IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
    Гледам, че хора се опитват да вадят:

1. Удостоверение за наличности по сметки - подписано и подпечатано

2. Удостоверение, че банковата ми сметка не попада в изключенията на чл. 5 от Закона за гарантираните влогове. (такова изобщо не знам дали има...)

Щото щели да им трябват за Фонда (при отнемане на лиценз) - за да си заявят сумите.

Аз, доколкото знам, при банката - подизпълнител, само попълваш заявление и декларации, никой не ти иска документи. Инфото за влоговете постъпва от БНБ към Фонда.

Някой наясно ли е с това?
    Подписано и подпечаатано удостоверение не дават!

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
      Ти сам го каза - отчетите и хартийките могат да бъдат много лесно манипулирани къде със законни средства, къде с не толкова законни. "Информираността" на крупния вложител се изразява именно в това - да не вяврва сляпо на отчетчетата и безрезервно на в-к Шок, а да е наясно със събитията, който стоят в основата на такива атаки - тогава ще може да си запази средствата!
      Добре бе човек, аз съгласен по това! Ясно на какво да не вярват, добре. Това което аз те питам е, на какво да вярват? А?
      Ако не може да се вярва на одитираните отчети и на банковия надзор, тогава на какво?

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Защо мислиш, че Вежди Рашидов, който е склуптор е по-запознат?
        Защо мислиш, че Цветана Манева, която е актриса е по-запозната?
        Защо мислиш, че Емил Велев, който е футболист и треньор е по-запознат?

Което по принцип по никакъв начин не променя факта, че на официалната информация очевидно не може да се вярва, а да вярваш на слухове и да си мислиш че си информиран е смехотворно
        Е, сега хайде да не представяме изопачено информацията - Вежди не е само склуптор все пак...

Коментар

Гледам, че хора се опитват да вадят:

2. Удостоверение, че банковата ми сметка не попада в изключенията на чл. 5 от Закона за гарантираните влогове. (такова изобщо не знам дали има...)

Щото щели да им трябват за Фонда (при отнемане на лиценз) - за да си заявят сумите.

Аз, доколкото знам, при банката - подизпълнител, само попълваш заявление и декларации, никой не ти иска документи. Инфото за влоговете постъпва от БНБ към Фонда.

Отиваш направо с договора от КТБ в банката Х, в която ФГВБ е излял парите и си готов.

Коментар

Това една банка да е стабилна не означава само в отчетите на БНБ и КПМГ на хартия нещата да са ОК. Все пак, следва да се има предвид и политическата конюктура.
            А това къде ще си търсят права си е техен и на скъпоплатените им адвокати проблем
            Ами да .... но щом е така да вземат да закрият БНБ и всички регулатори и да се върнат законите от времето на дивия запад - всеки да се информира, регулира и спасява така както намери за добре. Пич, нищо лично, ама тезата ти издиша - държавата е силна, тагава когато институциите работят....ако не работят институциите всички са зле - днес е КТБ, утре е някой друг.....ако искаме поне да замажем положението трябва да се плати на всеки всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
              Както и да е, не това е важното. Мисълта ми беше, че да вярваш че банката е сигурна само защото е чужда и/или голяма, и/или дава малка лихва е меко казано наивно.
              Една мощна локална експанзия на ипотечни кредити например, с последваща хубавака криза може да направи така, че локалната банка да глътне вода и майката скоропостижно да се отърве от нея или да я остави да фалира.
              Та.. ако човек е вложител, на какво друго да вярва, освен на банковия надзор и на публикувания одитиран отчет на една публична компания? Сега.. ако си КОЙ и имаш вътрешна информация, това вече друго, обаче нещата, които господина нарича "информираност" са по-скоро необосновани предположения, които изглеждат много смислени и верни докато не си е**** ма***
              Ти сам го каза - отчетите и хартийките могат да бъдат много лесно манипулирани къде със законни средства, къде с не толкова законни. "Информираността" на крупния вложител се изразява именно в това - да не вяврва сляпо на отчетчетата и безрезервно на в-к Шок, а да е наясно със събитията, който стоят в основата на такива атаки - тогава ще може да си запази средствата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
                В нашия град не видях опашки пред КТБ лятото някой да си тегли парите..И май никъде не е имало такиваТо се и разбра за белята чак когато я зтвориха.
                Четох ,че всичките кинти били прехвърляни електроно.
                От тук следва въпросът - голям брой едри вложители са били убедени едновременно да си изтеглят вкупом парите.
                Да ама нали има разностранни интереси ,банкова тайна,анонимност и не знам си кво.
                Кой ги издири,намери и убеди да дърпат ?
                Пак не ми се връзват нещата,така както не се връзват и с новия законопроект за защита на влоговете.
                Ами те 90% от парите са минали по банков път.И тези по опашките правеха транзакции, а не дърпаха кеш.Кой е луд да тегли кеш?Атаката беше много мощна, с участието на държавния репресивен апарат и огромен процент от българските медии.Нямаше как КТБ да издържи.

