IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Виж, пак си черноглед, докато аз се опитвам да съм реалистично настроен - в Червен бряг, че сме го хвабали за пример, покачването на населението беше изкуствено - както градът обезлюди и обезкърви откъм млади хора селата около него, така сега тези хора избягаха по други места - големите градове и чужбина. В последните години ходя често натам и виждам много неща - тухларната си я има, мелницата си я има, Палфингер не е МК "Девети май", който имаше 8 000 работници на огромни за времето си заплати, но пак се ядва, ишлемето вмсто Боряна също има. Няма ги дървопреработващия, Щастливо детство, местното поделение на Млечна промишленост, макаронената фабрика, не е вече транспортен хъб - нто автобусен, нито железопътен, но не е пък съвсем без хич. Част от хората са върнаха и си постегнаха къщичките, а понеже имам приятел който се занимава със зеленчукопроизводство - българин трудно можеш да хванеш да ти бачка, включително пенсионери, кара някакви тъмнозелени от 30-40 километра.

Не е само до липса на работа, основно е до мързел и желание да има всичко и сега, на което единствената алтернатива е да търкаш билетчета
    Не съм черноглед ...
    Реалността е следната и не само там...
    По работните и активните и креативните хора избягаха да бъдат по добре заплатени а не мачкани от местната олигархия ....
    Защо всичко по кадърно и работоспособно е изън БГ...лекари ,медицински сестри ,инженери , строители даже и шофьори....
    Защо в БГ услугите са 67 % а промишлеността е 28 %и селското стопанство е 4%....
    Което е останало е държавен чиновник , адвокат или магазинер....циганин и кклатец.....
    Нещо по лекичко ако може....

Коментар

• [QUOTE=Грую Груев;n3438542]Темата малко отплесна, но да си кажа мнението по нея -в момента у нас се вихри див нихилизъм и това е основният ни проблем, съчетан с липсата на правова държава, слабо образование и най-вече - уникален егоизъм.

+1

И малко допълнение на 60 място сме по БВП по паритет на пок.способност. от 190 държави. - Още един аргумент, че нещо не ни е съвсем наред генетично, ако допуснем че другите 130 държави имаха подобен манталитет и национално самосъзнание отдавна вече да се е изнесло по 90% от населението. Тук мрънкането е национален спорт - били сме най - зле от всички в Европа, но отправната ни точка е стотици години робство, национални катастрофи, губещи при военни конфликти , къде да сме при сравняване с дисциплинирани имперски нации?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Някога Червен бряг имаше над 25 К население ....имаше Бета, имаее Боряна, имаше тухларна имаше и огромно ТКЗС ...а сега няма и 10К
        Сега какво има цигани- крадци и новобогаташи който наемат на 500 лв без осигуровки или на 4 часов ден ,седем дни от седмицата...
        Примера който посочи е 1000 лв бруто са равни на 730 чисто...
        Верно не им се работи за толкоз ама и пътя до плевен или враца да се наемат...
        Виж, пак си черноглед, докато аз се опитвам да съм реалистично настроен - в Червен бряг, че сме го хвабали за пример, покачването на населението беше изкуствено - както градът обезлюди и обезкърви откъм млади хора селата около него, така сега тези хора избягаха по други места - големите градове и чужбина. В последните години ходя често натам и виждам много неща - тухларната си я има, мелницата си я има, Палфингер не е МК "Девети май", който имаше 8 000 работници на огромни за времето си заплати, но пак се ядва, ишлемето вмсто Боряна също има. Няма ги дървопреработващия, Щастливо детство, местното поделение на Млечна промишленост, макаронената фабрика, не е вече транспортен хъб - нто автобусен, нито железопътен, но не е пък съвсем без хич. Част от хората са върнаха и си постегнаха къщичките, а понеже имам приятел който се занимава със зеленчукопроизводство - българин трудно можеш да хванеш да ти бачка, включително пенсионери, кара някакви тъмнозелени от 30-40 километра.

Не е само до липса на работа, основно е до мързел и желание да има всичко и сега, на което единствената алтернатива е да търкаш билетчета
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Темата малко отплесна, но да си кажа мнението по нея -в момента у нас се вихри див нихилизъм и това е основният ни проблем, съчетан с липсата на правова държава, слабо образование и най-вече - уникален егоизъм. Щот нека не се лъжем - основната причина за бягството на хора от България е егоизма - не се сърдя на никого, но от позицията на човек, който плаща пенсиите на родителите на избягалите, имам право поне на морален съдник. Осоебно ми е весело, когато ми напишат как забегналите били внесли 1 милиард в държавата годишно - малиииии, цял 1% от изработеното като БВП от будалите тук - уникална сума Самият народ пък е вечно недоволен от някого и нещо, но чисто финансово въобще не е зле и със сигурност масата не е по-зле отколкото през 1989 (жителите на големите градове, а те са 2/3 от страната - със сигурност). Просто всички искат всичко и го искат тук и сега, a това принципно е невъзможно.

По-долу Монти обясняваше за Плевенско - Червен брЕг и КнежЪ (както се казват според местните) - ми не е точно така и там. Да, факт, няма го МК "Девети май", факт, и двата града за тотално обезлюдени, а селата са доста циганизирани, обаче, понеже и аз имам роднини там, един Палфингер трудно намира хора за 1000+ лева, а уж говорим за безкрайно бедния северозапад??? Обаче се напълни с маргинали (и българи, и тъмнозелени), които вече 25+ години не работят или работят на някакви еднократни работи без осигуровки и т.н., хора, които тотално са загубили трудови навици, и не само това - хора, които вече са толкова маргинализирани, че ги интересува само как да намерят пукница за без пари и толкова. Бачкането е за балъците. Оттам до брането на джелезу крачката е много малка и вече е премината от много бели българи...

Та това са маргиналите - те са неспасяеми. Егоистите, които искат всичко тук и сега, също са неспасяеми, а и на 90% невъзвращенци, но те са малцинство (все още), масата си се труди, получава си стабилни доходи, които да ѝ осигурят като минимум едно море в Гърция и още 5-6 екскурзии из страната и чужбина, обаче и е кеф да мрънка - скъп бил тока (най-евтиния в ЕС), скъпа била винетката (на цената на месечното потребление на цигари за един пушач), скъпо било това или онова. А, да, и пари нямало за пенсии - ама като им кажеш, че имаме най-ниските данъци в ЕС и трябва да се вдигнат, и почва един рев - ми не може, пичове, не става хем онова докрая, хем душата в рая, нали?

Няма как пухлясалия ти панеляк в Надежда 8 и Бакърен рудник да ти е 1000 евро квадрата, дето са ти го подарили гадните комунисти за 15-20 000 лева, пък да не искаш да платиш едни 400-500 лева данък сгради и такса смет, а после да ревеш, че било мръсно. Но такива сме си - никога няма да признаем, че живеем добре и винаги ще плачем, че някой живеел по-добре от нас, Народопсихология някаква си

Айде, че се отплеснах - пожелавам печалби от търговията и повече вяра - в себе си, народа ни, страната!
          +1!!!
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Темата малко отплесна, но да си кажа мнението по нея -в момента у нас се вихри див нихилизъм и това е основният ни проблем, съчетан с липсата на правова държава, слабо образование и най-вече - уникален егоизъм. Щот нека не се лъжем - основната причина за бягството на хора от България е егоизма - не се сърдя на никого, но от позицията на човек, който плаща пенсиите на родителите на избягалите, имам право поне на морален съдник. Осоебно ми е весело, когато ми напишат как забегналите били внесли 1 милиард в държавата годишно - малиииии, цял 1% от изработеното като БВП от будалите тук - уникална сума Самият народ пък е вечно недоволен от някого и нещо, но чисто финансово въобще не е зле и със сигурност масата не е по-зле отколкото през 1989 (жителите на големите градове, а те са 2/3 от страната - със сигурност). Просто всички искат всичко и го искат тук и сега, a това принципно е невъзможно.

По-долу Монти обясняваше за Плевенско - Червен брЕг и КнежЪ (както се казват според местните) - ми не е точно така и там. Да, факт, няма го МК "Девети май", факт, и двата града за тотално обезлюдени, а селата са доста циганизирани, обаче, понеже и аз имам роднини там, един Палфингер трудно намира хора за 1000+ лева, а уж говорим за безкрайно бедния северозапад??? Обаче се напълни с маргинали (и българи, и тъмнозелени), които вече 25+ години не работят или работят на някакви еднократни работи без осигуровки и т.н., хора, които тотално са загубили трудови навици, и не само това - хора, които вече са толкова маргинализирани, че ги интересува само как да намерят пукница за без пари и толкова. Бачкането е за балъците. Оттам до брането на джелезу крачката е много малка и вече е премината от много бели българи...

Та това са маргиналите - те са неспасяеми. Егоистите, които искат всичко тук и сега, също са неспасяеми, а и на 90% невъзвращенци, но те са малцинство (все още), масата си се труди, получава си стабилни доходи, които да ѝ осигурят като минимум едно море в Гърция и още 5-6 екскурзии из страната и чужбина, обаче и е кеф да мрънка - скъп бил тока (най-евтиния в ЕС), скъпа била винетката (на цената на месечното потребление на цигари за един пушач), скъпо било това или онова. А, да, и пари нямало за пенсии - ама като им кажеш, че имаме най-ниските данъци в ЕС и трябва да се вдигнат, и почва един рев - ми не може, пичове, не става хем онова докрая, хем душата в рая, нали?

Няма как пухлясалия ти панеляк в Надежда 8 и Бакърен рудник да ти е 1000 евро квадрата, дето са ти го подарили гадните комунисти за 15-20 000 лева, пък да не искаш да платиш едни 400-500 лева данък сгради и такса смет, а после да ревеш, че било мръсно. Но такива сме си - никога няма да признаем, че живеем добре и винаги ще плачем, че някой живеел по-добре от нас, Народопсихология някаква си

Айде, че се отплеснах - пожелавам печалби от търговията и повече вяра - в себе си, народа ни, страната!
            Някога Червен бряг имаше над 25 К население ....имаше Бета, имаее Боряна, имаше тухларна имаше и огромно ТКЗС ...а сега няма и 10К
            Сега какво има цигани- крадци и новобогаташи който наемат на 500 лв без осигуровки или на 4 часов ден ,седем дни от седмицата...
            Примера който посочи е 1000 лв бруто са равни на 730 чисто...
            Верно не им се работи за толкоз ама и пътя до плевен или враца да се наемат...
            Last edited by Монти; 04.02.2019, 11:55.

Коментар

• Темата малко отплесна, но да си кажа мнението по нея -в момента у нас се вихри див нихилизъм и това е основният ни проблем, съчетан с липсата на правова държава, слабо образование и най-вече - уникален егоизъм. Щот нека не се лъжем - основната причина за бягството на хора от България е егоизма - не се сърдя на никого, но от позицията на човек, който плаща пенсиите на родителите на избягалите, имам право поне на морален съдник. Осоебно ми е весело, когато ми напишат как забегналите били внесли 1 милиард в държавата годишно - малиииии, цял 1% от изработеното като БВП от будалите тук - уникална сума Самият народ пък е вечно недоволен от някого и нещо, но чисто финансово въобще не е зле и със сигурност масата не е по-зле отколкото през 1989 (жителите на големите градове, а те са 2/3 от страната - със сигурност). Просто всички искат всичко и го искат тук и сега, a това принципно е невъзможно.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Дали входа е добър се определя само от изхода!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                  ...
                  за последно акции на цкб имах в началото на лятото на 2016 г.
                  Айй, кофти си го отиграл там. Продал си на около лев, точно преди да започне ръста и акцията да си удвои цената.. Дано този път намериш добър вход и след това да имаш търпението да изчакаш инвестицията да ти донесе плодове

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    - много оптимистично "няма що"
                    съвсем реалистична оценка на пазара в момента ......... с голямо желание търся къде да вкарам кеш, но за мое съжаление не виждам изгодна възможност

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

ПОлки, то ако всичко е наобратно във форума, да попитам нещо - ти ли засили цкб чак над 1,50, (признай си тук сме наши хора, не се сърдим), или и Ташунко помогна в това начинаие
                    за последно акции на цкб имах в началото на лятото на 2016 г.
                    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

всяко едно покачване се използва за продажби от тези които най-силно викат ъп във форума .......... продават и се нареждат в ляво с 5-10% по-ниско да си вземат бройките обратно след седмица-две ......... на БФБ така са оскотяли последните 12-18 месеца, че са способни и собствените си майки да излъжат само и само да сложат някоя троха в празните си кесии...

мажоритарите и да искат да помогнат няма за какво да го правят ........ от една страна знаят, че нямат достатъчно ресурс, а от друга страна и да засилят пазара нагоре са наясно, че всяко покачване води до по-големи разпродажби които не могат да поемат ........ тогава за какво им е да бутат пазара като няма на кой да продават това което сега ще купят???

при настоящите ниски печалби спрямо капитализациите на компаниите не виждам мерак от инвеститори които да влезнат само заради имагимерните 1-2% дивидент които се очертават...

отделно външните рискове са доста силни и набират скорост все още ......... трябва известно успокоение за да може умните пари да тръгнат към фондовия пазар

до излизане на консолидираните отчети за 2018 год. очаквам ново дъно на БФБ ......... за софикс под 563 пункта...
                      - много оптимистично "няма що"
                      ПОлки, то ако всичко е наобратно във форума, да попитам нещо - ти ли засили цкб чак над 1,50, (признай си тук сме наши хора, не се сърдим), или и Ташунко помогна в това начинаие
                      Last edited by precakanoto; 04.02.2019, 01:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                        Има ли оптимизъм за ръст или тоя лек подем е временен? Аз съм заел консервативна позиция в момента но имам акции така че и ръст е добре дошъл. Резултатите за 2018-та като цяло не са впечатляващи за компаниите в Софикс но ако големите подкрепят малко може да се избутаме по нагоре.
                        всяко едно покачване се използва за продажби от тези които най-силно викат ъп във форума .......... продават и се нареждат в ляво с 5-10% по-ниско да си вземат бройките обратно след седмица-две ......... на БФБ така са оскотяли последните 12-18 месеца, че са способни и собствените си майки да излъжат само и само да сложат някоя троха в празните си кесии...

мажоритарите и да искат да помогнат няма за какво да го правят ........ от една страна знаят, че нямат достатъчно ресурс, а от друга страна и да засилят пазара нагоре са наясно, че всяко покачване води до по-големи разпродажби които не могат да поемат ........ тогава за какво им е да бутат пазара като няма на кой да продават това което сега ще купят???

при настоящите ниски печалби спрямо капитализациите на компаниите не виждам мерак от инвеститори които да влезнат само заради имагимерните 1-2% дивидент които се очертават...

отделно външните рискове са доста силни и набират скорост все още ......... трябва известно успокоение за да може умните пари да тръгнат към фондовия пазар

до излизане на консолидираните отчети за 2018 год. очаквам ново дъно на БФБ ......... за софикс под 563 пункта...
                        Last edited by polki; 04.02.2019, 01:10.
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

Колилинеаритет може често да се открие..
                          Торанага, а какво се случва из виетнамския пазар, и там ли са в корекция като при нас? Старият Дау изглежда си направи една година в корекция, та може да пробва и да излиза от нея, а малко или много всички се корелират с него. Да видим какво ще се случи с брекзита, но може вече да е вкарано в цените а и не е такъв проблем като фалита на американските банки преди 10 г.
                          Тук темата за оптимизма повече песимистична изглежда отколкото оптимистична (като позачетох)
                          Last edited by precakanoto; 04.02.2019, 00:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Предното голямо покачване 2005-2007 г съвпадна с периода на покачване на суровините.Сега пак се забелязва раздвижване,но дали и колко е
                            трудно да се каже.
                            Колилинеаритет може често да се открие..

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                              Има ли оптимизъм за ръст или тоя лек подем е временен? Аз съм заел консервативна позиция в момента но имам акции така че и ръст е добре дошъл. Резултатите за 2018-та като цяло не са впечатляващи за компаниите в Софикс но ако големите подкрепят малко може да се избутаме по нагоре.
                              Предното голямо покачване 2005-2007 г съвпадна с периода на покачване на суровините.Сега пак се забелязва раздвижване,но дали и колко е
                              трудно да се каже.

Коментар

• Има ли оптимизъм за ръст или тоя лек подем е временен? Аз съм заел консервативна позиция в момента но имам акции така че и ръст е добре дошъл. Резултатите за 2018-та като цяло не са впечатляващи за компаниите в Софикс но ако големите подкрепят малко може да се избутаме по нагоре.

Коментар

Working...
                                X