IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Тук му е мястото - в оптимизма
    Протоколов, това нещо е дребно и не се чете. А как имам необходимост от добри и оптимистични новини, особено след като се разбра, че кафенето ще става дирекция
    Last edited by nachev; 19.06.2019, 11:19.

Коментар

• По дългосрочни прогнози няма как да са точни защото има много неизвестни а и никой не знае следващите поколения как ще мислят и какъв ще бъде стандарта в България. С вдигането на стандарта ще привличаме имигранти.

Щом по нашите земи са намерили най старото златно съкровище на света територията е била ценна и ще бъде ценна и за напред.

Коментар

• Тук му е мястото - в оптимизма
        Attached Files
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• ООН: Свиквайте - в България никога няма да живеят повече хора

Коментар

• Бългapcĸитe бaнĸи ca c нaй-гoлям pъcт нa пeчaлбaтa в Югoизтoчнa Eвpoпa зa 2018-a

Доминацията като място в класирането е отчетливо на страната на румънски и хърватски банки. Гръцки банки не участват, Югоизточна Европа не е географско понятие тук. Печелят здраво. Обвързват печалбата основно с кредитиране, за таксите няма никакви твърдения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty
              Всъщност, разбра ли се какъв точно завод са имали пред вид VAG? Да не са искали завод за вурстчета и наденички да строят в България?

Хаха ще стане ясно скоро но ние дори не си вярваме че можем да привлечем такава инвестиция но ако се случи ще е много силен импулс и за борсата. По голям шанс не сме имали за привличане на подобна инвестиция и то когато прекият конкурент Турция е в политическа и икономическа криза.

Коментар

• Ех колко сме добре
                Да не забравяме, че в случая страната се сравнява с едни от най-богатите

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Грую, пътуваш ли например с автобус или с кола ..
                  Тълпи от бедни българи за 50 лв отишли в кавала или вурвуру....за един ден..
                  Друга тълпа чули че праха и маслините в одрин е много еФтин или на къпъла чарши има убави дрешки за детето а и мандарините са по 50 стинки..и всичко това за 25 лева..
                  Средната класа пътува до Париж ,Рим , Дубай , Малдивите а не прави калабалък на границите сутрин в събота и вечер в събота или неделя заедно с останалата паплач от гастърбайтери и мамалигари...
                  Та така...
                  НО ПЪК ЗА ЦЕНАТА НА ЧЕЗ ПОЗНА И СПЕЧЕЛИ БАСА ЧЕ ЦЕНАТА НЯМА ДА ПАДНЕ ПОД 150 ЛЕВА.
                  БРАВО
                  !
                  Монтич, пътувам и с градски транспорт, всъщност всяка сутрин пътувам, щото с коли не ми се занимава, нищо че следващия месец ще купувам трета, щото жената вика, че 10-годишна кола вече не ѝ отговаряло на имиджа, та иска нова и да е с повече екстри. Та пътувам, да, има линии и линии - пътувал съм с автобус 11 - мани бегай, както казва бате Пешо, пътувал съм и с трамвай 7 - идеално, комфортно, млади хора, пътуващи към съответната сграда по бул България и т.н.

в Одрин още не съм ходил - на няколко пъти ме канят, но все не успявам. Обаче доста мои познати ходят - гаранция не им излиза по-евтино, като си сметнат ядене, пиене, път и едно преспиване, но те се кефят, че са видели свят и т.н.. Иначе в друготе посочени от теб дестинации съм бил - поне към европейските от тях, преимуществените туристи са гастарбайтери

Мани го баса, там беше ясно, и други неща там са ясни, но съм си сложил бан по темата, та няма да ги драскам - изкривяване на борсата, което бързо ще се запълни, като му дойде времето. Там гледаме мача

