IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Прекалено внимание се обръща на хора, които ИСКАТ, НИЕ ДА НЯМАМЕ АКЦИИ НА ТЕЗИ ЦЕНИ.Извинямам се, но в тази тема са доста.Имам акции и надявам се търпение за по добри дни.

Коментар

• В отговор на въпроса на n.k.
      Уважаеми господине,
      В застраховането е специфично, че постоянно се начисляват и освобождават резерви. начислените резерви отиват в разход, а освободените резерви се отчита като приход. А това води до изкривяване на приходите, съответно разходите на застрахователя. Но така се изисква от законодателството. Тази година решихме да представим нетния резултат от начислени и освободени резерви и затова е това намаление на приходи и разходи от застраховане. Според нас този начин на представяне дава по изчистена и вярна представа в сонсолидирания отчет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
        Ама, Джони няма акции нито в ЦКБ, нито в Хим, но е хипер активен. Просто Трол.
        Само акционери ли имат право на мнение? Не знаех.....

Коментар

• Ама, Джони няма акции нито в ЦКБ, нито в Хим, но е хипер активен. Просто Трол.

Коментар

Троле, щом като за теб технически и фундаментален анализ нямат значение, а само последния тримесечен отчет, и че за теб ЦКБ и Хим са различни неща, не че едното е просто по-голямата матрьошка, не разбирам защо не пишеш в темата за ЦКБ, а си в тази тема да ни убеждаваш колко е зле Хим? И явно има някаква прична постоянно да са ти в устата Синергон и Топливо, не знам На това викам аз класическо тролене
            Абсурдно да си мислиш, че някой притежава акции на ЦКБ и същевременно пише срещу Хим ...
            Помирете се - скоро ще съмне
            Аз също писах преди няколко месеца, че ЦКБ ще стигне Хим по цена ... но не предполагах, че ще го мине ...
            Лично аз притежавам акции от ЦКБ, като ги предпочитам пред тези на холдинга защото :
            - са ми по-прозрачни ...
            - подлежат на по-така контрол от БНБ
            - имат сериозен потенциал за отскок - високите лихви по депозити, които им изяждаха печалбите са в миналото и напълно логично тримесечните отчети ще ни изненадват приятно и не еднократно
            - минаха в пъти по-успешно теста , в сравнение с други банки
            - реална възможност дивидентната политика на групата да бъде разширена и към ЦКБ

Жалко, че успешното управление на холдинга е прекалено консервативно. И ако това до скоро е било предимство, сега се изявява като недостатък. Ако мажо иска да се качи на следващо ниво трябва да допусне външен на групата инвеститор, напр. както направиха Неохим ...Мисля, че е въпрос на време да се случи .
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Троле, щом като за теб технически и фундаментален анализ нямат значение, а само последния тримесечен отчет, и че за теб ЦКБ и Хим са различни неща, не че едното е просто по-голямата матрьошка, не разбирам защо не пишеш в темата за ЦКБ, а си в тази тема да ни убеждаваш колко е зле Хим? И явно има някаква прична постоянно да са ти в устата Синергон и Топливо, не знам На това викам аз класическо тролене
              Тези глупости, които пишеш нямат нищо общо с технически или фундаментален анализ. Не убеждавам никой, че е зле ХИМ. Даже казах, че според мен инвеститорите тук ще направят пари, като свършат бройките на продавача, което според мен ще бъде скоро. Спирам с лекциите, спри и ти да пишеш глупости и да заблуждаваш хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Ето, ппредното доказателство за грешното ти мислене. Историческото движение в цената на акция няма никакво значение. Това, че една акция е била в миналото по-скъпа от друга не значи, че това съотношение ще се запази в бъдеще. Излизат различни данни за двете компании. На Хим му падат печалбите, а ЦКБ изкара хубав отчет. Ти затова ли пълниш Синергон и Топливо? Защото исторически са били по 20-30лв на акция?

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

и по моите сметки, ако следващата седмица не му свършат акциите, то тогава по-следващата седмица със сигурност цената ще изхвърчи като тапа на шампанско

както и очаквах преди изборите продавача продължи с продажбата на ХИМ-чета и след тях
                  [ATTACH=CONFIG]n3193948[/ATTACH]

вече продаде над 1 млн. акции от тогава и с темпа с който се купува последните дни смятам, че за 7-8 сесии пазара ще поеме оставащата част от пакета ................... ако не се прехвърли някой по-голям пакет или не се оставят някакви акции за продажба на по-високи нива...

