IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
    И ако излезе, че големите вложители са били добре запознати, че банката е била стабилна, но в следствие на действия и бездействия на държавни органи същата е съборена, какво правим в този случай!? Сигурно ще предложиш да си търсят правата по съдебен ред!?
    То по този въпрос спор няма.Банката беше стабилна.
    Такава безпрецедентна атака нямаше да издържи нито една банка в света!
    Доста големи банки биха тупнали доста преди КТБ при такъв сценарий.

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
      Само да уточня- дискусията беше за големите вложители със суми над 200 000 лв., който се предполага, че са много по-запознати и информирани с пазарната, в частност банкова конюктура, от дребните вложители, които четеейки писанията в интернет и вестниците се юрнаха да си теглят паричките.
      Докато не излезе доклада не може да се каже със сигурност - каква е кризата и къде е грешката
      И ако излезе, че големите вложители са били добре запознати, че банката е била стабилна, но в следствие на действия и бездействия на държавни органи същата е съборена, какво правим в този случай!? Сигурно ще предложиш да си търсят правата по съдебен ред!?

Коментар

И като гледам дебата, който водиш излиза, че трябва да вярваме на теб или на ПИК, ШОК, КАПИТАЛ а не на БНБ или KPMG?
        Истината е една - ЩОМ БНБ КАЖЕ, ЧЕ НЯКОЯ БАНКА Е СТАБИЛНА, ТО ЗНАЧИ НАИСТИНА Е СТАБИЛНА. Презумцията е необорима и БНБ няма право на грешки....ако допуснем, че БНБ може веднъж да сгреши то допускаме, че може и много пъти да сгреши.....а приликата на БНБ и Сапьора е една, че и двамата имат право само на една грешка.....но и в двата случая грешката е с едно име "Експлозия"
        Само да уточня- дискусията беше за големите вложители със суми над 200 000 лв., който се предполага, че са много по-запознати и информирани с пазарната, в частност банкова конюктура, от дребните вложители, които четеейки писанията в интернет и вестниците се юрнаха да си теглят паричките.
        Докато не излезе доклада не може да се каже със сигурност - каква е кризата и къде е грешката

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
          Аз ли ставам нахален, ти ли смешен .. въпрос на гледна точка.
          Прав си...въпрос на гледна точка!

Коментар

Аха, сега вече ми се изясни след като един грамотник ми обясни!!!
            Ама вземи мини барем некой вечерен курс по банково дело и вземи се пообогати с едно-две неща! Кой тук ти говори за ФГВБ! Говоим ти за самата банкова институция!
            И ще ти дам един безплатен нагледен пример - Франция - голяма европейска държава със сериозни банки има сямо няколко млрд. в своя фонд - да не мислиш, че той ще покрие нещо, ако вземе Сосиетето да фалира.
            Естествено, че ако съм голям инвеститор и имам депозит в SG BG за 500 000 лв. и Цецко или компания вземе да я придобие ще да избягам с 200 от таз банка.
            Ама мислете като пишете бе, разбирачи!!!
            И като гледам дебата, който водиш излиза, че трябва да вярваме на теб или на ПИК, ШОК, КАПИТАЛ а не на БНБ или KPMG?
            Истината е една - ЩОМ БНБ КАЖЕ, ЧЕ НЯКОЯ БАНКА Е СТАБИЛНА, ТО ЗНАЧИ НАИСТИНА Е СТАБИЛНА. Презумцията е необорима и БНБ няма право на грешки....ако допуснем, че БНБ може веднъж да сгреши то допускаме, че може и много пъти да сгреши.....а приликата на БНБ и Сапьора е една, че и двамата имат право само на една грешка.....но и в двата случая грешката е с едно име "Експлозия"

Коментар

ОК съгласен съм да, това е моя грешка. ОББ също беше така мисля.
              Така или иначе, гръцките и турските едва ли попадат в списъка на информираните. ИНГ Париба и Сити не зная дали изобщо работят с граждани.
              ОББ не влизат в тази група.
              Алфа е ок.За турските нямам инфо.ИНГ и Сити са тегави за индивидуално банкиране.
              Париба са ОК.

Коментар

Ааааа...ставаш нахален...за истината за Леман вече ще трябва да си плащаш! Приключих с безплатните уроци
                Аз ли ставам нахален, ти ли смешен .. въпрос на гледна точка.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Оплиташ понятието КЛОНОВЕ.
                  КЛОНОВЕ са :
                  1.Алфа
                  2.Сити
                  3.Париба
                  4.ИНГ
                  5.Турските

Те са ГАРАНТИРАНИ от съответните ФГВ в СВОИТЕ държави,а не от нашия!
                  Демек зад тях стоят Франция,Холандия,Гърция и т.н.!!!
                  ОК съгласен съм да, това е моя грешка. ОББ също беше така мисля.
                  Така или иначе, гръцките и турските едва ли попадат в списъка на информираните. ИНГ Париба и Сити не зная дали изобщо работят с граждани.

