If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абсолютно съм сериозен
Закон
за Българската народна банка
Чл. 30. (Изм. – ДВ, бр. 10 от 2005 г.) При поискване Българската народна
банка е длъжна да продава и да купува без ограничения на територията на стра-
ната евро срещу левове на основата на спот валутни курсове, които не могат да
се отклоняват от официалния валутен курс с повече от 0.5 на сто, включително
начисляваните такси, комисиони и други разходи за клиента.
В ДСК нямаха 16К еуро и отказаха да ми обърнат лефчетата
Трябвало заявка да се прави
Някой друг обръщал ли е парите?
Ами нали казаха, че без заявка е само до 20 хил. лв.?
Ти си бил над границата и е трябвало вчера да си пуснеш заявка ако си искал да теглиш в брой. Като се наредят десетина като теб и ето ти половин милион, банките обикновено не разполагат с такива наличности особено по клоновете си.
И второ днес не ми уважиха валидно пълномощно по образец на КТБ - не еднократно ползвано , до поставянето на банката под особен надзор , а изискват ново от ФГДГ - Абе тия от фонда ли не са добре и защо не са ни обслужили навреме , както е по правните институции !!!
- ДА БЯХА НИ ИЗВЕСТИЛИ ПОНЕ 15 ДНИ ПРЕДИ ДА Я ЗАТВОРЯТ
В сайта на Фонда има меню "полезни документи", и FAQ, поне от 6/11. Има и телефони по които дават доста ясни и подробни отговори. Тъй като в една от сметките и аз действам чрез пълномощно, попитах И ПОЛУЧИХ следващите отговори (които споделих в този форум):
1. Тъй като не КТБ а Фонда изплаща парите, пълномощното трябва да бъде по образеца на фонда (можеш да го свалиш от менюто "полезни документи").
2. Трябва да имаш и нотариално заверена декларация относно че не си акционер в КТБ, виден политик и още няколко неща. Иначе пари ЙОК!
От самосебе се разбира че ако титуляра, който ти е дал пълномощното, е от чужбина-новото пълномощно И ДЕКЛАРАЦИЯТА трябва да бъдат преведени/апостилирани, освен нотариално заверени. ВСИЧКО В 2 ЕКЗЕМПЛЯРА. Апостилизацията я правят лицензираните фирми за преводи за 25-35+++ лв (според зависи от фирмата, дали има нужда от превод, и колко спешно ти трябва). Можеш да го направиш и сам в МВнР, ама не си струва
Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
Коментар