Първоначално изпратено от siko13
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Със 75% са намалели сделките на пазара за недвижими имоти
https://news.bg/economics/sas-75-sa-...imi-imoti.html
ТОВА ДАЛИ Е ВЯРНО..
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
Каква криза?
Каква криза бе журналисте, кажете, какво стана с кризата, която толко я чекате.
Май кризата се изроди в спекулантски вербализми, с цел осовно личен профит. Пфу..... журналистика...)търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Не знам, това е въпрос за 1 млн долара. Лично аз я чакам за да мога да вляза там, но кога ще е - никой не знае. Това няма да е обикновена криза. Очаквам да е по-продължителна и мъчителна от тази през 2008/09. По тази причина мисля, че тя ще се отрази не чак толкова негативно на БФБ, както не му се отрази изцяло положително и продължаващия вече 10 години Ъп на Запад. Въобще корелацията между случващото се тук и там е по-скоро обратна. Не вярвам преди изборите в САЩ да стане нещо. Очаквам Тръмп да бъде преизбран, а за да стане това трябва да си стиснат ръцете с китайците, които също имат интерес от сделка. Това в краткосрочен план ще успокои пазарите. Краят на сагата около Брекзит пък ще окаже стимул в Европа. Джонсън може да се прави на палячо, но не е. Ще се договори и с Брюксел и с Единбург. Така, че съм умерен оптимист за ситуацията по света и конкретно в Европа, която повече би ни засегнала нас специално.
Споделям до някъде твоите съждения и ще постна една графика, която за жалост не мога да актуализирам, а забравих от кой е получихме в този форум!
Ако благоволи, може и да го присетя да я актуализира!
-https://i.pics.livejournal.com/polit...9_original.jpg
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Идващата....до година.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Хубав пост, а кризата на запад....
Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеГолеми чаршафи сте написали, голямо нещо. Заинатих се да ги прочета и не съжалявам. Хареса ми (и споделям голяма част от) написаното от Тошко Събев, Татко Щърк, Груев... 4Д отново блести и е убедителен. Благодаря на БФБ Трейдъра за табличката. Въобще, получила се е полезна дискусия. Какво мога да добавя аз? Ако кажа, че последната 1 година по нещо се е различавала от предходната ще излъжа. Но за разлика от предходната, когато се трупаше основно “ценен опит”, при това горчив (което като се замисли човек не е малко), през тази се вижда някаква светлинка в тунела. Няма как тази светлинка да е от приближаващия влак, защото всички влакове отдавна ни заобикалят. Последното не прозвуча много оптимистично, но е факт. Всичко, което оттук-нататък ще се случва на БФБ е в ръцете на “големите играчи”, основно банки и пенсионни фондове. Не е тайна, че скоро предстои УПФ да зарадват първите си пенсионери с “втора пенсия”. Това за мен обяснява проточилия се повече от 2 години “мечи пазар”, който дори се усили през последните месеци. Поздравления за тези от нас малките, които са продали още 2017-2018 г. Сега те ще имат възможност да се върнат на пазара, когато (ако) започнат да го правят “големите”. Аз не бях толкова мъдър и въпреки, че също продавах през изминалите 2 години (закрих изцяло Монбат, всичко свързано с Донев, частично МСН, изцяло Атера и Елана, последните 2 временно), но и купувах (основно Трейс, Бреф и малко от Спиди и Планината, които са ми дългосрочни). Като неуспешни или по-скоро прибързани покупки определям тези на ХЕС, ЕМКА и едно излишно завръщане (като за изпроводяк) при Трейдинга. Сега съм доволен, защото при Трейса и Спиди се очертава интересна 2020 г. Бях се зарекъл да не влагам скоро свежи пари на БФБ, но очаквам в близките 3-4 до 5 месеца това да се промени. Относно безспорните “ракети” Доверие и Алтерко мнението ми съвпада с това на Грую. Доверието ми в Донев е изчерпано, а Алтерко ми е пълна мъгла, но я следя с интерес.