Коментар

Благодаря за силните аргументи. Сега вече ми е съвсем ясно какво ще стане ако SG фалира, като и че не може да фалира (и Леман не може разбирасе)
                    Ааааа...ставаш нахален...за истината за Леман вече ще трябва да си плащаш! Приключих с безплатните уроци

Коментар

Именно!
                      Подрито е доверието в институциите....и в частност в БНБ.....от тук насетне, ако това не се възстанови САМО И ЕДИНСТВЕНО ЧРЕЗ ПЛАЩАНЕ НА ВСЕКИ ВСИЧКО нещата доста ще загрубеят......
                      Доверието е загубено независимо от изхода какъвто и да е той.Вече всеки е нащрек.Всеки е предубеден и като гърмян заек.
                      Аз нямам нищо против да се изплатят всички влогове.
                      Но да дойде Мохамад Бадр Ел Хусни от Оман с няколко милиарда личен капитал иа да оправи нещата.
                      В противен случай - не съм съгласен.
                      Всеки който е вложил над тая сума е бил пределно наясно с риска.Ама алчността заслепява.И всеки мисли че точно на него няма да му се случи.
                      Нов огромен заем означава затягене на примката около врата ми лично.Озлобени митничари,озлобени катаджии,озлобени напъри,нулев растеж на заплати,никакви премии повишение на цените на стоки и услуги в много области.Не съм съгласен.
                      Щото утре ще взема от батко ,който е програмист в Дюселдорф ония един милион евра и ще ги сложа във Фибанк на 5%.Щото в Германия му седат на 0,56% годишно и ще бия каскета в земята с 9 000 лева на месец.И ако стане инфекция,и държавата не ми върне милиона,ще я съдя мза това че мери с двоен аршин и проявява отношение.И няма да съм само аз....
                      Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

Например ти, като грамотен, знаеш ли, че всичките клонове в България са... САМОСТОЯТЕЛНИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА и влоговете в тях са покрити от същия ФГВ в който ревете че няма пари? Да ти преведе ли неграмотния какво значи това? Значи че няма НИКАКВА ГАРАНЦИЯ че при изпадане в несъстоятелност на българското юридическо лице майката ще помогне ( не са задължени) а няма да ги прати да риват при Искров.
                        Оплиташ понятието КЛОНОВЕ.
                        КЛОНОВЕ са :
                        1.Алфа
                        2.Сити
                        3.Париба
                        4.ИНГ
                        5.Турските

Те са ГАРАНТИРАНИ от съответните ФГВ в СВОИТЕ държави,а не от нашия!
                        Демек зад тях стоят Франция,Холандия,Гърция и т.н.!!!

Коментар

Ама вземи мини барем некой вечерен курс по банково дело и вземи се пообогати с едно-две неща! Кой тук ти говори за ФГВБ! Говоим ти за самата банкова институция!
                          И ще ти дам един безплатен нагледен пример - Франция - голяма европейска държава със сериозни банкови инвестиции има сямо няколко млрд. в своя фонд - да не мислиш, че той ще покрие нещо, ако вземе Сосиетето да фалира.
                          Естествено, че ако съм голям инвеститор и имам депозит в SG BG за 500 000 лв. и Цецко или компания вземе да я придобие няма да избягам с 200 от таз банка.
                          Благодаря за силните аргументи. Сега вече ми е съвсем ясно какво ще стане ако SG фалира, като и че не може да фалира (и Леман не може разбирасе)

