IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    Оправихте ли пенсиите (аз още не съм -вече на 65+28дни-и няма да бъда, а и не искам да съм- ама няма какво да правя, вече и не търгувате)???
    Сега се заемете и оправете тия де извзеха и труда и стореното от бащите и дедите Ви!
    Скроиха им такава ГРАМОТНА шапка , че и Европа да ни яхне и надзирава- НЯМА ОПРАВА!!!
    Inta, нищо не очаквам от "държавата" и разчитам само на себе си!! Примерно мъжете живеят кратко - средностатистически под 70 г. (Ето реален пример от моя баща - покрай риска в професията добре поживя но до 66 и малко, а само 2-3 месеца взе пенсия - ми за какво са му гълтали осигуровки цял живот,!? като са му дали всичко на всичко 2 пенции!??)
    Нема нужда да ме лъжат и мен - бия им шута, оправям се както мога и да ми дадат социалката щом я доживея - ще черпя (щото и не разчитам на нищо от тях, а на своето си, което честно и справедливо имам отделено) , и не ми пука, щото мисля да им вземам "социалката" непредсказуемо дълго (по съвета на костолани) и да им го върна ))) т.е. - самоосигурявам се през други механизми - като приемам че имаме насреща като условие - елементарно див капитализъм, ..пък и математиката показва, че така сметката "по-лесно" ми излиза - не е препоръка
    Last edited by precakanoto; 09.09.2018, 07:47.

    Коментар


    • Да така е справедливо..Какво си внесеш, това да ползваш..

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Груйче, то хубаво се е осигурявал човека на максимума , ама те слагат таван и пак взимат само по 800 и няколко лева...Да направят индивидуални партиди и поне 50% от заплатите и да може да не внасяш..Аз имам доста приятели с високи вносни, които им изгоря всичко починаха- поне 25-30г. изгубиха.. Ами ако не внасяш с тези 200-300 хиляди сам ще си осигуриш нелоша пенсия за 35-40 години..
        Сега е по-зле за категорийните работници, защото им изчисляват пенсия около 1200лв, а им дават тавана за момента около деветстотин и нещо лева, а човекът цял живот е осигуряван на максимума. Това е едно, а другото е , че го принуждават да си прехвърли в НОЙ един от фондовете ( универсален или професионален ), за да му дадат тавана на пенсията , който е решил НОЙ за момента, а пък човечецът има натрупани до момента около 70 000лв, а пък ако не си прехърлиш фонда в НОЙ и се пенсионираш по първа категория на около 53г. и започваш да получаваш пенсия до 65г от собственият си фонд ( т.е. си на самоиздръжка ) и тогава отиваш на няколко стотин лева пенсия до 65г, а после таван. Сами разбирате, че НОЙ от неговите пари ще има да му изплаща цели около 7 години. Това е един от начините да принудят категорийните работници да не се пенсионират рано ( примерно по първа или втора категория), а да продължат да работят и с неговите максимални вноски към НОЙ да издържа.... вие преценете колко цига..на. Тук не говоря за пагоните ( военни и полицаи)- там не знам. Т.е. накратко казано пенсионната система е направена така, че да работиш и внасяш в НОЙ до гроб, а после умираш и НОЙ е взел максимума от теб. Другото несправедливо в пенсионната система е, че мъжете умират по рано , а се пенсионират по-късно, а пък жените живеят по-дълго, а се пенсионират по-рано. Това е от мен.

        ИСТИНАТА Е В ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ ( СЪЩОТО И ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ) - КАКВОТО СИ ВНЕСЕШ ТОВА ЩЕ ПОЛУЧАВАШ ПРОПОРЦИОНАЛНО, НО ТАКА НЯМА КАК ДА СЕ КРАДЕ.
        Last edited by radon222a; 08.09.2018, 19:03.

        Коментар





        • ЕЦБ: Идва нова криза в Европа, този път ще започне от пазара на недвижимите имоти!

          Last edited by RUBLA; 08.09.2018, 19:11. Причина: Линк към конкурентна медия.

          Коментар


          • Груйче, то хубаво се е осигурявал човека на максимума , ама те слагат таван и пак взимат само по 800 и няколко лева...Да направят индивидуални партиди и поне 50% от заплатите и да може да не внасяш..Аз имам доста приятели с високи вносни, които им изгоря всичко починаха- поне 25-30г. изгубиха.. Ами ако не внасяш с тези 200-300 хиляди сам ще си осигуриш нелоша пенсия за 35-40 години..