Кире, разбира се, че са субективни - всеки човек има субективни мнения по въпроса. А относно пенсиите - за тях безкрайно много грешиш, защото хем не познаваш методологията, хем си търсиш отрицателни новини. И за да не съм голословен - пенсиите са ниски, щото първо в тях влизат абсолютно всички пенсии, а не само тези за възраст и стаж, което автоматично ги сваля с едни 100 кинта поне надолу (не че е нещо много, просто го казвам), а от друга - тая мантра с 40-те години стаж е толкова голяма лъжа, че няма накъде, и статистиката пак я има и е обективна, но не ви отърва да я видите, щото все търсите за какво да плюете. Средният стаж е около 35 години, като при жените е около 31, а средното получаване на пенсия е над 20 години. Ти сам си сметни колко трябва да е минималната пенсия, като дори в момента, ако се осигуряваш на минимума, което е практика, даваш по около 100 лева за пенсионно осигуряване, а получаваш по 200. А това е сега, преди 20 години са внасяли по 20 лева - ти колко искаш да им даваме пенсии???? Ама не било морално - това икономически форум ли е, или седняка на клуба на пенсионера?

та така, пари има, икономиката върви добре, обаче пуста съдебна система, съчетана с родно мрънкане и селски тарикатлъци водят до това, което е сега...
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    Хайде и аз с две думи по темата за оптимизма. пари в държавата има, при това доста пари - постоянно се разхождам из държавата, като си избирам по-лъскави хотели, преди години 80% от колите, които спираха там, бяха със софийска регистрация. Сега процентът е не повече от 20-25%, другото са хора от останалите части на страната, за които не е проблем да дадат 500+ лева за един уикенд в дадения хотел. Чета, че имало задръстване на Маказа, същите са редовни и по другите КПП-та, през които минават "бедните" българи, за да похарчат някой лев за кеф в съседните ни държави.

Знам, че това са субективни виждания, но реалността около нас не е само пенсионери с 200 кинта пенсия (и апартаменти по 100К евро, но били бедни???), а вече има една стабилна прослойка от хора, за които среден доход в семейството от 5-6К месечно не е някаква кой-знае каква новина. Тези хора са средната класа на страната ни и тази средна класа не е само в София. Разбирам, че част от българите много искат всичко е гадно, мръсно, кирливо, но не е точно така и България малко по малко се възражда, въпреки малоумията на банкянската Тиква и бруталната му намеса по всички нива на държавата. Ние сме в ЕС и като минимум ще настигнем най-бедните стари членове, просто защото сме скачени съдове. Да, разбирам, че всички искат немски заплати, но с български осигуровки на минимума и криене на данъци, както и немски пътища и закони, но ако ме хванат, да кухнат 20 кинта на патрулката и да си гледам кефа, но това са си народопсихологични особености на нашата нация и те никога няма да се променят.

С две думи, пари има, защо не идват на БФБ и дали самата БФБ е балон, или подценена, е съвсем друг въпрос. Основата я има, дали и как ще се случат нешата върху нея, е нещо, за което трябва да се потрудят и държавата, и посредниците, и най-вече самите дружества. Ама то кучето скача според тоягата...
                    Напълно подкрепям! Много ми е странно как всички от този формум, а и в обществото като цяло, гледаме една и съща врата, ама половината я виждат бяла, а другата половина - черна. Същото се случва и на борсите...
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• И аз да допълня за " средната класа " минаваща през Маказа. Повечето дори не са уикенд туристи, защото се предполага, че поне нощуват в Гърция. Та тази средна класа си избира единия ден, събота или неделя, като предния ден задължително се минава през Кауфланд, който е много удобен на главния път за Маказа в Кърджали. Пълнят се торбите с ядене и пиене за следващия и на другата сутрин стартират за еднодневен плаж, а вечерта се прибират на обратно, като правят невъобразими колони в едната посока сутрин, а в обратна посока вечерта. Яденето и пиенето се извършва на плажа, като много често се прибират в България без дори да са похарчили и едно евро в Гърция

Коментар

• Груйче, добре е, че си писал, че наблюденията ти са субективни..Бих казал много субективни..Има статистика уважаеми и Евростат и НСИ.Според нея 1600000 са под жизнения минимум от 340лева..Пак според нея се знае и колко са с пенсии от 200лв. за по 35-40г. стаж.А средната пенсия е под 340лева..Знае се и коя е най- бедната страна в ЕС и коя е най- корумпираната- двете са свързани..Знае се и кога според БАН ще се изравним със средното ниво на ЕС- след 42години..Така, че имаш основание за голям оптимизъм..Какво са само 42г.. Сега и аз да пиша нещо субективно- през булеварда срещу нас има контейнери за боклук и когато пуша ги виждам- казвам ти че през 10-15минути има някой да рови..Има и много българи с колелета минават..Чудя се какво търсят и как при това благоденствие в Тикволандия си губят времето с това..Според мен тези, които виждаш по хотелите са клиентелистите и чиновниците на Пунта Мара..Не са малко 500-600000..Викаш има стабилна средна класа, а 11г. БФБ не върви..
                        Last edited by Kiro; 17.06.2019, 17:27.

