IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук всички държат гащите докато не почне фонда да продава

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Споко , брато. Психологията на все още държащите акции на Бфб ясна. Борят се до последно не от алчност , повече от отчаяние със скритата надежда че все някога софикс ще догони развитите пазари. Хубаво е по някое време да се мисли за излизане преди да обърнат глобалните пазари. Защото тук може да стане страшно не само поради падащи цени , но поради валутния риск. Според мен имате още 2 години да умувате. По същия начин ще ти се изсмеят и тези , които са се качили на влакчето на американските пазари през последните 8 години. Те просто се имат за много умни , и са си повярвали че реализираните печалби се дължат на техните умения, но в последствие ще го ще го отнесат яко. Инвеститорите тук имат някакво предимство , не като печалби по скоро като психология, но е много важно какво ще предприемат в последствие. Лайка е то мен.
      Поздрав с това парче , което е в съзвучие с минорното настроение.

https://www.youtube.com/watch?v=Lv3Njp1ctzE
      Разликата е ,че в УСА примерно с 100к ще излезеш за секунди а тук ?
      Тук повечето никове ще изчезнат а другите ще ревЪт по форумите!
      Last edited by lobos; 15.05.2018, 21:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Ми ние тук сме заклети оптимисти и затова сме още на пазара. Друг е въпроса, че като гледам каква е реалността ми идва да заплача. Питаш ли ме какво ми е на душата като съм на пазара 17-18 години а SOFIX е под 1 000 пункта Тава ако някой ми го беше казал когато си купих първите акции просто щях да му се изсмея в лицето.
        Споко , брато. Психологията на все още държащите акции на Бфб ясна. Борят се до последно не от алчност , повече от отчаяние със скритата надежда че все някога софикс ще догони развитите пазари. Хубаво е по някое време да се мисли за излизане преди да обърнат глобалните пазари. Защото тук може да стане страшно не само поради падащи цени , но поради валутния риск. Според мен имате още 2 години да умувате. По същия начин ще ти се изсмеят и тези , които са се качили на влакчето на американските пазари през последните 8 години. Те просто се имат за много умни , и са си повярвали че реализираните печалби се дължат на техните умения, но в последствие ще го ще го отнесат яко. Инвеститорите тук имат някакво предимство , не като печалби по скоро като психология, но е много важно какво ще предприемат в последствие. Лайка е то мен.
        Поздрав с това парче , което е в съзвучие с минорното настроение.

https://www.youtube.com/watch?v=Lv3Njp1ctzE

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Ми ние тук сме заклети оптимисти и затова сме още на пазара. Друг е въпроса, че като гледам каква е реалността ми идва да заплача. Питаш ли ме какво ми е на душата като съм на пазара 17-18 години а SOFIX е под 1 000 пункта Тава ако някой ми го беше казал когато си купих първите акции просто щях да му се изсмея в лицето.
          При румънците се срива от над 10 000 до около 5600 през 2009-та година и в момента са около 8600.

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Ами то тогава най- големите оптимисти са в Северна Корея..Оптимизма не е фантазия нито фентъзи..Той е проекция за реални добри варианти в бъдещето..Тук един биеше мечки , когато пазара падаше, ама това беше майтап....Абе ти да не го бъркаш нещо с мазохизма.. Всички , които са на Борсата са големи оптимисти, а замазването на проблемите не е оптимизъм..

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

Нещо не се разбираме....според мен оптимистът не се нуждае от промяна, за да е такъв, той е оптимист от състоянието, което съществува, той е оптимист по природа и винаги вярва, че ще стане по-добре....

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Промяна ще има тогава когато управляващите, които и да са те спрат да си мислят, че корупцията била само усещане ! С един гол оптимизъм не можеш да промениш нищо ! Ти каква промяна си видял след като сме на дъното във всички видове класации ? Ето и в частност днес оборота на борсата е по малък от този на кварталния магазин ! Всяка година все я развиват и все мерки се взимат ама не става нищо, защото и тя е функция на състоянието на държавата ни и на безпомощността на институциите ни ! Пък ти си бъди оптимист !
                Нещо не се разбираме....според мен оптимистът не се нуждае от промяна, за да е такъв, той е оптимист от състоянието, което съществува, той е оптимист по природа и винаги вярва, че ще стане по-добре....