            Коментар


            • НЯМА ОПРАВА!!!
              НЯМА ОПРАВА!!!
              НЯМА ОПРАВА!!!- с ДИРЕКЦИА ЕКСциа....едни за гроба , други в забрава!

              Коментар


              • Оправихте ли пенсиите (аз още не съм -вече на 65+28дни-и няма да бъда, а и не искам да съм- ама няма какво да правя, вече и не търгувате)???
                Сега се заемете и оправете тия де извзеха и труда и стореното от бащите и дедите Ви!
                Скроиха им такава ГРАМОТНА шапка , че и Европа да ни яхне и надзирава- НЯМА ОПРАВА!!!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Груйче, не убедително да твърдиш че мед.сестра или учителка не са работили и трябва да получават 200 лева за 35г.стаж.. това за апартаментите нито е вярно нито е аргумент..И да имат не са ги крали и не освобождава държавата от 3адължението плащането на достойни пенсии..това че си ок на 30 или 40 процента също не разбирам..Ще внесе 400 или 500 хиляди и ще прежалиш 60 процента..А защо не индивидуални партиди..
                  Къде съм казал, че не трябва да има индивидуални партиди? Напротив, точно обратното - те са задължителни, а не всичко да е в общия кюп и после да се взема от него за Сульо и Пульо, щото, видите ли, били работили някога си, нещо си! Ми не става така.

                  П.С. И още нещо - даваш все частни случаи, а масовият пенсионер днес е такъв, пенсионирал се около 55 години с около 350 кинта пенсия, която ще взема около 30 години и за която, да е жив и здрав, не е внесъл дори и наполовина толкова пари, колкото ще получи от мен, защото поне едното му дете е емигрант и не внася нищо тук, само идва да си лекува зъбите! Това е общият случай, другото е ала-бала.

                  П.П.С. На жената майка ѝ също е млад пенсионер - да ми е жива и здрава, че ми гледа децата, пенсионира се на 56 години с трудов стаж, приравнен на трата категория от 40 години. Колко според теб трябва да взема? Щото пенсията ѝ е към 300 кинта. А според мен и толкова ѝ е много. Виж съпругът и ще се пенсионира след няколко години на 63+ с около 45 години трудов стаж, осигуряван почти през цялото време близо до максимума или на максимума. Той колко трябва да получи? Ама за да има за нея, ще вземат от него, щото е бачкал и се е осигурявал на максимума - справедливост, викаш
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Груйче, не убедително да твърдиш че мед.сестра или учителка не са работили и трябва да получават 200 лева за 35г.стаж.. това за апартаментите нито е вярно нито е аргумент..И да имат не са ги крали и не освобождава държавата от 3адължението плащането на достойни пенсии..това че си ок на 30 или 40 процента също не разбирам..Ще внесе 400 или 500 хиляди и ще прежалиш 60 процента..А защо не индивидуални партиди..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Уважаеми колеги, както сте забелязали голямата разлика в пенсиите се получава от разликаката на пенсията като ПРОЦЕНТА ОТ ЗАПЛАТАТА..В нормалните общества той е по- висок с презумцията, че когато си работил 35-40г. за държавата няма как да живееш човешки, а не скотски с 30 или 40% пенсия от заплатата , която си получавал..Ти вече не можеш да работиш и си пълен с болести..Това си е ограбване и мизерия..В нормалните държави всеки има индивидуална пенсионна сметка и когато се пенсионираш те питат искаш ли си парите от сметката или ще ги получаваш до края на дните си..Тук забелязахте ли, че няма такава опция..Може да имаш 200000 или 300000 събрани и пенсията от преразпределение и нисък процент да ти е 300-400 лева..Пак в нормалните държави има и хора без пенсии-не са работили достатъчно..Формулата за изчисляване на пенсиите в БГ е тайна и непублична..В САЩ имало пенсии 400-500долара месечно и купони..Не взимат от онези с големите пенсии да им дават..То като със заплатите , който не плаща достатъчно няма работници, а държавите като БГ губят от глупостта на политиците по 1,5-2 милиона трудоспособно население..Отиват в Испания, Гърция, нглия където въпросите със заплатите и процента за пенсии са уредени..Не без борбата на синдикатите..Тук синдикатите играят с мафията..Въпроса, че НОИ нямал пари е криминале..Как да има пари, когато работи непрозрачно и разни крадливи политици периодично го източ2ват милиарди..Пример сребърният фонд..То и Гърция е фалирала, но не си е направила пенсиите 10% от заплатата..Без народ няма държава..То като анекдота за Насради Ходжа- тъкмо си научил магарето да не яде и то взели, че умряло..То и за това сме с най- лошата демография..А БХ ни плаши да не станем като Гърция и хората му се смеят.. Преразпределят и крадат другарите комунисти- ГЕРБ - БСП..Даже не можеш да се освободиш да им внасяш пенсионни вноски..

                      СЛАВА НА БХ, ШИШ И ЧЕРЕШОВИ..
                      A, Kire, ти откри ключа за бараката - ама особено това червеното в мормалните, според теб, държави хич го няма - там има комунизъм - работил, не работил, ей ти от кюпа. Ок, кюпът им е по-голям, та могат да си го позволят, затова и системата не е избила още. А тук не е така - тук искаме да има за всеки и по-много, ама че се е осигурявал на минимума и е внесъл общо 1000 лева - абе да не ти пука, нали е работил 40 години!

                      не е важно колко години си работил, Кире, а колко си внесъл - то затова и беше този рев по частните фонодве (с хилядите им кусури, но поне не са крадливото ноЙ), щото там всичко е ясно - колкото си внесъ, толкова има по сметката. Ама токава нали се сещаш за рева - ми то няма, имало по 1000 лева за 20 години осигуряване. Ми колко да има, като си се осигурявал на минимума и първите години си внасял по 2 (ДВА ЛЕВА) на месец!!!

                      Та така, все ревем за справедливост, но ако може друг да плаща - типични тъмнозелени или маляки, което е горе-долу едно и също. Аз съм ок с 30-40% от дохода, ако ще го вземам бадева едни 30 години - нали ми прочете разчетеите за това колко време се взема пенсия сега? Сегашните пенсионери са хрантутници и го заявявам най-отговорно! Бачкали нещо си някога си, пенсионирали се на по 55 години в общия случая с 35 години стаж и после им вземат трите най-добри години и дъра бъра и 30 години на гърба на държавата, т.е. на моя гръб. Ама мен ще ме пенсионират на 65, по-вероятно на 70 и ще съм с реален 40 годишен стаж, за да вземам 20 години пенсия, обаче не пискам, считам го за справедливо!

                      П.С. И никой не казва, че тези пенсионери имат по 1-2 апартамента, имат земи, ренти, наеми, та не е само 30-40% от дохода, а доста повече - то си личи по сдиплените пари под дюшека - на мен да ми звъннат, няма как да извадя 5К и да ги дам на някой спешно до 5 минути, ама "бедния" пенсионер има и ги хввърля юнашки през терасата.
                      Апропо, първото, което казаха на маляките, е да орежат пенсиите. И те ги поорязаха. Малко. При реалния им фалит, който е басол'тно незибежен с тяхната мега крадлива система, орязването ще е до дъно!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Уважаеми колеги, както сте забелязали голямата разлика в пенсиите се получава от разликаката на пенсията като ПРОЦЕНТА ОТ ЗАПЛАТАТА..В нормалните общества той е по- висок с презумцията, че когато си работил 35-40г. за държавата няма как да живееш човешки, а не скотски с 30 или 40% пенсия от заплатата , която си получавал..Ти вече не можеш да работиш и си пълен с болести..Това си е ограбване и мизерия..В нормалните държави всеки има индивидуална пенсионна сметка и когато се пенсионираш те питат искаш ли си парите от сметката или ще ги получаваш до края на дните си..Тук забелязахте ли, че няма такава опция..Може да имаш 200000 или 300000 събрани и пенсията от преразпределение и нисък процент да ти е 300-400 лева..Пак в нормалните държави има и хора без пенсии-не са работили достатъчно..Формулата за изчисляване на пенсиите в БГ е тайна и непублична..В САЩ имало пенсии 400-500долара месечно и купони..Не взимат от онези с големите пенсии да им дават..То като със заплатите , който не плаща достатъчно няма работници, а държавите като БГ губят от глупостта на политиците по 1,5-2 милиона трудоспособно население..Отиват в Испания, Гърция, нглия където въпросите със заплатите и процента за пенсии са уредени..Не без борбата на синдикатите..Тук синдикатите играят с мафията..Въпроса, че НОИ нямал пари е криминале..Как да има пари, когато работи непрозрачно и разни крадливи политици периодично го източ2ват милиарди..Пример сребърният фонд..То и Гърция е фалирала, но не си е направила пенсиите 10% от заплатата..Без народ няма държава..То като анекдота за Насради Ходжа- тъкмо си научил магарето да не яде и то взели, че умряло..То и за това сме с най- лошата демография..А БХ ни плаши да не станем като Гърция и хората му се смеят.. Преразпределят и крадат другарите комунисти- ГЕРБ - БСП..Даже не можеш да се освободиш да им внасяш пенсионни вноски..

                        СЛАВА НА БХ, ШИШ И ЧЕРЕШОВИ..

                        Коментар


                        • Така е - пенсиите са по високи от това което може да си позволи държавата. Имаме 50% дофинансиране. Ама как се живее с 30% от това което си получавал? РАЗЛИЧНО, много различно, Пише ви прясно пенсиониран по болест с 824лв пенсия. И добре че го има НОИ че от частното пенсионно осигуряване дето имам 20к по сметката ще получа пари на върба - т.е. някой ще получи кат ме закопат
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Да приемем че сте съгласни държавните служители да плащат 10% данък а останалите държавата да плаща ,армията и полицията да се пенсионира на 27 г , а определена каста от тях да вземат пенсия и заплата като едновременно източват МО,МВР и НОИ....като общата сума стига до 4К на човек ...
                            а младите напускат армията и полицията....
                            А пенсията от 200 лв на човек е голяма .....като само един полковник от МО ощетява 20 пенсионера.....а такива само в МВР и МО са над 10К...
                            Та така оредихме само 200К на 500 лева...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ivivanov.bg Разгледай мнение

                              Зависи за кого:
                              - ако е за политиците - зависи, кои участват по-активно на избори.
                              - ако е за мен лично - зависи аз в коя категория съм .

                              Реално погледнато - има и вариант не да се увеличи двойно или четворно вноската за пенсия, а да се увеличат двойно или четворно броя на внасящите (както казах - млад съм и леко романтик ). Но това пък е най-вероятно против възгледите на споменатите вече:

                              Мда, логични решения, но невъзможни - няма как да се увеличи работната сила двойно или четворно, затова алтернативата е да се вдига възрастта за пенсиониране или да се намаляват пенсиите като размер от последната заплата - и двете неща вече се правят от доста години у нас, за разлика от комунистическа Малякия и всичкиостанали псевдодържавици в юга на Европа, които съвсем скоро ще фалират (Маляките вече фалираха, но това е друга тема).

                              И за гласуващите си прав, както и за категорията, вкоято си - на това му се вика популизъм - най-изродената форма на демокрацията като такава. Но темата е дълга и не е за тук. Успех в живота - радван се, че има мислещи млади българи
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                                БХ е Бай Хой (Бойко Борисов, наречен така от Радан Кънев, известен още като Рамадан Кунев и Рада Дълбоката), а Черешаря е министърчето на финансите Горанов, за когото борсата на черешите в Кюстендил е по-важна от БФБ - казано в негово интервю.

                                Колкото до пенсиите - да, има 2 страни и стигаме до сблъсъка - ти ще се съгласиш ли да ти вдигнат двойно вноската за пенсия, за да оправиш дупката в ноЙ и четворно, за да се вдигнат сегашните пенсии 2 пъти (да попълним дупката в ноЙ и да им се вдигнат пенсиите едновременно)? Риторично питам? И веднага задам другия въпрос - кои са по-важни - работещите или пенсионерите? Милозливите приказки са ми ясни, но милостиня и финанси са несъвместими понятия, принципно, освен когато си купуваме индулгенция с някое дарение.
                                Грую, на първия въпрос .
                                Разбира се че ще се съглася да ми вдигнат осигоровките ,ако заплатата ми я направят средно европейска.....
                                Може да го сметнеш и при 60 % осигоровки ,че ще ми остане доста повече от сега.....при това което е днес...
                                Държавата да плаща и на държавния служител осигоровките....аз съм държавен служител и плащам 10 % само ....така че съм много важен.....от пенсионера според теб с 200 лв пенсия.....
                                Полицайте и военните да взимат и пенсии и заплати и да са пак на началници на РУ и полковници...
                                Това защо няма пари в НОИ
                                Иначе не е така....защото всички сме тръгнали към пенсионерите ,кой по рано ,кой по късно.....и тогава 200 лв ако ти ги взимаш... а онзи с 2К пенсия

                                Коментар

                                Working...
                                X