IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Г-н Груев, добре е да се разглеждат нещата в тяхната цялост. За да има нещо външно трябва да има вътрешно. Външната среда не може да бъде разглеждана отделно от нашата реакция към нея. Правилният прочит би бил: случи се нещо неочаквано а аз бях позицониран грешно, не реагирах навреме и загубих. Или пък случи се нещо кофти и аз направих грешна преценка и загубих. Хората във форума упорито отричат личната си отговорност за своите действия и за последствията от тях. Някак си отделят това, което не отговаря на идеализираният им образ и го замитат. Но то е там в сянката им и дебне. Тя не изчезва докато човек не си я приема като част от него. Освен това хората се гневят на всеки, който им я покаже. Проектират собствената си сянка върху този, който я посочи. Много добре си спомням спора ни за Елана Агрокредит. Започна безобидно. Направи груба грешка при методологията за изчисления на правата. С най - добри чувства ти посочих, че бъркаш и да се замислиш защо това, което казваш ,е е вярно. После ме нападна вербално. Батя ти каза конкретната грешка. После започна да хвърляш огън и жупел срещу Елана. Да те направиха свинщина, но това нямаше нищо общо с твоята загуба. Ти купи след като беше обявена цялата налична информация. Ти не беше заварено положение а поради некомпетентност направи грешка за която обвини Елана. Просто винаги ще апелирам хората да гледат и към себе си. Не всичко е външно има и вътрешни неща. За да има измамник трябва да има и глупак, който да бъде измамен. Каже ли някой, че еди кой си е измамник и го е измамил трябва да каже, че той е направил грешка и му е повярвал. Не може да има високо без ниско, не може да има добро без лошо и така нататък. Ние поставяме границата. Просто хората се опитват да живеят само в половината реалност. Отхвърлят собствената си отговорност за живота си. А аз много гадно периодично им я напомням. Това не се харесва особено.
    Разбирам защо го правят. Ако човек се погледне и види провал е много по-лесно да обвини другите. Примерно ако се приема за умен а е загубил няколко милиона на борсата, то как може да е ебаси пича и да е загубил. По-лесно е да обвини външното и да забрави за реакцията си спрямо него. Така стига до идеята, че ако той е почти гениален а е загубил то всички ще загубят. И почва да говори как България е кочина. Тук нищо хубаво не се е случвало, не се случва и не може да се случи. Как тук може да се успее само ако човек е престъпник. Това е ясно, че не е вярно но хората успокояват собствената духовна нищета. Тези възгледи са вредни и винаги ще се противопоставям на тях. Аз вярвам, че има самосбъдващи се пророчества. Вярвам, че мисленето и действителността са едно и също нещо и ако има възможност някоя теза да се превърне в негативно самосбъдващо се пророчество никога не бих я прокламирал. Да кажем че убедите всички, че България е кочина и тук нищо хубаво не може да стане. В този момент, когато всички ви повярват, никой няма да се опита да направи каквото и да е и България ще се превърне в кочина. Понеже мисленето и действителността са неразделни едно от друго, то този който върши свинщини и този който твърди, че има само свинщини и нищо друго са еднакво вредни и създават еднакво големи щети. Същото е и с борсата. Твърдението, че тук няма нито една хубава акция, че тук е невъзможно да се спечелят пари води до това, че не идват нови пари защото сте ги убедили, че задължително ще загубят. Така със всеки разубеден да не инвестира на БФБ се допринася за спада и се получава самосбъдващо се пророчество. Убеждаваш всички, че БФБ е кочина и само ще пада за винаги и тя пада. Ти си казваш, че си прав и си ебаси пич. Другото, което ме дразни е твърдението, че в България може да се успее само по нечестен начин. Това е също самосбъдващо се негативно пророчество. Убедиш ли всички, че единственият начин да се спечели е да се правят свинщини, то всички ще започнат да правят свинщини. Тогава гордо ще се изправиш пред всички и ще кажеш видяхте ли аз живея в кочина. А това не е така за да има лошо трябва да има и добро. Двете вървят ръка за ръка. Едното без другото не може. Едно е сигурно, че ще продължа да показвам на хората собствената им отговорност за техните действия. Това, което им се е случило не е паднало от небето. Освен това никога няма да напиша негативно самосбъдващо се пророчество. Позитивно самосбъдващо се може, но не и негативно. Затова някои ще продължат да ме мразят, защото показвайки добрата половина ги връщам към личната отговорност. Случило се е и нещо добро. Няма само лошо. Тогава сянката им се появява, като част от тях а не като нещо чуждо. А те не си я харесват и това е. Навсякъде около нас се случват добри и лоши неща. Ние правим добри и лоши неща. Правим печеливши и губещи сделки. Света и ние сме шарени. Опита да отделим нас добрите и лошият заобикалящ свят е трагичен. Води до непълнота и личностно нещастие. Ясно ми е защо ме мразят, когато посоча нещо хубаво във заобикалящият свят. Ако той не е толкова лош как тогава ще бъдем идеални? Отговора е прост. Не сме идеални и никога няма да бъдем. Света не е идеален и никога няма да бъде. Той е такъв какъвто е. Както и да е. Явно петък следобед преди уикенда има повече време да пиша глупости във форума. А всичко почна от някакво изречение на Монти. Загубих половин час.
    Има и още един парадоск който ме занимава напоследък. Всички са убедени, че си вършат работата добре, но другите 7 милиона не си вършат работата. Той е ебаси пича, но всички полицаи, съдии, прокурори, политици са корумпирани. Лекарите и зъболекарите са убийци. Шофьорите в градски транспорт са тъпанари и така нататък. В случай, че всеки твърди, че той е ебаси пича а останалите 6 999 999 българи са тъпанари. То излиза, че той твърди, че е ебаси пича а останалите 6 999 999 твърдят, че той е тъпанар. Направо смазваща разлика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Нали такъв е девизът ти Всеки да си гледа в Паничката......или за теб не Важи.....
      Аз за разлика от всеки друг пиша сделки и цени от 10 години..В ДАХ съм писал влизания и в Аареалбанк и Коба и Вирекард и Голфчета и други работи....и къси и дълги индекси.....не чакам /чувам/тропота на конете на Команчите да ми свалят Скалпа на БФб ....
      abe, ти преди 8 години ме питаше на лични къде да гледаш ДАХ-а ......... след това пазара те би дълго време по главата ....... а накрая като вече беше "гроги" (термин в бокса) и беше увесил носа те погалих по главата и ти казах да си вземеш дълга почивка...

добре, че ме послуша...

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      ..не чакам /чувам/тропота на конете на Команчите да ми свалят Скалпа на БФб ....
      знаеш, че чувам петела ...... а също така "оставям СИЛАТА да ме води" ...... не случайно имах ник посветен на Дарт Вейдър

но щом на теб е започнало да ти "връзва" на ДАХ-а ....... ок .......... играй си там играта .......... що дириш в темата "оптимизъм на БФБ"???
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

мисли по какъв начин да се възползваш от ситуацията ......... че с това отрицателно писане във форума от 5 години стинка не си извадил...
        Нали такъв е девизът ти Всеки да си гледа в Паничката......или за теб не Важи.....
        Аз за разлика от всеки друг пиша сделки и цени от 10 години....
        В ДАХ съм писал влизания и в Аареалбанк и Коба и Вирекард и Голфчета и други работи....и къси и дълги индекси.....не чакам /чувам/тропота на конете на Команчите да ми свалят Скалпа на БФб ....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

А тепърва ще абортираме летните заварки
          Направихте ли, че да ги абортирате

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Българските жени са направили 5 338 аборта в страната само за три месеца – от март до юни тази година. Както и в предходното тримесечие, рекордьор по извършени аборти е столицата, като за близо 90 календарни дни са извършени 907 аборта, което прави по над десет прекъсвания на бременности дневно. Това сочат данни от Националния център по обществено здраве и анализи. Това поставя България на челно място по брой извършени аборти в Европейския съюз.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveop...ews697170.html

УРА ЗАЕХМЕ ПЪРВО МЯСТО..
            А тепърва ще абортираме летните заварки
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
              Васил Велев: Кризата дойде!

https://www.dunavmost.com/novini/vas...-krizata-doide
              След големия харч за изтребители може да се окаже в един момент, че чакалнята на еврозоната ще се отдалечи поради голям дефицит, ако не се вземат своевременно мерки, предупреди още Васил Велев.
              Цирк

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Българските жени са направили 5 338 аборта в страната само за три месеца – от март до юни тази година. Както и в предходното тримесечие, рекордьор по извършени аборти е столицата, като за близо 90 календарни дни са извършени 907 аборта, което прави по над десет прекъсвания на бременности дневно. Това сочат данни от Националния център по обществено здраве и анализи. Това поставя България на челно място по брой извършени аборти в Европейския съюз.

УРА ЗАЕХМЕ ПЪРВО МЯСТО..
                Така е, Kiro, това си е баш за оптимизма, щото това означава:
                - българският мъж няма никакви кахъри - знаеш кой прави любов
                - българинът има достатъчно средства да купонясва до забрава - знаеш кога се стига до нежелана бременност
                - българката има чудесна възможност за кариерно развитие и не се "скатава" с болнични и майчинство
                Така биха коментирали от близ и подобните издатели, които ни приканваш да прочетем Има и НСИ.
                Ниската раждаемост не е наш проблем, а на Германия, Италия и другите реципиенти на които даряваме
                1980г има над 160 000 аборта. Германия е със същия коефициент на раждаемост - малко над 1.6

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

В момента във Форума се наблюдават два типа играчи и две виждания за борсата пишман спекуланти набухани Вече с акции и Гявол спекуланти в кеш и чакат нещо по еФтинко за да влезат и те...
                  Но и на двата вида участници лежат на теорията че ще има кой да им качи цената на акциите когато те влезат...
                  Истината е че тези който могат да го направят или вече са се опарили Жестоко или и пени не дават за този Азарт както те се изказват..
                  П.П. Забравих да допиша...В момента е периода на надежда на първите ,който чуват идването на марсианци да им качат борсата....
                  мисли по какъв начин да се възползваш от ситуацията ......... че с това отрицателно писане във форума от 5 години стинка не си извадил...

Коментар

• тромпета вече е готов за временно споразумение с чайника ......... веднага след това дъртия каца на 30-така

Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                    Dow не показва притеснения за рецесия

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Монти, във всеки бранш има некадърници на които някой друг им е виновен за провалите. Това е нормално. Докато считат, че причината е извън тях провалите ще продължават. Това също е нормално.
                      Понякога причината наистина е извън тях/нас - нарича се непреодолима сила (форс мажор като за теб). И това никакъв ум, преценка, некадърност не може да го промени. А понякога е просто късмет - тос ъф а коин, като за теб - бъзикам се, нали обичаш чужди думички, та така

Иначе принципно си прав - винаги трябва да търсим проблемите в себе си, само че е толкова по-лесно да обвиним някой друг за собствените си провали. Народопсихология на тълпата - отгоре излизат не най-умните или кадърните, а най-кресливите и арогантните. Факт!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Монти, във всеки бранш има некадърници на които някой друг им е виновен за провалите. Това е нормално. Докато считат, че причината е извън тях провалите ще продължават. Това също е нормално.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Никой не знае до кога ще върви тая формула. Най вероятно ще свърши с по голяма инфлация. Но да стоиш в кеш в подобна ситуация ми се вижда много неразумно.

Ние да си папкаме дивиденти, пък който иска да си държи кеш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Е аз като не съм в кеш, а съм в акции на БФБ това да не би да ми е донесло нещо в последните година, две ! Така, че този кеш и ръста на икономиките с нищо не помогна тук. Други са причините борсата ни да не върви нагоре.
                            В момента във Форума се наблюдават два типа играчи и две виждания за борсата пишман спекуланти набухани Вече с акции и Гявол спекуланти в кеш и чакат нещо по еФтинко за да влезат и те...
                            Но и на двата вида участници лежат на теорията че ще има кой да им качи цената на акциите когато те влезат...
                            Истината е че тези който могат да го направят или вече са се опарили Жестоко или и пени не дават за този Азарт както те се изказват..
                            П.П. Забравих да допиша...В момента е периода на надежда на първите ,който чуват идването на марсианци да им качат борсата....
                            Last edited by Монти; 13.09.2019, 11:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Никой не знае до кога ще върви тая формула. Най вероятно ще свърши с по голяма инфлация. Но да стоиш в кеш в подобна ситуация ми се вижда много неразумно.

Е аз като не съм в кеш, а съм в акции на БФБ това да не би да ми е донесло нещо в последните година, две ! Така, че този кеш и ръста на икономиките с нищо не помогна тук. Други са причините борсата ни да не върви нагоре.

Коментар

• Българските жени са направили 5 338 аборта в страната само за три месеца – от март до юни тази година. Както и в предходното тримесечие, рекордьор по извършени аборти е столицата, като за близо 90 календарни дни са извършени 907 аборта, което прави по над десет прекъсвания на бременности дневно. Това сочат данни от Националния център по обществено здраве и анализи. Това поставя България на челно място по брой извършени аборти в Европейския съюз.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveop...ews697170.html

УРА ЗАЕХМЕ ПЪРВО МЯСТО..

Коментар

Working...
                                X