не е препоръка по покупко-продажба на ЦК; притежавам акции на ХИм и горенаписаното не следва да се взима под внимание при взимане на инвестиционно решение...
                  Какво стана с онези 30 лева, които си остави, когато стана 100% в акции преди три месеца. Стигнаха ли ти до момента? Не че нещо, но те нямаше, за да питам по-рано..
                  The strongest stand last.

Коментар

Троле, очевидно не следиш акции като Хима и групата и не ми е ясно, защо си толкова активен в писането на глупости.
                    Явно, не ме разбра, че говоря не за капитализация, а за цена на една акция. И поне аз от моя опит не помня една акция на Хима да е била по-евтина от банката. Може би само първите дни след ИПОто, което е било 2006 г. Оттогава досега съотношението между двете е било винаги 1.5-2 пъти в полза на Хима. Я, сега пак изкарай графиките на двете акции и се самообразовай, преди да пишеш
                    Ето, ппредното доказателство за грешното ти мислене. Историческото движение в цената на акция няма никакво значение. Това, че една акция е била в миналото по-скъпа от друга не значи, че това съотношение ще се запази в бъдеще. Излизат различни данни за двете компании. На Хим му падат печалбите, а ЦКБ изкара хубав отчет. Ти затова ли пълниш Синергон и Топливо? Защото исторически са били по 20-30лв на акция?

Коментар

• Дори, бих се включил в това 100% сигурно отигравене, че една акция на Хима няма да е още дълго по-евтина от тази на банката.

Коментар

Сашко, моля те не се изказвай неподготвен, Холдинга в момента е точно 2 пъти по-скъп от банката. А цената на акцията в абсолютна стойност няма никакво значение. Една акция може да е супер скъпа на цена 0.0000000001лв и обратното страшно евтина на един милион лв за акция.
                        Троле, очевидно не следиш акции като Хима и групата и не ми е ясно, защо си толкова активен в писането на глупости.
                        Явно, не ме разбра, че говоря не за капитализация, а за цена на една акция. И поне аз от моя опит не помня една акция на Хима да е била по-евтина от банката. Може би само първите дни след ИПОто, което е било 2006 г. Оттогава досега съотношението между двете е било винаги 1.5-2 пъти в полза на Хима. Я, сега пак изкарай графиките на двете акции и се самообразовай, преди да пишеш

Коментар

Много изнервени са всички наистина, което е нормално, при положение че гледаш как целият пазар кърти, а тук застой или спад. Нахвърлянията срещу дружеството са неоснователни, предвид факта, че прозрачността на дружеството нито се е влошила, нито се е подобрила съответно (не защитавам никой, просто за добро или лошо, няма никаква промяна последните години) Мнението ми е, че хората, по търпеливите, ще направят пари и то скоро, защото по моите изчисления, ако съм прав (съвсем условно го казвам) на продавача ще му свършат акциите, да не кажа до седмица макс две (ако подозренията са ми вярни кой е той). Така, че успех на акционерите тук. Не притежавам акции и не препоръчвам нищо.
                          и по моите сметки, ако следващата седмица не му свършат акциите, то тогава по-следващата седмица със сигурност цената ще изхвърчи като тапа на шампанско

както и очаквах преди изборите продавача продължи с продажбата на ХИМ-чета и след тях
                          Click image for larger version

Name:	chima.jpg
Views:	1
Size:	31.8 КБ
ID:	3193948

вече продаде над 1 млн. акции от тогава и с темпа с който се купува последните дни смятам, че за 7-8 сесии пазара ще поеме оставащата част от пакета ................... ако не се прехвърли някой по-голям пакет или не се оставят някакви акции за продажба на по-високи нива...

не е препоръка по покупко-продажба на ЦК; притежавам акции на ХИм и горенаписаното не следва да се взима под внимание при взимане на инвестиционно решение...
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Мисля на всеки е ясно, че няма как за дълго да остане банката по-скъпа от холдинга.
                            къртиш миФки пич, кефиш ме! целувки

Коментар

Мисля на всеки е ясно, че няма как за дълго да остане банката по-скъпа от холдинга.
                              Сашко, моля те не се изказвай неподготвен, Холдинга в момента е точно 2 пъти по-скъп от банката. А цената на акцията в абсолютна стойност няма никакво значение. Една акция може да е супер скъпа на цена 0.0000000001лв и обратното страшно евтина на един милион лв за акция.

Коментар

• Мисля на всеки е ясно, че няма как за дълго да остане банката по-скъпа от холдинга.

Коментар

Working...
                                X