един курс -> ще ти го платя за да не се излагаш по форумите...

Коментар

• Единственото "интернешънъл , което може да се случина БФБ е ако накарат Интернешънъл асет банк да се листне.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Преди 11 месеца в интервю пред Investor.bg изпълнителният директор на борсовия оператор Васил Големански: Между 15 и 40 европейски и американски компании ще се търгуват на Българската фондова борса (БФБ – София) в следващите между два и четири месеца

Имаме възможност да изберем от база данни с около 7 хил. компании, както европейски, така и американски“, уточни той, като допълни, че за да се допуснат за търговия на регулиран пазар, емисиите трябва да отговарят на определени регулаторни изисквания.

„Наши приблизителни оценки показват, че на този етап е възможно да листнем между 15 и 40 компании и между 50 и 80 компании на по-късен етап на многостранна система за търговия“, обясни Големански.

Стана ясно, че съвсем скоро българският фондов пазар може да разполага с лесен начин за търгуване и с чужди акции. БФБ – София създава нов борсов пазар BSE International, предназначен за емисии чуждестранни финансови инструменти, допуснати вече до търговия на регулиран пазар на страна членка на ЕС.

https://www.investor.bg/novini-i-ana...meseca-238699/

Някой има ли информация до къде е стигнало развитието на проекта BSE International ?
                    Last edited by Innocent; 04.04.2018, 13:18.

Коментар

• За половин час на БФБ - 12 сделки, от които 10 със Златното лев... оборот 6 Б.

На бас, че малкият квартален супермаркет има по-голям оборот.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Polki мисля че представената от теб графика е неефективна за средносрочна прогноза !!! причини-,. графиката е на дневна база, 2 вкарал си само 50 и 200 дневна линия, 3 не си показал фибоначи..... не ми се пише повече
                        Съвсем си е ефективна. Силно прилича на двоен връх към първа спирка 600 Чарта е на седмиЧна база, втора спирка може да е 550 - пу-пу - да не се случва надявам се, да спре поне на 600 средносрочна фибоначито и то натам както се вижда, ...месечната е подобна, каква да е друга, само дето е нормирана с макса от 2008 преди да се пръкне черешара, бх и пасмина ...
                        Attached Files
                        Last edited by precakanoto; 04.04.2018, 11:41.
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Да правиш технически на софикс след като вчера имаше 4 сделки за по една акция на 4 различни дружества е странно. Поне вкарай он баланс волюм или нещо да се види.

Коментар

Polki мисля че представената от теб графика е неефективна за средносрочна прогноза !!! причини-,. графиката е на дневна база, 2 вкарал си само 50 и 200 дневна линия, 3 не си показал фибоначи..... не ми се пише повече
                            Стига бре...!!!
                            Вярно ли е поомешал нещата....? Ми чи той стана консултант, прогнозист, съветник и анал изатор по темата.......Язък.....
                            Тъкмо бях почнал да се съобразявам с писаниците му....

Коментар

• Polki мисля че представената от теб графика е неефективна за средносрочна прогноза !!! причини-,. графиката е на дневна база, 2 вкарал си само 50 и 200 дневна линия, 3 не си показал фибоначи..... не ми се пише повече

Коментар

• Click image for larger version

Name:	2018-04-04_0.jpg
Views:	1
Size:	34.1 КБ
ID:	3320364

Click image for larger version

Name:	2018-04-04.jpg
Views:	1
Size:	40.7 КБ
ID:	3320365