Коментар

Хайде и аз с две думи по темата за оптимизма. пари в държавата има, при това доста пари - постоянно се разхождам из държавата, като си избирам по-лъскави хотели, преди години 80% от колите, които спираха там, бяха със софийска регистрация. Сега процентът е не повече от 20-25%, другото са хора от останалите части на страната, за които не е проблем да дадат 500+ лева за един уикенд в дадения хотел. Чета, че имало задръстване на Маказа, същите са редовни и по другите КПП-та, през които минават "бедните" българи, за да похарчат някой лев за кеф в съседните ни държави.

Знам, че това са субективни виждания, но реалността около нас не е само пенсионери с 200 кинта пенсия (и апартаменти по 100К евро, но били бедни???), а вече има една стабилна прослойка от хора, за които среден доход в семейството от 5-6К месечно не е някаква кой-знае каква новина. Тези хора са средната класа на страната ни и тази средна класа не е само в София. Разбирам, че част от българите много искат всичко е гадно, мръсно, кирливо, но не е точно така и България малко по малко се възражда, въпреки малоумията на банкянската Тиква и бруталната му намеса по всички нива на държавата. Ние сме в ЕС и като минимум ще настигнем най-бедните стари членове, просто защото сме скачени съдове. Да, разбирам, че всички искат немски заплати, но с български осигуровки на минимума и криене на данъци, както и немски пътища и закони, но ако ме хванат, да кухнат 20 кинта на патрулката и да си гледам кефа, но това са си народопсихологични особености на нашата нация и те никога няма да се променят.

С две думи, пари има, защо не идват на БФБ и дали самата БФБ е балон, или подценена, е съвсем друг въпрос. Основата я има, дали и как ще се случат нешата върху нея, е нещо, за което трябва да се потрудят и държавата, и посредниците, и най-вече самите дружества. Ама то кучето скача според тоягата...
                          Грую, пътуваш ли например с автобус или с кола ..
                          Тълпи от бедни българи за 50 лв отишли в кавала или вурвуру....за един ден..
                          Друга тълпа чули че праха и маслините в одрин е много еФтин или на къпъла чарши има убави дрешки за детето а и мандарините са по 50 стинки..и всичко това за 25 лева..
                          Средната класа пътува до Париж ,Рим , Дубай , Малдивите а не прави калабалък на границите сутрин в събота и вечер в събота или неделя заедно с останалата паплач от гастърбайтери и мамалигари...
                          Та така...
                          НО ПЪК ЗА ЦЕНАТА НА ЧЕЗ ПОЗНА И СПЕЧЕЛИ БАСА ЧЕ ЦЕНАТА НЯМА ДА ПАДНЕ ПОД 150 ЛЕВА.
                          БРАВО
                          !
                          Last edited by Монти; 17.06.2019, 17:05.

Коментар

Защото нашата борса се води с възможно най-лошата репутация

Коментар

• Хайде и аз с две думи по темата за оптимизма. пари в държавата има, при това доста пари - постоянно се разхождам из държавата, като си избирам по-лъскави хотели, преди години 80% от колите, които спираха там, бяха със софийска регистрация. Сега процентът е не повече от 20-25%, другото са хора от останалите части на страната, за които не е проблем да дадат 500+ лева за един уикенд в дадения хотел. Чета, че имало задръстване на Маказа, същите са редовни и по другите КПП-та, през които минават "бедните" българи, за да похарчат някой лев за кеф в съседните ни държави.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Безработицата в България се понижава до най-ниско историческо ниво през май

Коментар

Working...
                                X