IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Аз ако имах твоите милиони долари щях да съм целия в курви и бело а не да пиша по некви тъпи булгаристански форуми. Живей си живота. Мацки. Яхти. Долари. Защо си губиш времето с някакви убитаци на другия край на света. И с най мръсния въздух най малките пенсии (пениси) най нещастния народ.
    Ще ти кажа защо съм тук в тоя форум вече 13 г.Българина е особено животно.Дори и да искаш да му помогнеш по някакъв начин той винаги започва да ти обеснява колко си заблуден или да те псува.Моите артии ги продадох на средна 1.72 лв и извадих 70 % печалба още преди 2 г.Парите са у мен а артиите у някой мераклия-наивник.Десетки аматьори ми обесняваха как съм изтървал бързия влак само,че аз сега не се притеснявам дали борсата ще падне а напротив ще се кефя много.Същата ситуация беше 2014 когато след КТБ им казах че борсата заминава надолу.Отново обиди,простотии и какво ли не.Обаче аз съм злопаметен човек и чакам да дойде момента ма срива когато всички бунаци ще си загубят парите и тогава ще им го натяквам всеки ден в продължение поне на 2 г.Общо взето глупавите инвестори ми създават разнообразие да ги поставям на мястото им.

Коментар

• Ташунко досега само с Буда не го бяха сравнявали, ето че и това стана

Коментар

• Yes, why not?
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Когато разполагаш с толкова големи финансови възможности, в един момент осъзнаваш, че можеш да имаш всичко, което си поискаш и тогава примитивните забавления и удоволствия изведнъж ти стават безинтересни.
          Тоест курвите и белото вече са безинтерестни и минаваш на next level fun писане на на глупости в тъп български форум. Makes sense.

Коментар

Аз ако имах твоите милиони долари щях да съм целия в курви и бело а не да пиша по некви тъпи булгаристански форуми. Живей си живота. Мацки. Яхти. Долари. Защо си губиш времето с някакви убитаци на другия край на света. И с най мръсния въздух най малките пенсии (пениси) най нещастния народ.
            Когато разполагаш с толкова големи финансови възможности, в един момент осъзнаваш, че можеш да имаш всичко, което си поискаш, и тогава примитивните забавления и удоволствия изведнъж ти стават безинтересни.
            Last edited by Frosty; 20.12.2019, 23:49.
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              По дефиниция на борсата нищо не зависи от никой. Иначе можем да влезем в сферата на пазарните манипулации.
              А както знаем по дефиниция тук такива няма

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Сам го е казвал,че го кефи да ни дразни ей така за спорта.
                Добре. Почвам да се дразня тогава.

Коментар

Сам го е казвал,че го кефи да ни дразни ей така за спорта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

За кое да ти завиждам бе младеж?Аз притежавам милиони а ти няколко хиляди лева в артии на бфб.Опомни се!!

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

Предполагам този, който си ги получи миналата седмица от ETF-а!
                      Ако е вярно предположението, тогава е по-интересно с кого /кои, като се съмнявам всички да са мажоритари по конкретните позиции/ са се уговорили да закупят предоставените пакети на закриващия аукцион!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Два ПФ продават а тук витае оптимизъм ,че мажо купува .....

Да му мислят дребните който помагат на купувача.....и се радват на ефтините акции , а на кой Те с мажо ще продадат купените тапети......
                        Надеждата ми беше че ще направят вътрешни сделки но Алианц бяга всичките си тежести от БГ акции чрез маркета ,значи няма желаещи .....ами Емка , Неохим ,Албенка що ще я правят....?
                        Да ,Мажо купува , и аз ще купувам смята Батя и сие и повлече един тон балъци.......
                        Времето е само за гледане ,а продаването беше преди две години....сега само спекула....
                        През 2015 г. заявление са подали 2908 лица, през 2016 пък са били 6665, близо 4000 лица са подалите заявления за промяна на осигуряването през 2017, а броят им е бил силно увеличен през 2018 г. - 16 749 лица, за текущата година пък хората, желаещи да променят осигуряването си във фонд „Пенсии“, е малко над 8000 души, заявиха от Националния осигурителен институт за „Монитор“.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/rek...-2018-a-183031

Тъкмо Никито ,с неговия фонд,даде импулс на БФБ-то и паралелно с това, едни от основните играчи ПФ,най-вероятно поограничиха участието си на БФБ...
                        38 322осиг.лица х 3000 средна партида са си едни хубави 114млн.лева. Не казвам,че всички са в акции ,ама на нашата рехава борсичка всяко левче оказва влияние...
                        Най-лошото е,че тегленията ще продължат и за напред....Те и вноскити нарастват,ама и средните партиди и те ще нарастват...
                        Трябваше да се измисли по-друг механизъм....След като НОИ изчислява по-висока пенсия от двете пенсии,то за мен беше по-логично,а и най-вече по-безболезнено за капиталовия пазар,ПФ да си изплащат определеното,а НОИ да компенсира разликата,а не да дърпа целите партиди...
                        Ясно е че ПФ не са цвете за мирисане,но след като така или иначе ги има,не беше редно в движение и така рязко и драстично да се променят правилата....
                        Ще дам един пример с Германия....Никак не са малко пенсионери(около 50%),които се пенсионират с пенсия под екзистенц минимума,който ама много грубо е около 760 евро на човек,1200 на двама и т.н.
                        И ако си се пенсионирал под екзистенц минимумя,примерно 650 евро,социалните служби ти доплащат едни стотина евра да достигнеш минимума....
                        И да,не е съвсем справедливо спрямо тоя,който си е изкарал 800 евро,че той не получава нищо от държавата,ама пълно щастие няма...
                        Не съм много оптимистичен за капиталовия ни пазар ,ако не бъде измислен механизъм,така че и пенсионерите да не са ощетени ,но ПФ да не прехвълят вноските към НОИ...
                        Ще си кретаме със спорадични избухвания по дадена позиция....
                        А за чужди инвеститори на БФБ,с тия смешни обороти,никак,ама никак не сме атрактивни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                          А деня почна с толкова много оптимизъм ! Ако някой все още не е разбрал, от нас дребните нищо не зависи на борсата !
                          По дефиниция на борсата нищо не зависи от никой. Иначе можем да влезем в сферата на пазарните манипулации.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

И на най-прекрасното място на света,без приятна компания,може да е доста скучновато....
                            Българи не ходят?!А ти,какъв си по националност?!
                            Тоя ти пост малко ми прилича на оная приказка за лисицата и киселото грозде

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

И на най-прекрасното място на света,без приятна компания,може да е доста скучновато....
                              Японец

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Не съм в Щатите а на едни прекрасни за сърф плажове в Латинска Америка.На едно място където българи не ходят.

Коментар

Working...
                                X