Коментар

Как какво от това....ако не виждаш никаква промяна - просто не си оптимист.
                  Промяна ще има тогава когато управляващите, които и да са те спрат да си мислят, че корупцията била само усещане ! С един гол оптимизъм не можеш да промениш нищо ! Ти каква промяна си видял след като сме на дъното във всички видове класации ? Ето и в частност днес оборота на борсата е по малък от този на кварталния магазин ! Всяка година все я развиват и все мерки се взимат ама не става нищо, защото и тя е функция на състоянието на държавата ни и на безпомощността на институциите ни ! Пък ти си бъди оптимист !

Коментар

Напълно си прав ! Лошото е, че само с оптимизъм промяна няма никаква ! От 30 години сме оптимисти и какво от това !
                    Как какво от това....ако не виждаш никаква промяна - просто не си оптимист.

Коментар

Оптимизма е състояние на духа. Винаги можеш да намериш поводи за оптимизъм, ако искаш, както и обратното....
                      Който смята, че тука е лоша инвестиция, има толкова голям избор..... вкл. и депозити на 0.5%, което се оказва масовата на българина.
                      Напълно си прав ! Лошото е, че само с оптимизъм промяна няма никаква ! От 30 години сме оптимисти и какво от това !

Коментар

Беше ! В държава на Тикви и Цаци може ли да има оптимизъм ?
                        Оптимизма е състояние на духа. Винаги можеш да намериш поводи за оптимизъм, ако искаш, както и обратното....
                        Който смята, че тука е лоша инвестиция, има толкова голям избор..... вкл. и депозити на 0.5%, което се оказва масовата на българина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Стига де, Торанага, и ти ли разпродаде и чакаш катаклизмите? Да, всичко казано от автора е факт, но този факт не е от вчера, не е и само в България. И какво от това?

та така - почвайте с камъните, истината боли...
                          Не опонирам, но статията в съчетание с мнението ти наистина произвежда болка.
                          Винаги може да се направи нещо, но в нашия случай, при това състояние на обществото, при тези елити, никой няма да приеме болезнени реформи

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Груйче, аз отдавна предлагам да се премахнат задължителните пенс. вноски и всеки да е на индивидуална партида..Като не искаш пенсия оправяй се..Ама за другото не си прав..Да си внасял 40години, да си дал 200-250000 и да не вземеш нищо и даже има случаи не ги доживяват..Друг вариант е на 70евтаназия..Ама като ги стигнеш едва ли ще го искаш.. Да може по- хубаво БХ и Дянков да точат милиарди от пенсиите..
                            Кире, сложих ти плюс за първата част - и аз искам така, ама не може. Виж, с втората не съм съгласен и сме го говорили и писали нееднократно. Средната продължителност на живот при хората, достигнали до пенсия, е около 30 години (говорим за достигналите пенсия, не за всички, които включват и детската смъртност). Вярно, че тя е изкривена с разни шапкари, плюс тези, дето се пенсионираха едно време на по 50 години, но дори и сега, пак са високи пенсиите. Всичко е сметки - та през 2001 са внасяли по 2 лева вноска в ПФ-тата месечно, а за държавата е било 12 кинта - колко очакваш да е пенсията?

Дори и сега, вноските са пенсия са 20% от заплатата, средният стаж е около 35 години, а средната продължително около 30 (по-малко беше, ама ме мързи да ровя, да речем 25). Ако пенсионер сега се е осигурявал на минимума, което е масовата практика, то той се е осугрявал на около 250 кинта в послените 20-на години (като му сложим и инфлация и т.н.), т.е. давал е по 50 кинта за пенсия, а минималната в момента е 200. Всеки да си прави изводите сам - пенсионерите изядоха бъдещето на внуците си - казвам го с ясното съзнание, че ще ме обявят за мизантроп. Но с още по-ясното съзнание всички емигранти реват каква кочина е България, докато ние, останалите в нея, плащаме пенсиите на родителите им, а те плащат пенсията на дядо Ханс, Джеймс, Пепе и Костас. И за това е виновна държавата, сигурен съм!
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от PetraV Разгледай мнение
                              Това не беше ли темата за "Оптимизъм на БФБ"?!
                              Беше ! В държава на Тикви и Цаци може ли да има оптимизъм ?

Коментар

• Това не беше ли темата за "Оптимизъм на БФБ"?!

Коментар

Working...
                                X