If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А това, което ти описваш, какво е? Човек, който чака изгодна сделка какво е за теб? Изгодното не е ли далавера? А? Не е ли да вземеш нещо евтино, и да го продадеш скъпо? Спекула се казва
Не спекуланта обикновено създава изгодна за себе си сделка с чужди пари. Той губи, чуждите пари, за да може да обърне пазара в своя полза.
Без всякакъв смисъл купуват нещо което е боклук, за да му вдигнат цената и после да го пробутат на заблудени инвеститори.
Разбира се можеш и ти да действаш когато те действат, но това обикновено е много рисковано, защото спекулантите губят чужди пари, те работят с чужди пари. На практика тези хора са много опасни за пазарите, защото могат да предизвикат големи проблеми, без такива изобщо да съществуват.
Е те това ви е приятели, за вас основното в тоя живот е да се не минете, да не храните някого. Аз може гладен да ходя и дрипав и окъсан, ама важно е да не се прецакам. Ако данъците са високи и не мога да скрия, нема да работя, ама нема па да плащам на държавата.
Ако нещо искам да си купя, нема да си го купя, ама нема па да взема кредит да давам на тия кожодери и мафиоти
Ако имам пари, под дюшека ще ги държа без лихва и с риск да ги откраднат, ама нема па да ги давам в банка да се не мина
Е НЕ МОЖЕ ДА ВИ СЕ ПОМОГНЕ, все ще сте бедни и ще се чувствате прецакани
Нещо сериозно се обърка.Нито ходя гладен нито дрипав.Данъците и осигуровките си ги плащам върху истинските доходи.Местните данъци си плащам до април на текущата година..Каквото ми трябва си го купувам без кредит разбира щото не съм прошляк.Не се правя на баровец щото не съм и не тегля кредити за да си купувам ненужни боклуци с цел да впечатлявам някого или някоя.Живея разумно и просто както се пееше в една песен.Парите не съм си държал под дюшека но възнамерявам след като си ги получа от КТБ да ги махна от България или бурканбанк.И да знаеш нито съм беден нито се чувствувам прецакан.
Мизантропа за друго думаше...не за потребителски кредит точно.....както са казали някои умни хора: "Имаш да даваш 100лв. на банката и не ти се дават - имаш проблем с банката....но, ако имаш да даваш 100млн. на банката и не ти се дават - то банката има проблем с теб"
И това да
Но най- вече че си е въпрос на личен избор дали да си спестител или да живееш на кредит. Всичко в тоя свят се плаща и не може да си хем така хем така. Правиш си избора и после не се оплакваш.
Решил си на кредит - ОК бива купил си си някакви готини неща, кефиш се. После криза.. ама те банките ама не проявяват разбиране ама виновни.. еми да не си вземал бе
Или пък пестиш си, сложил си на депозит, имаш си някой лев, чувстваш се по-спокоен. После.. ама те не ми го дават ама лихвата ниска, ама той се обезцени.. еми да, да си взел кредит тогава ( ама па немаше да си спокоен)
Това е, не може хем така хем така. Направил си си избора, живей си с него и не се оплаквай
Нали не искаш да ми кажеш че комшията ти е предвидил това още като е изтеглил кредита преди 1989г?И от мен да знаеш че има един отгоре който оправя сметките.Бъди сигурен че е намерил начин да си удържи парите за апартамента.Щото аз не подлагам на съмнение неговата безпристрастност
Да не искаш да кажеш, че едва на оня свят ще ви върнат парите?
Що не питаш дедо ми спестовника 1997 година и комшията бохем ,който си купи апаратмент за 800 долара ? Понеже с толкова изплати кредита си ?
Нали не искаш да ми кажеш че комшията ти е предвидил това още като е изтеглил кредита преди 1989г?И от мен да знаеш че има един отгоре който оправя сметките.Бъди сигурен че е намерил начин да си удържи парите за апартамента.Щото аз не подлагам на съмнение неговата безпристрастност
Ти май се шегуваш с мен..кредит за потребление никога няма да взема.Никога няма да хрантутя мафията.
Е те това ви е приятели, за вас основното в тоя живот е да се не минете, да не храните някого. Аз може гладен да ходя и дрипав и окъсан, ама важно е да не се прецакам. Ако данъците са високи и не мога да скрия, нема да работя, ама нема па да плащам на държавата.
Ако нещо искам да си купя, нема да си го купя, ама нема па да взема кредит да давам на тия кожодери и мафиоти
Ако имам пари, под дюшека ще ги държа без лихва и с риск да ги откраднат, ама нема па да ги давам в банка да се не мина
Е НЕ МОЖЕ ДА ВИ СЕ ПОМОГНЕ, все ще сте бедни и ще се чувствате прецакани
Ти май се шегуваш с мен..кредит за потребление никога няма да взема.Никога няма да хрантутя мафията.
Мизантропа за друго думаше...не за потребителски кредит точно.....както са казали някои умни хора: "Имаш да даваш 100лв. на банката и не ти се дават - имаш проблем с банката....но, ако имаш да даваш 100млн. на банката и не ти се дават - то банката има проблем с теб"
Дано не мислиш сериозно да държиш пари вкъщи. По-скоро кинтите от КТБ ще ги вкарам в Инвестбанк отколкото под дюшека. Колкото и хитро скривалище да си измислил, накрая ще те оберат.
Именно де, значи не му трябват в момента Се научите да не събирате а да вземате кредити тогава. Нема да събираш за образование а ше вземеш студентски кредит. Нема да събираш за апартамент, а ще купиш с ипотека. Разходите дет не можеш да предвидиш 10 -15 000 ти стигат за такива разходи.
Това което ми описваш е "играч далавераджия". Такъв може само да губи пари... обикновено чужди пари.
А това, което ти описваш, какво е? Човек, който чака изгодна сделка какво е за теб? Изгодното не е ли далавера? А? Не е ли да вземеш нещо евтино, и да го продадеш скъпо? Спекула се казва
Те ако парите бяха тук нямаше да имаме проблеми. Нали не забравяш, че поискаха сами специален надзор именно, защото нямаха пари. Цветан Василев продължава да се окрива и да не дава отговор къде са парите, защото не са в банката му. Да не ги е изнесъл на гръб, но не ме карай да ти обяснявам как се източват пари, чрез отпускане на кредити на свързани фирмички без дейност и с подставени лица. Все едно да обясняваш на че Бърни Мадоф не е завлякъл хората с 50$ млрд. и е осъден на 150 години нарочно. Или Станфорд не е гепил 8$ млрд. След като смяташ, че Цецо е невинен защо не се връща в БГ и да даде показания, да каже къде са парите. Много е наивно да се смята, че при този силен обществен интерес някой ще се осмели да му посегне.
Добре де, дал е 3.5 милирада на свързани кухи фирми. И КАКВО СА ГИ НАПРАВИЛИ ТЕ!
Изпили са ги? Закопали са ги в гърнета? Нали това казвам, и да им ги е дал, пак нема как да изчезнат. Купили са някакви активи с тях.
Коментар