IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
    Трябва си документ за справка за личните данни, ясно е че само с лична карта и ЕГН не става/

Банки връщали вложители, гневна тълпа се събра пред КТБ
    4 декември 2014 10:15

Тълпа от гневни вложители се събра пред сградата на Корпоративна търговска банка (КТБ) на ул. „Граф Игнатиев", предаде „Фокус".
    Хората се оплакаха от това, че ги връщат от банките, тъй като искат документ-справка за личните им данни. По думи на клиент на КТБ, първоначално им е казано, че парите ще могат да се получат само срещу ЕГН, но в банките не са уважили това. Жена, чакаща пред КТБ, допълни, че хората трябва да дойдат в КТБ, за да се срещнат с квестори, които да издадат документ, удостоверяващ, че даденото лице отговаря на ЕГН-то си.
    В момента продължава да расте тълпата от хора пред сградата на Корпоративна търговска банка (КТБ) на ул. „Граф Игнатиев" за корекция на данните на вложителите.

Добрата, стара, малоумна бюрокрация. Тъй де....Да разведрят малко чакащите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
      Трябва си документ за справка за личните данни, ясно е че само с лична карта и ЕГН не става/

Тълпа от гневни вложители се събра пред сградата на Корпоративна търговска банка (КТБ) на ул. „Граф Игнатиев", предаде „Фокус".
      Хората се оплакаха от това, че ги връщат от банките, тъй като искат документ-справка за личните им данни. По думи на клиент на КТБ, първоначално им е казано, че парите ще могат да се получат само срещу ЕГН, но в банките не са уважили това. Жена, чакаща пред КТБ, допълни, че хората трябва да дойдат в КТБ, за да се срещнат с квестори, които да издадат документ, удостоверяващ, че даденото лице отговаря на ЕГН-то си.
      В момента продължава да расте тълпата от хора пред сградата на Корпоративна търговска банка (КТБ) на ул. „Граф Игнатиев" за корекция на данните на вложителите.
      Има някои проблеми, да. Заредили са във ФГВ адреса за кореспонденция а не адреса по лична карта. Ако са различни ( моя случай) бегай подавай възражение.
      Аз само че подадох в друг офис не в централата и не съм чакал на опашка,
      Сега до 7 дена трябвало да го оправят па да видим
      Иначе никаква справка не трябва, глупости са. Само с лична карта, АКО данните ти подадени към ФГВ съвпадат с тези по личната карта
      И как може КТБ да издаде документ че отговаряш на ЕГНто си? Тва да не е ЕСГРАОН?
      Просто много банкови служители са пълни кретени и никой не ги е инструктирал което е голям проблем
      Last edited by misanthrope; 04.12.2014, 11:02.

Коментар

• Трябва си документ за справка за личните данни, ясно е че само с лична карта и ЕГН не става/

Коментар

• Вложители в КТБ се наредиха пред банковите клонове още през нощта
          4 декември 2014 07:50

Малко след 3 часа тази нощ се появиха и първите вложители в КТБ пред различни банкови клонове, които ще изплащат гарантираните депозити, съобщава БГНЕС.
          От днес 9 банки започват изплащането на гарантираните суми на вложителите в Корпоративна търговска банка АД (КТБ).
          255 000 са вложителите с гарантирани депозити в КТБ. Общата сума на гарантираните влогове е 3,6 милиарда лева, като парите ще бъдат осигурени в клоновете на деветте обслужващи банки.

Коментар

• Наивник, ПРАВ СИ, АЗ СГРЕШИХ!!!

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Това някой компетентен ли ти го е казал???

Чл23(7) ЗГВБ (Предишна ал. 6 - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) При влог в чуждестранна валута на вложителя се изплаща левовата равностойност на гарантирания размер на влога по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете.
            Не бе, обърках се с нещо друго (правя паралелно няколко неща, па и още не съм се събудил) та написах тази глупостТи си прав-плаща се според днешния курс. И утре по днешния, и след седмица по днешния
            Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1
              Опашки има винаги!
              Има само 3 каси и основните клиенти са за смяна на монети, търговски вериги, свещеници и т.н. Каките на касите излизат от време на време в почивки и тогава работят само на 1 или 2 каси ...... И това са касите за цяла България май! Не съм сигурен дали по регионалните клонове на БНБ има касово обслужване.
              Питал съм във Варна, хората казаха, че касово се обслужва само в София

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                П.С. Гарантираните влогове във валута ще се изплащат от Фонда по фиксинга от 6/11 (датата на отнемането на лиценза). За кой' го мързи да го търси-на 6/11 курса беше $1=1,56254 лв. Днес е с 2,36 ст' по висок
                Това някой компетентен ли ти го е казал???