Моля мнението ми да не се счита, като препоръка за ПП на ЦК.Надявам се и пожелавам на всички вас, в този форум, следващата година наистина да по-добра от последните 2 и то значително по-добра.
Весело посрещане на Рождество Христово!
ПП: Използвайте времето преди празника да направите нещо добро, да зарадвате някого, да стоплите нечие сърчице! Не всичко е пари на този свят и не всичко трябва да измерваме с пари и проценти. Последното е препоръка.
Коментар
-
Големи чаршафи сте написали, голямо нещо. Заинатих се да ги прочета и не съжалявам. Хареса ми (и споделям голяма част от) написаното от Тошко Събев, Татко Щърк, Груев... 4Д отново блести и е убедителен. Благодаря на БФБ Трейдъра за табличката. Въобще, получила се е полезна дискусия. Какво мога да добавя аз? Ако кажа, че последната 1 година по нещо се е различавала от предходната ще излъжа. Но за разлика от предходната, когато се трупаше основно “ценен опит”, при това горчив (което като се замисли човек не е малко), през тази се вижда някаква светлинка в тунела. Няма как тази светлинка да е от приближаващия влак, защото всички влакове отдавна ни заобикалят. Последното не прозвуча много оптимистично, но е факт. Всичко, което оттук-нататък ще се случва на БФБ е в ръцете на “големите играчи”, основно банки и пенсионни фондове. Не е тайна, че скоро предстои УПФ да зарадват първите си пенсионери с “втора пенсия”. Това за мен обяснява проточилия се повече от 2 години “мечи пазар”, който дори се усили през последните месеци. Поздравления за тези от нас малките, които са продали още 2017-2018 г. Сега те ще имат възможност да се върнат на пазара, когато (ако) започнат да го правят “големите”. Аз не бях толкова мъдър и въпреки, че също продавах през изминалите 2 години (закрих изцяло Монбат, всичко свързано с Донев, частично МСН, изцяло Атера и Елана, последните 2 временно), но и купувах (основно Трейс, Бреф и малко от Спиди и Планината, които са ми дългосрочни). Като неуспешни или по-скоро прибързани покупки определям тези на ХЕС, ЕМКА и едно излишно завръщане (като за изпроводяк) при Трейдинга. Сега съм доволен, защото при Трейса и Спиди се очертава интересна 2020 г. Бях се зарекъл да не влагам скоро свежи пари на БФБ, но очаквам в близките 3-4 до 5 месеца това да се промени. Относно безспорните “ракети” Доверие и Алтерко мнението ми съвпада с това на Грую. Доверието ми в Донев е изчерпано, а Алтерко ми е пълна мъгла, но я следя с интерес.
Моля мнението ми да не се счита, като препоръка за ПП на ЦК.Надявам се и пожелавам на всички вас, в този форум, следващата година наистина да по-добра от последните 2 и то значително по-добра.
Весело посрещане на Рождество Христово!
ПП: Използвайте времето преди празника да направите нещо добро, да зарадвате някого, да стоплите нечие сърчице! Не всичко е пари на този свят и не всичко трябва да измерваме с пари и проценти. Последното е препоръка.Vanitas vanitatum...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Леко се позачудих дали е за тук, ама нали сме в ЕС и бъдещи потърпевши...
По голяма простотия от това долу не бях чувал скоро
Точно самоналожената зеленификация ( докато над 90% от световните баш замърсителите си примиргат от смят и хихикат за наша сметка) ни гарантира сигурна японификация чрез загубата на конкурентоспособност и растеж.
Tя и без това вече е налице зап.Европа, ама зелените фантасмагории ще и забият последния пирон в ковчега.
https://www.bloomberg.com//news/arti...rnd=markets-vp
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
И що?След като нас дребните ни имат само за куче касичка ние колко по умно да отговорим?
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар