IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дааа и след акциите да се вземат жилищата на тези, които имат повече от една стая, а после да се вземат парите в банките на тези, които ги имат.. Тези неща са се случвали вече.. В жилищата може да се настанят тези, на които сега събарят незаконните къщи понеже имат по много деца..

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Мисля че трябва да направят тая стъпка за да могат хората да вземат някакви пари от своите спящи акции. В момента дори и да имат някакви пари в акции то разходите по продажбата им ще обезсмислят до голяма степен цялата занимавка.
      Да, но без последната част - прехвърляне на средствата /акциите/ на държавата /за която всички ще "скочат" и ще блокират напълно идеята/!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Даниел Божилов за Фрог: Горанов опитва да национализира частната собственост

https://frognews.bg/novini/daniel-bo...bstvenost.html
        Мисля че трябва да направят тая стъпка за да могат хората да вземат някакви пари от своите спящи акции. В момента дори и да имат някакви пари в акции то разходите по продажбата им ще обезсмислят до голяма степен цялата занимавка.

Коментар

Пиши Моля какво мислиш,че ще се случи..
          Едно е да продават Кирито и Грос някой си и съвсем друго държавата да иска да им прибере парите.....
          предпоставките за голяма спекула са налице щото държавата ще иска да спечели а не олимпийското
          начало да е водещо.
          Last edited by Grosss; 18.01.2019, 16:59.

Коментар

• Каквото се получава, когато се появят още продавачи.

Коментар

• Пиши Моля какво мислиш,че ще се случи..

Коментар

Даниел Божилов за Фрог: Горанов опитва да национализира частната собственост

Колега, сякаш никой не се досеща какво ще се получи тук, ако това се случи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Дъното при софикс ще бъде, когато Боко тиквата бъде свален от власт и натикан в затвора, където му е мястото. До тогава дъно няма да има.
                  Наблюдавайки всички случващи се абсурди през последните години забелязвам, че България навлиза в рецесия и по-точно в структурна криза, от която после няма излизане с години.
                  Причините за това са комплексни:
                  - обезлюдяване на държавата
                  - високи цени на енергоизточниците. България май е с най-скъп промишлен ток в цяла Европа - това с все по-голяма сила ще прави икономиката неконкурентноспособна. Прогнозите са за около 2% ръст на българската икономика до към 2020-та, като сложим няколко процента годишна инфлация и поне 1% помощ от еврофондове, излиза, че тъпчем на едно място, даже още по-лошо, икономиката вместо да расте се свива.

- увеличаваща се инфлация, която при валутен борд и обвързан лев към еврото, също понижава конкурентноспособността и спъва икономическия ръст.
                  - липса на реална пазарна икономика - в боковия тиквостан няма реална пазана икономика. Дъжавата се управлява като еднолична фирма, парите се разпределят по партийна линия, неудобните на властта хора и бизнеси се отстрелват публично с компромати и показни ченгеджийски акции. За справка - случая с Десислава Иванчева и Пламен Стоянов Дамбовеца.
                  - тиквономиката в България не се управлява от пазарни принципи, а е изкривена и монополизирана до крайност.
                  - липса на реални реформи
                  - липса на високи технологии - няма икономически силна държава в света, без развит технологичен сектор.
                  - работоспособните и квалифицираните българи изтичат в чужбина, това ще повлече и изтичане на български капитали в чужбина. Четох, че българите в чужбина са около милион, общо с тях българите са вече под 7 милиона души, от които 2,25 млн. пенсионери + 1 млн. деца, като махнем и безработните, дали остават и 3 милиона работоспособни, които да движат икономиката...

На база на негативните макро показатели си правя извода, че България тепърва навлиза в структурна криза, която ще е тежка и ще продължи години. Според мен софикса ще падне до нивата си от 2011, дъното ще около 450 някъде към 2020-та. [ATTACH=CONFIG]n3432073[/ATTACH]

А очакванията ми за световната икономика през 2019-та са за лежерен ръст без големи сътресения и флуктуации.
                  Мнението ми не е препоръка за нищо.
                  Като се махне боко тиквата ще дойде друга тиква. Проблема е че сме периферия и запада почва да ни отебава и да отеля бизнесите и инвестициите си, и не само това вече имаме и протеционизъм по плана за мобилност на Макрон Отделно хората продължават да емигрират , Омагьосан кръг. Не мисля че като дойде ,,новия спасител,, ще се промени нещо по вероятно още повече да се скапе , като се комбинират нещата с нова глобална гриза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Гледай външните пазари , като върнат по сериозно без да направят ново дъно , тогава ще е дъното на софикс. От няколко седмици до месец. два.
                    Едногодишната корекция навън вероятно е приключила. Както обикновено софикс ще последва външните пазари на по- късен етап..
                    Дъното при софикс ще бъде, когато Боко тиквата бъде свален от власт и натикан в затвора, където му е мястото. До тогава дъно няма да има.
                    Наблюдавайки всички случващи се абсурди през последните години забелязвам, че България навлиза в рецесия и по-точно в структурна криза, от която после няма излизане с години.
                    Причините за това са комплексни:
                    - обезлюдяване на държавата
                    - високи цени на енергоизточниците. България май е с най-скъп промишлен ток в цяла Европа - това с все по-голяма сила ще прави икономиката неконкурентноспособна. Прогнозите са за около 2% ръст на българската икономика до към 2020-та, като сложим няколко процента годишна инфлация и поне 1% помощ от еврофондове, излиза, че тъпчем на едно място, даже още по-лошо, икономиката вместо да расте се свива.

