Първоначално изпратено от hamorphis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Когато разполагаш с толкова големи финансови възможности, в един момент осъзнаваш, че можеш да имаш всичко, което си поискаш и тогава примитивните забавления и удоволствия изведнъж ти стават безинтересни.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Аз ако имах твоите милиони долари щях да съм целия в курви и бело а не да пиша по некви тъпи булгаристански форуми. Живей си живота. Мацки. Яхти. Долари. Защо си губиш времето с някакви убитаци на другия край на света. И с най мръсния въздух най малките пенсии (пениси) най нещастния народ.Last edited by Frosty; 20.12.2019, 23:49.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПо дефиниция на борсата нищо не зависи от никой. Иначе можем да влезем в сферата на пазарните манипулации.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Сам го е казвал,че го кефи да ни дразни ей така за спорта.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Аз ако имах твоите милиони долари щях да съм целия в курви и бело а не да пиша по некви тъпи булгаристански форуми. Живей си живота. Мацки. Яхти. Долари. Защо си губиш времето с някакви убитаци на другия край на света. И с най мръсния въздух най малките пенсии (пениси) най нещастния народ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
За кое да ти завиждам бе младеж?Аз притежавам милиони а ти няколко хиляди лева в артии на бфб.Опомни се!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Предполагам този, който си ги получи миналата седмица от ETF-а!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеДва ПФ продават а тук витае оптимизъм ,че мажо купува .....
Да му мислят дребните който помагат на купувача.....и се радват на ефтините акции , а на кой Те с мажо ще продадат купените тапети......
Надеждата ми беше че ще направят вътрешни сделки но Алианц бяга всичките си тежести от БГ акции чрез маркета ,значи няма желаещи .....ами Емка , Неохим ,Албенка що ще я правят....?
Да ,Мажо купува , и аз ще купувам смята Батя и сие и повлече един тон балъци.......
Времето е само за гледане ,а продаването беше преди две години....сега само спекула....
https://www.monitor.bg/bg/a/view/rek...-2018-a-183031
Тъкмо Никито ,с неговия фонд,даде импулс на БФБ-то и паралелно с това, едни от основните играчи ПФ,най-вероятно поограничиха участието си на БФБ...
38 322осиг.лица х 3000 средна партида са си едни хубави 114млн.лева. Не казвам,че всички са в акции ,ама на нашата рехава борсичка всяко левче оказва влияние...
Най-лошото е,че тегленията ще продължат и за напред....Те и вноскити нарастват,ама и средните партиди и те ще нарастват...
Трябваше да се измисли по-друг механизъм....След като НОИ изчислява по-висока пенсия от двете пенсии,то за мен беше по-логично,а и най-вече по-безболезнено за капиталовия пазар,ПФ да си изплащат определеното,а НОИ да компенсира разликата,а не да дърпа целите партиди...
Ясно е че ПФ не са цвете за мирисане,но след като така или иначе ги има,не беше редно в движение и така рязко и драстично да се променят правилата....
Ще дам един пример с Германия....Никак не са малко пенсионери(около 50%),които се пенсионират с пенсия под екзистенц минимума,който ама много грубо е около 760 евро на човек,1200 на двама и т.н.
И ако си се пенсионирал под екзистенц минимумя,примерно 650 евро,социалните служби ти доплащат едни стотина евра да достигнеш минимума....
И да,не е съвсем справедливо спрямо тоя,който си е изкарал 800 евро,че той не получава нищо от държавата,ама пълно щастие няма...
Не съм много оптимистичен за капиталовия ни пазар ,ако не бъде измислен механизъм,така че и пенсионерите да не са ощетени ,но ПФ да не прехвълят вноските към НОИ...
Ще си кретаме със спорадични избухвания по дадена позиция....
А за чужди инвеститори на БФБ,с тия смешни обороти,никак,ама никак не сме атрактивни...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеА деня почна с толкова много оптимизъм! Ако някой все още не е разбрал, от нас дребните нищо не зависи на борсата !
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
И на най-прекрасното място на света,без приятна компания,може да е доста скучновато....
Българи не ходят?!А ти,какъв си по националност?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
И на най-прекрасното място на света,без приятна компания,може да е доста скучновато....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Не съм в Щатите а на едни прекрасни за сърф плажове в Латинска Америка.На едно място където българи не ходят.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар