Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корадо-България АД (KBG / LACH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Аз за привилегировани акции не съм чул. Виж емитирането на нови акции, които да бъдат дадени на сегашните акционери при съотношение 2 към 1 ( по една нова акция на всеки две стари) е дадена доста информация. Ще се увеличи фрий-флоута, и се надявам да се отрази и ползотворно на цената.
от един друг сайт:
""Повечето инвестиции се осъществяват със собствени средства, а големите проекти трябва да се финансират през капиталовия пазар. Не вярвам в дълга", каза още Чамек като уточни, че философията на компанията е всяка следваща година да дължи все по-малко. "Не обичам дълга, а и в повечето случаи не можеш да си го позволиш", допълни той.
Заради високото търсене на акциите на компанията на Българска фондова борса (бел. ред. отчетен е ръст от 47% през 2016 г. и нови над 17 на сто от началото на 2017 г), компанията ще предложи емисия привилегировани акции."
п.п. с тези резултати и при една 7г. емисия на 7% например, бих се замислилLast edited by tony1975; 25.07.2017, 06:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеИнтересна компания, коректен мажо(за сега)!
Имате ли инфо за тези привилегировани акции, които искат да пуснат?
Коментар
-
за отчета - още растеж, за цената - също - къмто 11 лв, ))) като пример казано)))) Е разбира се, може да е след емитирането на нов капитал като следва съответната редукция върху примерните 11 лв,)))) а След първата седмица на август мисля беше общо събрание и ще разберем какво ще е приетото решение за новия капиталНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Според мен твърде много се вторачваме в предстоящата чисто техническа корекция на цената. Пазарната капитализация и цената на акция са такава каквито са. Те са следствие от постигнатите от предприятието резултати и от очакванията за неговото бъдещо развитие. Предстоящата корекция в цената ще е логично следствие от промяната на уставния капитал със собствени средства. И както някой по-долу бе отбелязал за нас е без значение дали имаме 2 акции по 9 лв или 3 по 6. Т.е. това не е сериозен стимул (мотив) за покупка или продажба към днешна дата, без да са ясни данните за ІІ тримесечие. Важното е да се постигне целта, която си е поставило ръководството - повишаване на ликвидността и увеличаване на ФФ. А това мисля, че постепено ще бъде постигнато, още повече ако чехите продължават да развиват предприятието с темповете от последните 2 години. Това е най-важното. Нека си пожелаем развитието на "Корадо" да продължи! Добър бизнес, в добри ръце неминуемо ще донесе добри плодове. Дори борсата в един момент да тръгне надолу, а това неминуемо ще стане рано или късно. Всички знаете как се отразява това на едни и как на други. Добрите компании "страдат" сравнително по-малко в такива дни. Макар мнението ми не е препоръка, продължавам да съм оптимист!Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
Които имаме акции и не ги продадем няма да загубим, със сигурност. Но продалите може сметките да им излезнат криви. Само можем да предполагаме каква ще бъде цената. Моята прогниза е , че за кратко може да отиде до 6.2, но до края на деня ще е около 6,8 - 7 лв. При хубав отчет може да има изненади. Нямам препоръка за нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
Които имаме акции и не ги продадем няма да загубим, със сигурност. Но продалите може сметките да им излезнат криви. Само можем да предполагаме каква ще бъде цената. Моята прогниза е , че за кратко може да отиде до 6.2, но до края на деня ще е около 6,8 - 7 лв. При хубав отчет може да има изненади. Нямам препоръка за нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от boogeyman Разгледай мнениеаз не виждам разлика да притежаваш 2 акции по 9 лв. или 3 акции по 6 лв.. примерно.. а ако акцията действително стане по-ликвидна, ще е плюс..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от boogeyman Разгледай мнениеаз не виждам разлика да притежаваш 2 акции по 9 лв. или 3 акции по 6 лв.. примерно.. а ако акцията действително стане по-ликвидна, ще е плюс..
Коментар
Коментар