Първоначално изпратено от marto76
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнениеХахааа...по улука ли получи тая информация ,дай линк ? Това за собствено успокоение ли си го казваш или си измисляш си,щото те усещам че си заинтересована страна
Порожанов вчера каза, че виенският фонд ЕПИК, който заяви инвестиционни намерения към банката преди месец, не е предприел действия.
и най-накрая закарваш колата до пункта за желязо
Коментар
-
Първоначално изпратено от swot Разгледай мнениеЕто от австрийския фонд са казали че ще дадат колкото трябва пари, значи имат жълтици
Порожанов вчера каза, че виенският фонд ЕПИК, който заяви инвестиционни намерения към банката преди месец, не е предприел действия.Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеМисля, че Каролев имаше подобна идея - да няма гарантирани депозити. Някой може ли да даде линк към тази негова теза за обща култура :-) Благодаря предварително.
Няма как един обикновен човек да разбере до колко е рискова една банка! Някой път високите лихви са някакъв сигнал, но друг път един абсолютно непознат брокер от сингапур може да фалира 400 годишна консервативна банка без никакви видими симптоми за проблем!
Гарантираните депозити са много важни за доверието и стабилността на цялата банкова система, защото нейното функциониране е базирано на събиране на краткосрочен ресурс и раздаване на дългосрочен ресурс! Едва ли би имало депозитар, който би искал да сключи депозит за 20-30 години например без правото да си ги тегли до тогава парите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеФонда може да стане главен акционер в КТБ, вместо да се изплащат депозитите до 100 000 евро.
Има и вариант за продажба на активи на банката и с парите от тези продажби - да се връщат парите на хората.
Използването на целия ресурс на Фонда може да подкопае доверието в цялата финансова система и затова съм против. Естествено аз не съм капацитет и няма да се съобразят с моето мнение, което не е препоръка. :-)
Докато в системата има повече здрави от колкото болни банки, защитата на “дребните“ депозитари до 100 000 евро може да работи!
Коментар
-
Фонда може да стане главен акционер в КТБ, вместо да се изплащат депозитите до 100 000 евро.
Има и вариант за продажба на активи на банката и с парите от тези продажби - да се връщат парите на хората.
Използването на целия ресурс на Фонда може да подкопае доверието в цялата финансова система и затова съм против. Естествено аз не съм капацитет и няма да се съобразят с моето мнение, което не е препоръка. :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеМисля, че Каролев имаше подобна идея - да няма гарантирани депозити. Някой може ли да даде линк към тази негова теза за обща култура :-) Благодаря предварително.
Дай пример кога да се използва ФГВБ, ако обичаш....?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеАз където имам депозити - нося си сам отговорност за този избор. Преди време имаше случай в чужбина - банка, която беше в тежко състояние бе купена за 1 евро и новия собственик я оздрави. Варианти има, но лично на мен не ми харесва идеята да пипат ФГВБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнениеАко само се гледа без да се пипа нещата заприличват на музей.
Ще има трезор с наредени палети с пачки и всеки загубил пари в банка ще има право на 10 безплатни посещения годишно. Снимките също ще са разрешени!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеПичове, просто е: не искам да ми изпразват Фонда за гарантиране на влоговете, който от години служи като буфер, за да плащат на хора, които доброволно са избрали КТБ поради една или друга причина. Има други начини да им платят депозитите.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеПичове, просто е: не искам да ми изпразват Фонда за гарантиране на влоговете, който от години служи като буфер, за да плащат на хора, които доброволно са избрали КТБ поради една или друга причина. Има други начини да им платят депозитите.
Коментар
Коментар