Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Ми нали заради тях е цялото упражнение, не се коси, няма се стискат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеFrosty, сега сравни и бюджетните дефицити на двете държави. Единствената причина за по-ниският растеж в България е излишно консервативната бюджетна политика. Все едно управляват Германия и планират за 30 години напред. Ама не сме Германия. Твърде рано беше за излишъци. Можеха да се налеят в инфраструктурата на северна България. Хемус можеше вече да е готов. Но спекуланта е интересно същество. Той иска едновременно да има изпреварващ растеж и девливъридж. Иска когато частният сектор си прави деливъриджа държавата също да го прави, но вместо да се получи депресия очаква изпреварващ ръст, но както и да е. Деливъриджа в България свърши. От нетен дълг на икономиката в размер на 59 процента от БВП през 2009 г. сега имаме нетни вземания от 6 процента. Това е колосален деливъридж, който не вярвам да е постигнат от друга страна в света за периода. Аз съм потресен, че изобщо е възможно това да се случи без икономика да влезе в депресия. Наистина никога в историята си българската икономика не е била в по-добро състояние. Никога хората не са живели по-добре и не са били по-недоволни. Предполагам сега политическите тролове ще ме оплюят, но аз съм свикнал с тях. Айде лека и доходна. Аз продължавам да се питам дали не е време за алчност. Успех в търговията, на тези които търгуват. На тези които хейтят им пожелавам приятно писане.
Браво бе, 4Д, тук сме на едно мнение с теб, особено в частта с мрънкането на добре живеещите българи - казвам го без капка ирония и наистина го мисля. И всичко това постигнато въпреки ултра малоумията на герП, Невдянков (тоя кава чума беше за бизнеса), Царя-Слънце БХ и Неговия пророк Цвъ. Цвъ.
За алчност обаче е рано, доооста рано, а за оптимизъм - аз съм умерен оптимист, и то не заради друго, а защото съм се находил и нагледал на Южна Европа, която е в пъти по-мързелива, неработеща и чакаща на социални помощи от центъра. Единствено е по-предприемчива в сферата на туризма и прочутото промотиране на зехтин, сирене Фета (как ни откраднаха сиренето, мамка им и маляки) и макарони. Та щом те могат и дори обявяват минимална заплата от 650 евро, що ние да не можем - все някога ще настигнем маляките, от които почти винаги сме били по-богати в последните 150 години.
просто трябва да се сменят Тиквите и Рапоните, нататък е лесно. А кой - имам мнение, но не искам да обръщам темата на клоаката "Политика". Виж дали ще можем да сменим Тиквите, Компироподобните учительници, разните там Мамин Тотьовци, Портниси и други подобни - искрено се надявам, макар и много да не го вярвам!
Поздравления за мнението още веднъж!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеFrosty, сега сравни и бюджетните дефицити на двете държави. Единствената причина за по-ниският растеж в България е излишно консервативната бюджетна политика. Все едно управляват Германия и планират за 30 години напред. Ама не сме Германия. Твърде рано беше за излишъци. Можеха да се налеят в инфраструктурата на северна България. Хемус можеше вече да е готов. Но спекуланта е интересно същество. Той иска едновременно да има изпреварващ растеж и девливъридж. Иска когато частният сектор си прави деливъриджа държавата също да го прави, но вместо да се получи депресия очаква изпреварващ ръст, но както и да е. Деливъриджа в България свърши. От нетен дълг на икономиката в размер на 59 процента от БВП през 2009 г. сега имаме нетни вземания от 6 процента. Това е колосален деливъридж, който не вярвам да е постигнат от друга страна в света за периода. Аз съм потресен, че изобщо е възможно това да се случи без икономика да влезе в депресия. Наистина никога в историята си българската икономика не е била в по-добро състояние. Никога хората не са живели по-добре и не са били по-недоволни. Предполагам сега политическите тролове ще ме оплюят, но аз съм свикнал с тях. Айде лека и доходна. Аз продължавам да се питам дали не е време за алчност. Успех в търговията, на тези които търгуват. На тези които хейтят им пожелавам приятно писане.След известно време ще направят нова световна система и дълговете ще намалеят а ще остане това което е изградено - пътища, летища, метро, заводи, земеделие, туризъм, ИТ и също много важно хората.
За това дали е време за поемане на риск на БФБ, мисля че за умерен риск да но чак за алчностОбщо взето малките изчакват големите да покажат посоката и докато големите се крият няма как да мръднем много.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Ще препрочитаме Айн Ранд, че ще имаме доста свободно времеLast edited by Todor Sabev; 01.02.2019, 16:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
...А щом се приеме еврото ще се окаже, че имаме и резерви, които не е необходимо да се стискат
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Интересно при тези нива на глобалните дългове на глобално ниво започне по -сериозен деливъридж , кво ще чиним тука.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеKubrat, той растежа и сега е на много здрави основи. След финансовата криза имаме деливъридж около 65 процента от БВП или средно около 6 процента от БВП годишно. Въпреки деливъриджа имаме растеж. Тоест реално в случай, че спрем да трупаме резерви растежа ще е много по изпреварващ спрямо другите държави в региона. Но дори и да продължим да трупаме резерви това потвърждава, че България е станала много по-богата държава. За съжаление някои хора толкова много мразят България, че всичко хубаво което се случва тук го възприемат като лична обида спрямо тях.Last edited by Todor Sabev; 01.02.2019, 19:35.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Но дори и да продължим да трупаме резерви това потвърждава, че България е станала много по-богата държава.
Пенсионерка открадна хранителни продукти от магазин в Благоевград.
ОТ МВР заявиха, че била заловена.
Със заповед за задържане, до 24 часа, в ареста е Л. Я., на 74 г. от Благоевград, съобщиха от полицията, пишат от Dnes.bg
БРАВО ДРУГАРИ КОМУНИСТИ..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНо дори и да продължим да трупаме резерви това потвърждава, че България е станала много по-богата държава.800 000 работещи са под прага на бедността..
800 000 работещи са под прага на бедността
http://www.gramofona.com/bylgaria-ob...a-na-bednostta
https://www.dnes.bg/notifikacii/2019...ata-650.400893
Това май беше Фалиралата Гърция....
А това с 200 лв пенсия ,ако зависеше от мен всички депутати от ГЕРБ и Тиквата и Онзи страдащият от земетресения да бъдат пенсионирани с нея...
Коментар
-
Но дори и да продължим да трупаме резерви това потвърждава, че България е станала много по-богата държава.800 000 работещи са под прага на бедността..
800 000 работещи са под прага на бедността
http://www.gramofona.com/bylgaria-ob...a-na-bednostta
- 1 like
Коментар
-
https://dariknews.bg/novini/obshtest...heniia-2019418 Евростат: Около 2,5 милиона българи живеят в тежки материални лишения
Изобщо както и да го четеш все ТИ ГОВОРИ ЗА ГОЛЕМИ УСПЕХИ И СТАБИЛНО УПРАВЛЕНИЕ..
Коментар
Коментар