- увеличаваща се инфлация, която при валутен борд и обвързан лев към еврото, също понижава конкурентноспособността и спъва икономическия ръст.
                    - липса на реална пазарна икономика - в боковия тиквостан няма реална пазана икономика. Дъжавата се управлява като еднолична фирма, парите се разпределят по партийна линия, неудобните на властта хора и бизнеси се отстрелват публично с компромати и показни ченгеджийски акции. За справка - случая с Десислава Иванчева и Пламен Стоянов Дамбовеца.
                    - тиквономиката в България не се управлява от пазарни принципи, а е изкривена и монополизирана до крайност.
                    - липса на реални реформи
                    - липса на високи технологии - няма икономически силна държава в света, без развит технологичен сектор.
                    - работоспособните и квалифицираните българи изтичат в чужбина, това ще повлече и изтичане на български капитали в чужбина. Четох, че българите в чужбина са около милион, общо с тях българите са вече под 7 милиона души, от които 2,25 млн. пенсионери + 1 млн. деца, като махнем и безработните, дали остават и 3 милиона работоспособни, които да движат икономиката...

На база на негативните макро показатели си правя извода, че България тепърва навлиза в структурна криза, която ще е тежка и ще продължи години. Според мен софикса ще падне до нивата си от 2011, дъното ще около 450 някъде към 2020-та.
                    Click image for larger version

Name:	Untitled256_cred.jpg
Views:	1
Size:	53.5 КБ
ID:	3432073

А очакванията ми за световната икономика през 2019-та са за лежерен ръст без големи сътресения и флуктуации.
                    Мнението ми не е препоръка за нищо.
                    Last edited by Frosty; 18.01.2019, 15:35.
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Даниел Божилов за Фрог: Горанов опитва да национализира частната собственост

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Сори за личния въпрос, ама ти ли си Мишо Шамара?
                        Шамара кара такси.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Не знам дали подозираш, но този цикъл на изтегляне "всичките тия мангизи" изобщо няма да приключи, а дори ще се обърне. Ще има ново QE, просто защото няма начин при това ниво на дългове...Ще има монетизация до дупка подобно на Япония..
                          С важното уточнение че йената не е глобална разменна единица за разлика от долара и народопсихологията на американците и останалия свят не като на японците. Отделно дефлацията в Япония се случваше основно при силен глобален пазар и растяща американска и европейска . икономика което и позволяваше да отново да реализира огромни търговски излишъци. Така че аналогията може да се окаже не съвсем вярна.
                          Last edited by Todor Sabev; 18.01.2019, 12:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение

Кой цикъл ?
                            Цикъла на раздуването на баланса на ФЕД ( с QE за $4+ Трилиона) и обратното им изтегляне всичките тия мангизи от банките и пазара ли ? Че икономиката на САЩ е силна е видно и от това че тоя процес (обратния) тече вече трета година - и голям спад има едва сега...но колко пъти се е повтарял тоя цикъл - че да знаем как типично завършва...
                            Не знам дали подозираш, но този цикъл на изтегляне "всичките тия мангизи" изобщо няма да приключи, а дори ще се обърне. Ще има ново QE, просто защото няма начин при това ниво на дългове...Ще има монетизация до дупка подобно на Япония..

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Разширяваща се консолидация Пробива при американските индекс октомври беше фалшив, Цикъла не завършва по този начин. Когато приключи цикъла голяма част от инвеститорите ще са убедени че всичко е наред и ще има някаква форма на еуфория такова нещо не видяхме при върхът октомври.
                              Кой цикъл ?
                              Цикъла на раздуването на баланса на ФЕД ( с QE за $4+ Трилиона) и обратното им изтегляне всичките тия мангизи от банките и пазара ли ? Че икономиката на САЩ е силна е видно и от това че тоя процес (обратния) тече вече трета година - и голям спад има едва сега...но колко пъти се е повтарял тоя цикъл - че да знаем как типично завършва...
                              "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

следващата криза няма да е като предната която визираш ........ поне според мен

нещата ще са съвсем различни и е твърде възможно да видим един дълъг застой на пазарите (търговия в рейндж) без да станам свидетели на дълбоки спадове на индексите каквито бяха през 2008 г.
                                И аз така мисля. Централните банки вече имат много оръжия против прекомерни фалити и кризи. Пазарите им вярват и мисля, че при спадове на печалби /нормален икономически цикъл/, просто ще се пада с малко и консолидира след това /нещо като това преди седмици/. Ако тръгне някой системен да фалира, вярвам, че биха реагирали навреме и спасили него или да го оставят да фалира, но спасят останалите в системата. Драмата си мисля, че би станала, когато системата спре да вярва да централните банки, защото предвид задлъжнялоста, това е редно да се случи някога. Не съм сигурен обаче, че ние ще сме на пазарите тогава. Както казва Импето - сигурно ще търгуваме със свети Петър тогава... Такива спадове от -85% за Софикс не виждам как може да има
                                Last edited by 15%; 17.01.2019, 20:49.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X