Коментар

Само да уточня- дискусията беше за големите вложители със суми над 200 000 лв., който се предполага, че са много по-запознати и информирани с пазарната, в частност банкова конюктура, от дребните вложители, които четеейки писанията в интернет и вестниците се юрнаха да си теглят паричките.
                  Докато не излезе доклада не може да се каже със сигурност - каква е кризата и къде е грешката
                  Защо мислиш, че Вежди Рашидов, който е склуптор е по-запознат?
                  Защо мислиш, че Цветана Манева, която е актриса е по-запозната?
                  Защо мислиш, че Емил Велев, който е футболист и треньор е по-запознат?

Което по принцип по никакъв начин не променя факта, че на официалната информация очевидно не може да се вярва, а да вярваш на слухове и да си мислиш че си информиран е смехотворно

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                    И кат е била стабилна и е била умишлено съборена, защо аджеба го водим тоя дебат за гарантирани и негарантирани......ами ще ви кажа, защото тия които я събориха умишлено насочиха разговорите в тази посока по стария принцип "разделяй и владей" ....и най гласовити са тия дето викат "да се спасяват само гарантираните, има си закон" ...а зад това стои "до го духат богатите, кеф ми е гледам как ще ги прецакат".....
                    Съгласен съм с голяма част от написаното.Относно изплащането на негарантираните - нямам против, но вече не виждам как ще стане.Дълг от 4-5 млрд, взет само от държавата някак не ме кефи...

Коментар

• Гледам, че хора се опитват да вадят:

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                        То по този въпрос спор няма.Банката беше стабилна.
                        Такава безпрецедентна атака нямаше да издържи нито една банка в света!
                        Доста големи банки биха тупнали доста преди КТБ при такъв сценарий.
                        В нашия град не видях опашки пред КТБ лятото някой да си тегли парите..И май никъде не е имало такиваТо се и разбра за белята чак когато я зтвориха.
                        Четох ,че всичките кинти били прехвърляни електроно.
                        От тук следва въпросът - голям брой едри вложители са били убедени едновременно да си изтеглят вкупом парите.
                        Да ама нали има разностранни интереси ,банкова тайна,анонимност и не знам си кво.
                        Кой ги издири,намери и убеди да дърпат ?
                        Пак не ми се връзват нещата,така както не се връзват и с новия законопроект за защита на влоговете.
                        Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                          И ако излезе, че големите вложители са били добре запознати, че банката е била стабилна, но в следствие на действия и бездействия на държавни органи същата е съборена, какво правим в този случай!? Сигурно ще предложиш да си търсят правата по съдебен ред!?
                          Това една банка да е стабилна не означава само в отчетите на БНБ и КПМГ на хартия нещата да са ОК. Все пак, следва да се има предвид и политическата конюктура.
                          А това къде ще си търсят права си е техен и на скъпоплатените им адвокати проблем

Коментар

То по този въпрос спор няма.Банката беше стабилна.
                            Такава безпрецедентна атака нямаше да издържи нито една банка в света!
                            Доста големи банки биха тупнали доста преди КТБ при такъв сценарий.
                            И кат е била стабилна и е била умишлено съборена, защо аджеба го водим тоя дебат за гарантирани и негарантирани......ами ще ви кажа, защото тия които я събориха умишлено насочиха разговорите в тази посока по стария принцип "разделяй и владей" ....и най гласовити са тия дето викат "да се спасяват само гарантираните, има си закон" ...а зад това стои "до го духат богатите, кеф ми е гледам как ще ги прецакат".....

Коментар

ОББ не влизат в тази група.
                              Алфа е ок.За турските нямам инфо.ИНГ и Сити са тегави за индивидуално банкиране.
                              Париба са ОК.
                              Както и да е, не това е важното. Мисълта ми беше, че да вярваш че банката е сигурна само защото е чужда и/или голяма, и/или дава малка лихва е меко казано наивно.
                              Една мощна локална експанзия на ипотечни кредити например, с последваща хубавака криза може да направи така, че локалната банка да глътне вода и майката скоропостижно да се отърве от нея или да я остави да фалира.
                              Та.. ако човек е вложител, на какво друго да вярва, освен на банковия надзор и на публикувания одитиран отчет на една публична компания? Сега.. ако си КОЙ и имаш вътрешна информация, това вече друго, обаче нещата, които господина нарича "информираност" са по-скоро необосновани предположения, които изглеждат много смислени и верни докато не си е**** ма***

Коментар

С 340 лв човек може да изкара нормално месеца, според теб?

По-добре да беше майтапчия
                                Може разбира се ама не в областен град и ако не ходи на работа.При положение че си е произвел храната и не му трябват лекарства с 340 кинта изкарва.

Коментар

Working...
                                X