If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Споко , брато. Психологията на все още държащите акции на Бфб ясна. Борят се до последно не от алчност , повече от отчаяние със скритата надежда че все някога софикс ще догони развитите пазари. Хубаво е по някое време да се мисли за излизане преди да обърнат глобалните пазари. Защото тук може да стане страшно не само поради падащи цени , но поради валутния риск. Според мен имате още 2 години да умувате. По същия начин ще ти се изсмеят и тези , които са се качили на влакчето на американските пазари през последните 8 години. Те просто се имат за много умни , и са си повярвали че реализираните печалби се дължат на техните умения, но в последствие ще го ще го отнесат яко. Инвеститорите тук имат някакво предимство , не като печалби по скоро като психология, но е много важно какво ще предприемат в последствие. Лайка е то мен.
Поздрав с това парче , което е в съзвучие с минорното настроение.
Ми ние тук сме заклети оптимисти и затова сме още на пазара. Друг е въпроса, че като гледам каква е реалността ми идва да заплача. Питаш ли ме какво ми е на душата като съм на пазара 17-18 години а SOFIX е под 1 000 пункта Тава ако някой ми го беше казал когато си купих първите акции просто щях да му се изсмея в лицето.
Споко , брато. Психологията на все още държащите акции на Бфб ясна. Борят се до последно не от алчност , повече от отчаяние със скритата надежда че все някога софикс ще догони развитите пазари. Хубаво е по някое време да се мисли за излизане преди да обърнат глобалните пазари. Защото тук може да стане страшно не само поради падащи цени , но поради валутния риск. Според мен имате още 2 години да умувате. По същия начин ще ти се изсмеят и тези , които са се качили на влакчето на американските пазари през последните 8 години. Те просто се имат за много умни , и са си повярвали че реализираните печалби се дължат на техните умения, но в последствие ще го ще го отнесат яко. Инвеститорите тук имат някакво предимство , не като печалби по скоро като психология, но е много важно какво ще предприемат в последствие. Лайка е то мен.
Поздрав с това парче , което е в съзвучие с минорното настроение.
Ми ние тук сме заклети оптимисти и затова сме още на пазара. Друг е въпроса, че като гледам каква е реалността ми идва да заплача. Питаш ли ме какво ми е на душата като съм на пазара 17-18 години а SOFIX е под 1 000 пункта Тава ако някой ми го беше казал когато си купих първите акции просто щях да му се изсмея в лицето.
При румънците се срива от над 10 000 до около 5600 през 2009-та година и в момента са около 8600.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Ами то тогава най- големите оптимисти са в Северна Корея..Оптимизма не е фантазия нито фентъзи..Той е проекция за реални добри варианти в бъдещето..Тук един биеше мечки , когато пазара падаше, ама това беше майтап....Абе ти да не го бъркаш нещо с мазохизма.. Всички , които са на Борсата са големи оптимисти, а замазването на проблемите не е оптимизъм..
Нещо не се разбираме....според мен оптимистът не се нуждае от промяна, за да е такъв, той е оптимист от състоянието, което съществува, той е оптимист по природа и винаги вярва, че ще стане по-добре....
Промяна ще има тогава когато управляващите, които и да са те спрат да си мислят, че корупцията била само усещане ! С един гол оптимизъм не можеш да промениш нищо ! Ти каква промяна си видял след като сме на дъното във всички видове класации ? Ето и в частност днес оборота на борсата е по малък от този на кварталния магазин ! Всяка година все я развиват и все мерки се взимат ама не става нищо, защото и тя е функция на състоянието на държавата ни и на безпомощността на институциите ни ! Пък ти си бъди оптимист !
Нещо не се разбираме....според мен оптимистът не се нуждае от промяна, за да е такъв, той е оптимист от състоянието, което съществува, той е оптимист по природа и винаги вярва, че ще стане по-добре....
Как какво от това....ако не виждаш никаква промяна - просто не си оптимист.
Промяна ще има тогава когато управляващите, които и да са те спрат да си мислят, че корупцията била само усещане ! С един гол оптимизъм не можеш да промениш нищо ! Ти каква промяна си видял след като сме на дъното във всички видове класации ? Ето и в частност днес оборота на борсата е по малък от този на кварталния магазин ! Всяка година все я развиват и все мерки се взимат ама не става нищо, защото и тя е функция на състоянието на държавата ни и на безпомощността на институциите ни ! Пък ти си бъди оптимист !
Оптимизма е състояние на духа. Винаги можеш да намериш поводи за оптимизъм, ако искаш, както и обратното....
Който смята, че тука е лоша инвестиция, има толкова голям избор..... вкл. и депозити на 0.5%, което се оказва масовата на българина.
Напълно си прав ! Лошото е, че само с оптимизъм промяна няма никаква ! От 30 години сме оптимисти и какво от това !
Беше ! В държава на Тикви и Цаци може ли да има оптимизъм ?
Оптимизма е състояние на духа. Винаги можеш да намериш поводи за оптимизъм, ако искаш, както и обратното....
Който смята, че тука е лоша инвестиция, има толкова голям избор..... вкл. и депозити на 0.5%, което се оказва масовата на българина.
Стига де, Торанага, и ти ли разпродаде и чакаш катаклизмите? Да, всичко казано от автора е факт, но този факт не е от вчера, не е и само в България. И какво от това?
та така - почвайте с камъните, истината боли...
Не опонирам, но статията в съчетание с мнението ти наистина произвежда болка.
Винаги може да се направи нещо, но в нашия случай, при това състояние на обществото, при тези елити, никой няма да приеме болезнени реформи
Груйче, аз отдавна предлагам да се премахнат задължителните пенс. вноски и всеки да е на индивидуална партида..Като не искаш пенсия оправяй се..Ама за другото не си прав..Да си внасял 40години, да си дал 200-250000 и да не вземеш нищо и даже има случаи не ги доживяват..Друг вариант е на 70евтаназия..Ама като ги стигнеш едва ли ще го искаш.. Да може по- хубаво БХ и Дянков да точат милиарди от пенсиите..
Кире, сложих ти плюс за първата част - и аз искам така, ама не може. Виж, с втората не съм съгласен и сме го говорили и писали нееднократно. Средната продължителност на живот при хората, достигнали до пенсия, е около 30 години (говорим за достигналите пенсия, не за всички, които включват и детската смъртност). Вярно, че тя е изкривена с разни шапкари, плюс тези, дето се пенсионираха едно време на по 50 години, но дори и сега, пак са високи пенсиите. Всичко е сметки - та през 2001 са внасяли по 2 лева вноска в ПФ-тата месечно, а за държавата е било 12 кинта - колко очакваш да е пенсията?
Дори и сега, вноските са пенсия са 20% от заплатата, средният стаж е около 35 години, а средната продължително около 30 (по-малко беше, ама ме мързи да ровя, да речем 25). Ако пенсионер сега се е осигурявал на минимума, което е масовата практика, то той се е осугрявал на около 250 кинта в послените 20-на години (като му сложим и инфлация и т.н.), т.е. давал е по 50 кинта за пенсия, а минималната в момента е 200. Всеки да си прави изводите сам - пенсионерите изядоха бъдещето на внуците си - казвам го с ясното съзнание, че ще ме обявят за мизантроп. Но с още по-ясното съзнание всички емигранти реват каква кочина е България, докато ние, останалите в нея, плащаме пенсиите на родителите им, а те плащат пенсията на дядо Ханс, Джеймс, Пепе и Костас. И за това е виновна държавата, сигурен съм!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар