IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Адв. Веска Волева:Петима магистрати крият 300 милиона в КТБ, от какви доходи са?
    В България банките определят кой да живее и кой да умре – в буквалня смисъл
    Иван Искров е или тотално некадърен, или тотално зависим

С какви очи Янаки Стоилов преговаря за правителство, след като прие мракобесния Гражданско процесуален кодекс, който разсипа икономиката и остави хиляди хора без дом, казва пред Faktor.bg адвокатът, който защитава гражданите от банките

Интервюто на Мая Георгиева с адв. Волева четете на http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu...dohodi-sa.html
    Колко мъка има на тоя свят... След като всички "политици" и "финансисти" се упражняваха по темата, дойде ред и на адвокатите - първо вчерашната звезда с облигациите, а сега и тази изгря...да видим петъчно какво ще ни сервират, защото тогава по принцип е кулминацията

Коментар

• Адв. Веска Волева:Петима магистрати крият 300 милиона в КТБ, от какви доходи са?
      В България банките определят кой да живее и кой да умре – в буквалня смисъл
      Иван Искров е или тотално некадърен, или тотално зависим

С какви очи Янаки Стоилов преговаря за правителство, след като прие мракобесния Гражданско процесуален кодекс, който разсипа икономиката и остави хиляди хора без дом, казва пред Faktor.bg адвокатът, който защитава гражданите от банките

Интервюто на Мая Георгиева с адв. Волева четете на http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu...dohodi-sa.html
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Пари няма!

Истината е от 21.06.2014г. до днес 16.10.2014г. пари от КТБ няма и стотинка.Разни политичари ми разтягат локуми, но пари не дават.Сега новия месец е ноември, после ще стане декември, януари а после февруари и т.н.Минимум по 10000лв. да връщат всеки месец на всеки депозитар.Пък да пробват и с лихвата примерно 100% на година който си остави парите там.Аз и при 100% примерно и с държавни гаранции пак бих избягал, но хора има всякакви все ще се навие някой.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          малко е вероятно някоя от големите експозиции да се купи за 50% или нещо подобно
          Е никой не е казал точно 50%, въпроса е до къде е обезпечението - ако има солидно обезпечение с добър дискаунт ще има рефинансиране или ако е толкова голямо ще бъде синикиран кредит и до там! И аз да имах възможност да купя лев за 50 стинки и по-малко на секундата щях да се възползвам!
          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
            Така си е! Но синдика пита 1-во кредитополучателя! После някоя друг ще се сдобие с 50% от номинала кредит! Тези, които имат интерес веднага ще си го купят - а и как няма взимаш левче за 50 стинки!
            малко е вероятно някоя от големите експозиции да се купи за 50% или нещо подобно

Коментар

мисълта ми беше, че някои от кредитополучателите въобще няма да купуват нищо и нищо да връщат - НЯКОИ
              Така си е! Но синдика пита 1-во кредитополучателя! После някоя друг ще се сдобие с 50% от номинала кредит! Тези, които имат интерес веднага ще си го купят - а и как няма взимаш левче за 50 стинки!
              Last edited by needtoknowmore; 16.10.2014, 14:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                Колко му е да теглиш рефинансиращ кредит? Всяка банка ще ти даде кинтите, като обезпечението ще е двойно - 50% отбив на номинал, не води до същото и на обезпечението!

Тук Форката е прав, това е и цялата врътка по линия на КТБ! Въпроса е дали ще се разпростре отвъд КТБ с цел тотална дестабилизация ... Като гледам какво ги умуват нашите политици, вървим към пътя не на стабилността!

мисълта ми беше, че някои от кредитополучателите въобще няма да купуват нищо и нищо да връщат - НЯКОИ

Коментар

• [QUOTE=коки;1059708260]Правителството се насочи към фалит на КТБ

Отново заблуждавате хората. От думите на Порожанов не може да се направят такива изводи, нито за изплащане от началото на ноември, нито че осигуряването на достъп до пари по гарантираните депозити означава несъстоятелност.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Даммм, и аз към това клоня,ама като гледам популизмът ще надделее и ще платят всичко.
                    Популизъм ще е ако НЕ се плати на всички!

Коментар

дали могат да платят и 50% от кредитите си?
                      Колко му е да теглиш рефинансиращ кредит? Всяка банка ще ти даде кинтите, като обезпечението ще е двойно - 50% отбив на номинал, не води до същото и на обезпечението!

Тук Форката е прав, това е и цялата врътка по линия на КТБ! Въпроса е дали ще се разпростре отвъд КТБ с цел тотална дестабилизация ... Като гледам какво ги умуват нашите политици, вървим към пътя не на стабилността!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Държавата няма как да го забрани! Казах ви го още през лятото, че предстои да се види каква е пазарната цена на депозитите в КТБ!