Коментар

Добре че ти си грамотен та да ни кажеш от къде да се информираме.Значи викаш ако банката е голяма и международна, то тя е сигурна и нема ядове?
                            Значи ако лихвата е ниска, то значи риска е малък?
                            Отново ХА ХА! Това, че банката е голяма, значи че е ГОЛЯМА. Това че лихвата е ниска, значи че ЛИХВАТА Е НИСКА и вземаш малко. НЯМА НИКАКВА ПРИЧИНА да смяташ че е по-сигурна
                            Например ти, като грамотен, знаеш ли, че всичките клонове в България са... САМОСТОЯТЕЛНИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА и влоговете в тях са покрити от същия ФГВ в който ревете че няма пари? Да ти преведе ли неграмотния какво значи това? Значи че няма НИКАКВА ГАРАНЦИЯ че при изпадане в несъстоятелност на българското юридическо лице майката ще помогне ( не са задължени) а няма да ги прати да риват при Искров.
                            И с практически нагледен пример ще ти обясня. Някой голям вложител си вложил парите в клон на голяма международна банка. Ще направя реклама и ще кажа коя - КРЕДИТ АГРИКОЛ! Голяма международна с местен клон. Каква е разликата с него и тоя дето е вложил в КТБ знаеш ли? Ами такава, че тоя в КТБ е взел добра лихва, а тоя в Кредит Агрикол - не е. В момента и двамцата псуват Искров и риват по форумите
                            Такива ми ти работи, грамотни ми господине.
                            Единственото, на което човек може да вярва са официални документи и институции но както става ясно и на тях не може. Останалото са умници дето много ги разбират ПОСТФАКТУМ нещата
                            И ще ти дам един безплатен нагледен пример - Франция - голяма европейска държава със сериозни банки има сямо няколко млрд. в своя фонд - да не мислиш, че той ще покрие нещо, ако вземе Сосиетето да фалира.
                            Естествено, че ако съм голям инвеститор и имам депозит в SG BG за 500 000 лв. и Цецко или компания вземе да я придобие ще да избягам с 200 от таз банка.

Коментар

Уж тук сте се събрали все грамотни хора...ама уви май съм се излъгал. А бре, приятелю, за теб информацията само с БНБ и КПМГ и официалните им изявления ли се заключва. Ми то не е само "ори, мели, яж"...ако беше така и такива като теб щяха да правят пари и щеше да сме държавата на милионерите.
                              Ти да си чувал за големи международни банки - айде сега няма да правим реклама кои са те, че много информация ще ти дойде - с клонове в България, който действително не предлагат лихви по 8-10 %, но поне са с по-голямо ниво на сигурност за негарантираните вложители, а не да загробват по някой и друг милион в селска банкичка с реклами на басейна в Дианабад.
                              Разбра ли сега за какво говорим?
                              Добре че ти си грамотен та да ни кажеш от къде да се информираме.Значи викаш ако банката е голяма и международна, то тя е сигурна и нема ядове?
                              Значи ако лихвата е ниска, то значи риска е малък?
                              Отново ХА ХА! Това, че банката е голяма, значи че е ГОЛЯМА. Това че лихвата е ниска, значи че ЛИХВАТА Е НИСКА и вземаш малко. НЯМА НИКАКВА ПРИЧИНА да смяташ че е по-сигурна
                              И с практически нагледен пример ще ти обясня. Някой голям вложител си вложил парите в клон на голяма международна банка. Ще направя реклама и ще кажа коя - КРЕДИТ АГРИКОЛ! Голяма международна с местен клон. Каква е разликата с него и тоя дето е вложил в КТБ знаеш ли? Ами такава, че тоя в КТБ е взел добра лихва, а тоя в Кредит Агрикол - не е. В момента и двамцата псуват Искров и риват по форумите
                              Такива ми ти работи, грамотни ми господине.
                              Единственото, на което човек може да вярва са официални документи и институции но както става ясно и на тях не може. Останалото са умници дето много ги разбират ПОСТФАКТУМ нещата

Коментар

Ха ха! По-добра информираност за състоянието на банковата система. Ще умра от смях. Абе мислите ли изобщо какво пишете?
                                Каква информираност бе джанъм? От кого? Банковия надзор казва КТБ е ФРСТ! КПМГ казва - КТБ е ФРСТ и и се разрешава да купи Кредит Агрикол
                                От кого бе мили ми,да се информират тия хора а? Да идат да питат Абе Цецо ти източваш ли банката?
                                Обвързана била със задкулисни елементи - КОИ? Ако ви слушат вас то абсолютно всеки е обвързан със задкулисни елементи. Левон бил такъв, Цеко Минев - онакъв, Цветелина нам каква ... кои са НЕОБВЪРЗАНИТЕ а?
                                Уж тук сте се събрали все грамотни хора...ама уви май съм се излъгал. А бре, приятелю, за теб информацията само с БНБ и КПМГ и официалните им изявления ли се заключва. Ми то не е само "ори, мели, яж"...ако беше така и такива като теб щяха да правят пари и щеше да сме държавата на милионерите.
                                Ти да си чувал за големи международни банки - айде сега няма да правим реклама кои са те, че много информация ще ти дойде - с клонове в България, който действително не предлагат лихви по 8-10 %, но поне са с по-голямо ниво на сигурност за негарантираните вложители, а не да загробват по някой и друг милион в селска банкичка с реклами на басейна в Дианабад.
                                Разбра ли сега за какво говорим?

Коментар

Working...
                                X