Първоначално изпратено от Sashko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Сашко, моля те не се изказвай неподготвен, Холдинга в момента е точно 2 пъти по-скъп от банката. А цената на акцията в абсолютна стойност няма никакво значение. Една акция може да е супер скъпа на цена 0.0000000001лв и обратното страшно евтина на един милион лв за акция.
Явно, не ме разбра, че говоря не за капитализация, а за цена на една акция. И поне аз от моя опит не помня една акция на Хима да е била по-евтина от банката. Може би само първите дни след ИПОто, което е било 2006 г. Оттогава досега съотношението между двете е било винаги 1.5-2 пъти в полза на Хима. Я, сега пак изкарай графиките на двете акции и се самообразовай, преди да пишеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеМного изнервени са всички наистина, което е нормално, при положение че гледаш как целият пазар кърти, а тук застой или спад. Нахвърлянията срещу дружеството са неоснователни, предвид факта, че прозрачността на дружеството нито се е влошила, нито се е подобрила съответно (не защитавам никой, просто за добро или лошо, няма никаква промяна последните години) Мнението ми е, че хората, по търпеливите, ще направят пари и то скоро, защото по моите изчисления, ако съм прав (съвсем условно го казвам) на продавача ще му свършат акциите, да не кажа до седмица макс две (ако подозренията са ми вярни кой е той). Така, че успех на акционерите тук. Не притежавам акции и не препоръчвам нищо.
както и очаквах преди изборите продавача продължи с продажбата на ХИМ-чета и след тях
вече продаде над 1 млн. акции от тогава и с темпа с който се купува последните дни смятам, че за 7-8 сесии пазара ще поеме оставащата част от пакета ................... ако не се прехвърли някой по-голям пакет или не се оставят някакви акции за продажба на по-високи нива...
не е препоръка по покупко-продажба на ЦК; притежавам акции на ХИм и горенаписаното не следва да се взима под внимание при взимане на инвестиционно решение...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнениеМисля на всеки е ясно, че няма как за дълго да остане банката по-скъпа от холдинга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнениеМисля на всеки е ясно, че няма как за дълго да остане банката по-скъпа от холдинга.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Много изнервени са всички наистина, което е нормално, при положение че гледаш как целият пазар кърти, а тук застой или спад. Нахвърлянията срещу дружеството са неоснователни, предвид факта, че прозрачността на дружеството нито се е влошила, нито се е подобрила съответно (не защитавам никой, просто за добро или лошо, няма никаква промяна последните години) Мнението ми е, че хората, по търпеливите, ще направят пари и то скоро, защото по моите изчисления, ако съм прав (съвсем условно го казвам) на продавача ще му свършат акциите, да не кажа до седмица макс две (ако подозренията са ми вярни кой е той). Така, че успех на акционерите тук. Не притежавам акции и не препоръчвам нищо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
И цената не мърда и не мърда..
п.п Надявам се новия премиер да спази обещанието си кабинетът му да се бори със сивата икономика, контрабандата и да работи за устойчивото нарастване на доходите и развитието на капиталовия пазар като основа за ръст в икономиката.Last edited by Innocent; 04.05.2017, 23:58.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kerezov Разгледай мнение1. Вчера на писах, че в момента текат последните корекции по бъдещия нов сайт на "Химимпорт" и се надявам до ОС или малко след него този нов сайт да е факт. А иначе за изработката на новия сайт отговарят колегите от медийната група.
2. Когато има новини и събития, същите ще бъдат своевременно публикувани на сайта. Ако обаче, сте забелязали, групата на Химимпорт обявява новини и събития, тогава и само тогава, когато те са факт. Не публкуваме новини за евентуални бъдещи сделки или очаквания, защото според нас подобна информация е подвеждаща.
И накрая - не съм и никога не съм бил ДВИ на Химимпорт или на групата. Просто се опитвам от време на време да отговарям на злободневни теми и да обяснявам неща, които Ви вълнуват. Не винаги имам възможност и време, но поне пиша под своето име. Ако някога съм засегнал някого с тона си или ироничен коментар, то моля за извинение. По принцип не влагам нищо лично.
Дори да няма бомбастични сделки, които да бъдат обявени, би било приятно за всички акционери ежемесечно да се публикува бюлетин относно приходи и печалба, както правят от "Стара Планина", "Монбат", "Софарма" и др. Също периодични срещи с акционерите, на която да има възможност да се зададат въпроси на ръководството относно холдинга, планове за развитие, обичайните неща, като за кафе и шапки ще си прецените. Изобщо едно по - активно ДВИ, към което да могат акционерите свободно да се обръщат.
Вие не сте ДВИ, но благодрим за включванията и информацията, върху която акцентирате, понеже друг източник няма.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеРадвам се да чуя, че г-н Керезов не е запознат с трибуквените съкращения на групировките, с които обикновено се свързва Химимпорт. Това за пореден път ме убеждава, че Химимпорт е сред най-читавите и най-прозрачните компании на нашата борса. Хвала, хвала на Химимпорт!
Също така се радвам да видя, че цензура в този форум няма, никога не е имало и никога няма да има. Всички можем спокойно да задаваме въпроси, без да се притесняваме от цензуриране и/или излишна модерация. Хвала, хвала на ръководството на България Он Ер!
Радвам се и за това, че курортът в Белене беше закрит след 89-та година, защото иначе аз сигурно щях да съм един от постоянно почиващите там.М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nickmyname Разгледай мнение
След има няма 5 мин. коментара ще почервенее и причината - не е по темата и/или неприемливо съдържание и/или предозирана ирония
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар