Първоначално изпратено от SoHo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Нищо вече не може да ме изненада. Тръгна да катери банката и си рекох: Пак съм пропуснал новина! Търся новина и не намирам. Рекох си, падахме от страх заради проверките, Вождът с тоягата дори привиждаше цена левче. В един момент страхът е отръскан от раменете и някой се сеща, че особени причини за спад няма. Или по-точно причините за спада са точно толкова значими, колкото и причините за ръста.
Смахната работа. Вече не става дума за анализ и оценка, а за различаване на номера и схеми.
Не съм сигурен, че точно това го разбирам, но общо взето през последната година някакви хора зорлем въртеха некви артии, колкото да се симулира уж някакъв борсов живот. Причините за това явление ги подозирам, но не съм баш сигурен, че ги разбирам. Поне ме провокираха да наблюдавам някои сделки и да се питам: Кой и от какъв зор прави баш точно тази сделка?!
Определено в понеделник ще ми интересно.
Ама ходих да ми боцнат една ваксина против автосугестия и прекалени очаквания, та съм си релаксд и куул сега.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
С този финал на днешната сесия, мисля понеделник ще изригнем от сутринта
Смахната работа. Вече не става дума за анализ и оценка, а за различаване на номера и схеми.
Не съм сигурен, че точно това го разбирам, но общо взето през последната година някакви хора зорлем въртеха некви артии, колкото да се симулира уж някакъв борсов живот. Причините за това явление ги подозирам, но не съм баш сигурен, че ги разбирам. Поне ме провокираха да наблюдавам някои сделки и да се питам: Кой и от какъв зор прави баш точно тази сделка?!
Определено в понеделник ще ми интересно.
Ама ходих да ми боцнат една ваксина против автосугестия и прекалени очаквания, та съм си релаксд и куул сега.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
С този финал на днешната сесия, мисля понеделник ще изригнем от сутринта
Коментар
� -
За подходящо купилите ЦКБ през януари - честито!
За отръсканите от клона - сорри!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеСлед ЦКБ очаквам за днес ХИМ 2,05 лв
За отръсканите от клона - сорри!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Не знам с кво перат но сега е ред и БТВ примерно да бъде купена от шиши не за друго щот по принцип си е в медийния бизнес и всичко ще си дойде на мястото.
Пък некой тук си чакат еврозона и да спечелят от акции на БФБ..
Завод на Фолцваген можем и да немаме но пък си имаме ,,независими,, медии
А относно цената и СОФИКС е бил 1900 са нема и 600. Така че всичко е точно
Просто искат да се разкарат от пазара..
Примерно Райфазен също е на тезгяха.
Но това нема да го прочетете в медиите.
Капиталите продължават да изтичат от периферията към центъра.
И това преди да ни е налазил евентуален бъдещ мечия пазар от вън. Не че от тук си е тръгвал.
Примерно:
Като с магическа пръчка нашият пазар ще светне на някои екрани, нейде по света. Екранът тук може да тълкува разширително ... дори да бъде нещо като символ. Отделни екрани ще светнат поради самия факт на въвеждане на еврото, други екрани ще светнат при условие на кумулативно изпълнение на ред показатели, а трети пак ще си останат тъмни.
Арбитражът частично ще се махне.
Други спредове ще се свият.
Транзакционните разходи ще паднат.
По-лесен достъп до капиталови пазари.
По-благоприятни лихвени условия за заеми и и кредити.
Валутният риск намалява с известни условности.
Стопанският оборот се облекчава, сметките и сравненията са по-лесни.
След неизбежен първоначен ценови шок, може да се разчита на намаляване на инфлационния натиск. Тук има доста условности, всеки си има свое разбиране и усещане за инфлация. Тези, които имат по-пресни дипломи могат да не ми възразяват, че в общи линии икономическата наука има доста категорично разбиране за инфлацията.
Създават се условия за номинално увеличение на доходите.
По-лесни калкулации, разчети и др. икономически сметки.
др.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеШведи продадоха "Нова" на Домусчиеви за 185 млн евро, пък я купиха преди 10 години за 620 млн евро. Някой да знае защо толкова е паднала цената? Печалбата за миналата година е била 20 млн евро.
Абе с какво перат тези хора..Не е препоръка
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеШведи продадоха "Нова" на Домусчиеви за 185 млн евро, пък я купиха преди 10 години за 620 млн евро. Някой да знае защо толкова е паднала цената? Печалбата за миналата година е била 20 млн евро.
Абе с какво перат тези хора..
Пък некой тук си чакат еврозона и да спечелят от акции на БФБ..
Завод на Фолцваген можем и да немаме но пък си имаме ,,независими,, медии
А относно цената и СОФИКС е бил 1900 са нема и 600. Така че всичко е точно
Просто искат да се разкарат от пазара..
Примерно Райфазен също е на тезгяха.
Но това нема да го прочетете в медиите.
Капиталите продължават да изтичат от периферията към центъра.
И това преди да ни е налазил евентуален бъдещ мечия пазар от вън. Не че от тук си е тръгвал.Last edited by Todor Sabev; 22.02.2019, 16:39.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеВреме е за ново РАЛИ, скоро...Не е препоръка
Коментар
� -
То се знае, но предполагам, че дори и те не си въобразяват, че докато се стигне до форми на усвояване на монетарния резерв, още ще са на седлото.
Това с творческото оползотворяване на парите от борда аз съм го сложил при негативите от еврото, пък се зарекох да не се занимавам с тази страна на въпроса.Last edited by Grosss; 22.02.2019, 13:29.
- 1 like
Коментар
�
Коментар