Ако аз имам депозит над 200 хил. лв. естествено, че ще го продам на някой който има взет кредит от КТБ! Той печели 50% от сумата която е взел на кредит а пък аз си възстановявам 50% от загубените пари! Дали това е правилната цена е съвсем друг въпрос! А третия въпрос е, че КТБ бе фалирана именно за тази врътка! Големите длъжници на КТБ я фалираха за да могат да си изплатят заемите само с 50% и да приберат огромна печалба... Никой не се е съмнявал в това.
                        дали могат да платят и 50% от кредитите си?

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          С всеки изминал ден шансовете за оздравяване на КТБ намаляват. Вече текат масово цесии, длъжниците на КТБ вече ги купуват на около 50% от цената. По този начин длъжниците си намаляват наполовина дълговете и печелят колосални за България суми. И правят това за сметка на вложителите в банката. И досега държавата не е обяснила защо допуска тази несправедливост и защо не се грижи за интересите и на инвеститорите, освен на вложителите.
                          Държавата няма как да го забрани! Казах ви го още през лятото, че предстои да се види каква е пазарната цена на депозитите в КТБ!

Ако аз имам депозит над 200 хил. лв. естествено, че ще го продам на някой който има взет кредит от КТБ! Той печели 50% от сумата която е взел на кредит а пък аз си възстановявам 50% от загубените пари! Дали това е правилната цена е съвсем друг въпрос! А третия въпрос е, че КТБ бе фалирана именно за тази врътка! Големите длъжници на КТБ я фалираха за да могат да си изплатят заемите само с 50% и да приберат огромна печалба... Никой не се е съмнявал в това.
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Правителството се насочи към фалит на КТБ
                            16 октомври 2014, 09:30 | Правен свят
                            След като финансовият министър Румен Порожанов изрази официална позиция, че в началото на ноември ще започне изплащането на гарантираните депозити в Корпоративна търговска банка (КТБ), това е сигурен признак, че се готви фалит на банката. На първо място защото, по действащия закон, гарантираните депозити се плащат след фалит на банката. На второ място, ако се искаше оздравяване на КТБ, много по-икономичен начин би било държавата и БНБ да се опитат да запазят депозитите, вместо да ги изплащат. Така ще спестят огромна сума пари.

А има много ефективни начини влоговете да се запазят. На първо място, държавата и БНБ трябва да заявят категорично, че ще платят всяка стотинка от депозитите. На второ място, като се даде възможност за получаване на малко по-висока лихва от пазарната. На трето място – като се запази възможността за тези, които няма да развалят депозитите си, да получат лихви за съответния период на депозита.

С всеки изминал ден шансовете за оздравяване на КТБ намаляват. Вече текат масово цесии, длъжниците на КТБ вече ги купуват на около 50% от цената. По този начин длъжниците си намаляват наполовина дълговете и печелят колосални за България суми. И правят това за сметка на вложителите в банката. И досега държавата не е обяснила защо допуска тази несправедливост и защо не се грижи за интересите и на инвеститорите, освен на вложителите.

Колкото повече КТБ стои в положение да не работи, толкова повече дългове трупа. Причината е проста – получените от върнатите кредити пари не се инвестират, а разходите не намаляват.

Несериозни са изявленията на представители на ГЕРБ от преди три дни, че трябвало нов международен одит на КТБ. В момента две от четирите най-големи одиторски фирми в света одитират банката – "Deloitte Audit" и "Ernst & Young". Кой по-авторитетен да дойде да извърши цялостна качеството на активите? Шефът на държавния резерв на САЩ? Ако се извърши още един одит, той ще отнеме поне още 3-4 месеца, което прави невъзможно възстановяването на КТБ.
                            http://www.legalworld.bg/39782.pravi...it-na-ktb.html
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                              Аз където имам депозити - нося си сам отговорност за този избор. Преди време имаше случай в чужбина - банка, която беше в тежко състояние бе купена за 1 евро и новия собственик я оздрави. Варианти има, но лично на мен не ми харесва идеята да пипат ФГВБ.
                              Ако обичаш,просветли няколкото неразбиращи тук,включително и мен...
                              За какво е създаден Фонда за гарантиране на депозити?
                              Мисля,че се досетих отчасти...Създаден е за да има спокойствие и доверие,обаче когато има нужда от него не трябва да се ползва,за да се запазят същите добродетели може би?
                              Ефекта сигурно ще е обратен,ако при проблем с банка какъвто имаме,същата не бъде подпомогната от този фонд(хипотетично,понеже не се знае дали изобщо проблема е такъв какъвто го описват).
                              Но все пак отговора ти ще ми е интересен,винаги може да се научи нещо ново...
                              Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                                Пичове, просто е: не искам да ми изпразват Фонда за гарантиране на влоговете, който от години служи като буфер, за да плащат на хора, които доброволно са избрали КТБ поради една или друга причина. Има други начини да им платят депозитите.
                                И добре, че никой не те пита какво искаш

Коментар

Working...
                                X