Първоначално изпратено от aslan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнениеТи сам го каза - отчетите и хартийките могат да бъдат много лесно манипулирани къде със законни средства, къде с не толкова законни. "Информираността" на крупния вложител се изразява именно в това - да не вяврва сляпо на отчетчетата и безрезервно на в-к Шок, а да е наясно със събитията, който стоят в основата на такива атаки - тогава ще може да си запази средствата!
Ако не може да се вярва на одитираните отчети и на банковия надзор, тогава на какво?
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеЗащо мислиш, че Вежди Рашидов, който е склуптор е по-запознат?
Защо мислиш, че Цветана Манева, която е актриса е по-запозната?
Защо мислиш, че Емил Велев, който е футболист и треньор е по-запознат?
Което по принцип по никакъв начин не променя факта, че на официалната информация очевидно не може да се вярва, а да вярваш на слухове и да си мислиш че си информиран е смехотворно
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеГледам, че хора се опитват да вадят:
1. Удостоверение за наличности по сметки - подписано и подпечатано
2. Удостоверение, че банковата ми сметка не попада в изключенията на чл. 5 от Закона за гарантираните влогове. (такова изобщо не знам дали има...)
Щото щели да им трябват за Фонда (при отнемане на лиценз) - за да си заявят сумите.
Аз, доколкото знам, при банката - подизпълнител, само попълваш заявление и декларации, никой не ти иска документи. Инфото за влоговете постъпва от БНБ към Фонда.
Някой наясно ли е с това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнениеТова една банка да е стабилна не означава само в отчетите на БНБ и КПМГ на хартия нещата да са ОК. Все пак, следва да се има предвид и политическата конюктура.
А това къде ще си търсят права си е техен и на скъпоплатените им адвокати проблем
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеКакто и да е, не това е важното. Мисълта ми беше, че да вярваш че банката е сигурна само защото е чужда и/или голяма, и/или дава малка лихва е меко казано наивно.
Една мощна локална експанзия на ипотечни кредити например, с последваща хубавака криза може да направи така, че локалната банка да глътне вода и майката скоропостижно да се отърве от нея или да я остави да фалира.
Та.. ако човек е вложител, на какво друго да вярва, освен на банковия надзор и на публикувания одитиран отчет на една публична компания? Сега.. ако си КОЙ и имаш вътрешна информация, това вече друго, обаче нещата, които господина нарича "информираност" са по-скоро необосновани предположения, които изглеждат много смислени и верни докато не си е**** ма***
Коментар
-
Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнениеВ нашия град не видях опашки пред КТБ лятото някой да си тегли парите..И май никъде не е имало такиваТо се и разбра за белята чак когато я зтвориха.
Четох ,че всичките кинти били прехвърляни електроно.
От тук следва въпросът - голям брой едри вложители са били убедени едновременно да си изтеглят вкупом парите.
Да ама нали има разностранни интереси ,банкова тайна,анонимност и не знам си кво.
Кой ги издири,намери и убеди да дърпат ?
Пак не ми се връзват нещата,така както не се връзват и с новия законопроект за защита на влоговете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнениеСамо да уточня- дискусията беше за големите вложители със суми над 200 000 лв., който се предполага, че са много по-запознати и информирани с пазарната, в частност банкова конюктура, от дребните вложители, които четеейки писанията в интернет и вестниците се юрнаха да си теглят паричките.
Докато не излезе доклада не може да се каже със сигурност - каква е кризата и къде е грешката
Защо мислиш, че Цветана Манева, която е актриса е по-запозната?
Защо мислиш, че Емил Велев, който е футболист и треньор е по-запознат?
Което по принцип по никакъв начин не променя факта, че на официалната информация очевидно не може да се вярва, а да вярваш на слухове и да си мислиш че си информиран е смехотворно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеИ кат е била стабилна и е била умишлено съборена, защо аджеба го водим тоя дебат за гарантирани и негарантирани......ами ще ви кажа, защото тия които я събориха умишлено насочиха разговорите в тази посока по стария принцип "разделяй и владей" ....и най гласовити са тия дето викат "да се спасяват само гарантираните, има си закон" ...а зад това стои "до го духат богатите, кеф ми е гледам как ще ги прецакат".....
Коментар
-
Гледам, че хора се опитват да вадят:
1. Удостоверение за наличности по сметки - подписано и подпечатано
2. Удостоверение, че банковата ми сметка не попада в изключенията на чл. 5 от Закона за гарантираните влогове. (такова изобщо не знам дали има...)
Щото щели да им трябват за Фонда (при отнемане на лиценз) - за да си заявят сумите.
Аз, доколкото знам, при банката - подизпълнител, само попълваш заявление и декларации, никой не ти иска документи. Инфото за влоговете постъпва от БНБ към Фонда.
Някой наясно ли е с това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеТо по този въпрос спор няма.Банката беше стабилна.
Такава безпрецедентна атака нямаше да издържи нито една банка в света!
Доста големи банки биха тупнали доста преди КТБ при такъв сценарий.
Четох ,че всичките кинти били прехвърляни електроно.
От тук следва въпросът - голям брой едри вложители са били убедени едновременно да си изтеглят вкупом парите.
Да ама нали има разностранни интереси ,банкова тайна,анонимност и не знам си кво.
Кой ги издири,намери и убеди да дърпат ?
Пак не ми се връзват нещата,така както не се връзват и с новия законопроект за защита на влоговете.Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеИ ако излезе, че големите вложители са били добре запознати, че банката е била стабилна, но в следствие на действия и бездействия на държавни органи същата е съборена, какво правим в този случай!? Сигурно ще предложиш да си търсят правата по съдебен ред!?
А това къде ще си търсят права си е техен и на скъпоплатените им адвокати проблем
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеТо по този въпрос спор няма.Банката беше стабилна.
Такава безпрецедентна атака нямаше да издържи нито една банка в света!
Доста големи банки биха тупнали доста преди КТБ при такъв сценарий.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОББ не влизат в тази група.
Алфа е ок.За турските нямам инфо.ИНГ и Сити са тегави за индивидуално банкиране.
Париба са ОК.
Една мощна локална експанзия на ипотечни кредити например, с последваща хубавака криза може да направи така, че локалната банка да глътне вода и майката скоропостижно да се отърве от нея или да я остави да фалира.
Та.. ако човек е вложител, на какво друго да вярва, освен на банковия надзор и на публикувания одитиран отчет на една публична компания? Сега.. ако си КОЙ и имаш вътрешна информация, това вече друго, обаче нещата, които господина нарича "информираност" са по-скоро необосновани предположения, които изглеждат много смислени и верни докато не си е**** ма***
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеС 340 лв човек може да изкара нормално месеца, според теб?
По-добре да беше майтапчия
Коментар
Коментар