Чл23(7) ЗГВБ (Предишна ал. 6 - ДВ, бр. 44 от 2009 г., в сила от 01.09.2009 г.) При влог в чуждестранна валута на вложителя се изплаща левовата равностойност на гарантирания размер на влога по курса на Българската народна банка в началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете.

Коментар

• rsdrago

Първоначално изпратено от rsdrago Разгледай мнение
                  Нещо не можах да разбера по кой курс на БНБ ще се изплащат валутните влогове, по този от 03.12.2014 или по курса за 04.12.2014 който БНБ ще го обяви в 15.30 часа днес. От "фонда за гарантиране на влоговете" нещо не могат да ми обяснят. Там телефона го вдигат напълно безхаберни хорица - типична българска картинка
                  Мойто впечатление за телефонното обслужване от Фонда е коренно различно Отговориха ми компетентно: Разбрах го вчера, след като бях в банката където синът ми ще си получи парите, като чужденец. Е, струваше ми към $200 издаване, нотариално завеяване и апостолиране на ново пълномощно+декларация (+куриер), ама...това има

П.С. Гарантираните влогове във валута ще се изплащат от Фонда по фиксинга от 6/11 (датата на отнемането на лиценза). За кой' го мързи да го търси-на 6/11 курса беше $1=1,56254 лв. Днес е с 2,36 ст' по висок
                  Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Касов център БНБ

Коментар

• П.С. и в ценралната сграда на БНБ каси няма!!!
                      Касовия салон е преместен до The Mall - на Цариградско шосе

Мерси зна4и направо на The Mall ако има опашка в тавекса у мола

Коментар

• fortiss

Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        Няма ли да сложите по една маса - агне, бира ???
                        Да не се случва пак !!!
                        За другите не знам, ама утре ще закача в нета една снимка от таз'вечерната софра, и ще дам линка тук. Та форко и другите черногледци и критикари да видят как реално изглеждат спечелени пари А днес по късно ще закача няколко снимки за как РЕАЛНО изглеждат опашките пред клоновете на банките в махалатаЩото те вещаеха опашки от полунощ, пререждания, сбивания и 'нам к'о ощеТова освен редовния им рефрен-ЛЪЖАТ ВИ, ПАРИ НЕМА ДА ВИДИТЕ НА 4/12

Коментар

• Първоначално изпратено от rsdrago Разгледай мнение
                          Нещо не можах да разбера по кой курс на БНБ ще се изплащат валутните влогове, по този от 03.12.2014 или по курса за 04.12.2014 който БНБ ще го обяви в 15.30 часа днес. От "фонда за гарантиране на влоговете" нещо не могат да ми обяснят. Там телефона го вдигат напълно безхаберни хорица - типична българска картинка
                          Курсът от 03.12.2014 е фиксингът на БНБ за 04.12.2014.

Коментар

• Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
                            Абе вие как си ги представяте тези работи? Че БНБ-то държат едни милиони еврота налични у сейфа ли?
                            Сигурно имат някаква наличност, обаче БНБ да не е Форт Нокс? Ами не е.
                            Длъжни са да продават. Като нямат - да ги набавят. В Гърция как набавиха стотици тонове банкноти???

Коментар

• KTБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Абсолютно съм сериозен
                                Закон
                                за Българската народна банка

Чл. 30. (Изм. – ДВ, бр. 10 от 2005 г.) При поискване Българската народна
                                банка е длъжна да продава и да купува без ограничения на територията на стра-
                                ната евро срещу левове на основата на спот валутни курсове, които не могат да
                                се отклоняват от официалния валутен курс с повече от 0.5 на сто, включително
                                начисляваните такси, комисиони и други разходи за клиента.
                                Абе вие как си ги представяте тези работи? Че БНБ-то държат едни милиони еврота налични у сейфа ли?
                                Сигурно имат някаква наличност, обаче БНБ да не е Форт Нокс? Ами не е.

Коментар

Working...
                                X