IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз пък мисля, че май прекалено много (или повече от обикновено) се коментират компании, където има застой в цената. Като гледам ехидността на коментарите е ясно, защо се коментира - облизване под лозето и то щото при сериозно покачил се пазар, вече всеки се оглежда за нещо недооценено

Коментар

• Много изнервени са всички наистина, което е нормално, при положение че гледаш как целият пазар кърти, а тук застой или спад. Нахвърлянията срещу дружеството са неоснователни, предвид факта, че прозрачността на дружеството нито се е влошила, нито се е подобрила съответно (не защитавам никой, просто за добро или лошо, няма никаква промяна последните години) Мнението ми е, че хората, по търпеливите, ще направят пари и то скоро, защото по моите изчисления, ако съм прав (съвсем условно го казвам) на продавача ще му свършат акциите, да не кажа до седмица макс две (ако подозренията са ми вярни кой е той). Така, че успех на акционерите тук. Не притежавам акции и не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

И цената не мърда и не мърда..
        Цената на акцията не се е променила много от 01.12.2016 до момента, т.е през последните 5 месеца се движи между 1,58-1,60лв. с някой пикови моменти. Честито на всички които са успели да отиграят движението. От друга страна най-сериозния ръст е бил между края на май и първите десет дни на декември 2016г. На 27.05.2016 е най-ниската цена - 1,05лв на 08.12.2016 е най-високата цената 1,74лв. Проблема според мен е че Софикс расте, цената на акцията твърдо НЕ. На 04.04.2014 цената на акцията е била 2,34лв при Софикс 617 към днешна дата цената е 1,598лв при Софикс 663,54 ??? От друга страна през 2016г сериозен ръст се получи след обявяване на намерението на компанията да изплати дивидент и на обикновените акции. Надявам се тази година да видим отново сериозен ръст през следващите 6 месеца, ако се запази текущата дивидентната политика и компанията подобри значително продажбите и печалбата си. Надявам се презентацията в Лондон на 18.05.2017 да мине успешно и в БФБ да влязат "свежи" пари от външни инвеститори чрез директни инвестиции в БГ компании или чрез ETF-а. С нетърпение очаквам новия сайт и подобрение на отношението към акционерите и всички заинтересовани лица. Ежемесечно публикуване на подробна информация за резултатите на компанията, продажби, печалба/загуба и т.н. За пример мога да посоча Софарма Трейдинг, Стара Планина, Монбат и т.н. Пожелавам успех на всички !

п.п Надявам се новия премиер да спази обещанието си кабинетът му да се бори със сивата икономика, контрабандата и да работи за устойчивото нарастване на доходите и развитието на капиталовия пазар като основа за ръст в икономиката.
        Last edited by Innocent; 04.05.2017, 23:58.

Коментар

• Да разведрим малко обстановката:
          https://www.youtube.com/watch?v=l4_kdiSl3DY

Коментар

• Първоначално изпратено от Kerezov Разгледай мнение
            1. Вчера на писах, че в момента текат последните корекции по бъдещия нов сайт на "Химимпорт" и се надявам до ОС или малко след него този нов сайт да е факт. А иначе за изработката на новия сайт отговарят колегите от медийната група.
            2. Когато има новини и събития, същите ще бъдат своевременно публикувани на сайта. Ако обаче, сте забелязали, групата на Химимпорт обявява новини и събития, тогава и само тогава, когато те са факт. Не публкуваме новини за евентуални бъдещи сделки или очаквания, защото според нас подобна информация е подвеждаща.

И накрая - не съм и никога не съм бил ДВИ на Химимпорт или на групата. Просто се опитвам от време на време да отговарям на злободневни теми и да обяснявам неща, които Ви вълнуват. Не винаги имам възможност и време, но поне пиша под своето име. Ако някога съм засегнал някого с тона си или ироничен коментар, то моля за извинение. По принцип не влагам нищо лично.
            Притеснително е, ако проектът за новия сайт е случайно в ръцета на хората, на които дължим и новата визия на investor.bg, достойна работа за деветокласник в информационна паралелка.

Дори да няма бомбастични сделки, които да бъдат обявени, би било приятно за всички акционери ежемесечно да се публикува бюлетин относно приходи и печалба, както правят от "Стара Планина", "Монбат", "Софарма" и др. Също периодични срещи с акционерите, на която да има възможност да се зададат въпроси на ръководството относно холдинга, планове за развитие, обичайните неща, като за кафе и шапки ще си прецените. Изобщо едно по - активно ДВИ, към което да могат акционерите свободно да се обръщат.

Вие не сте ДВИ, но благодрим за включванията и информацията, върху която акцентирате, понеже друг източник няма.
            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Леле, шубето е голям страх! Що гума е отишла за изтриването тук!!! Един форум ли Ви плаши, г-н Керезов!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
                Радвам се да чуя, че г-н Керезов не е запознат с трибуквените съкращения на групировките, с които обикновено се свързва Химимпорт. Това за пореден път ме убеждава, че Химимпорт е сред най-читавите и най-прозрачните компании на нашата борса. Хвала, хвала на Химимпорт!

Също така се радвам да видя, че цензура в този форум няма, никога не е имало и никога няма да има. Всички можем спокойно да задаваме въпроси, без да се притесняваме от цензуриране и/или излишна модерация. Хвала, хвала на ръководството на България Он Ер!

Радвам се и за това, че курортът в Белене беше закрит след 89-та година, защото иначе аз сигурно щях да съм един от постоянно почиващите там.
                И цената не мърда и не мърда..
                М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от nickmyname Разгледай мнение

След има няма 5 мин. коментара ще почервенее и причината - не е по темата и/или неприемливо съдържание и/или предозирана ирония
                  Колега, не знам къде видя ирония. Всичко, което казвам, е истина и го мисля с цялото си сърце и душа! Честна пионерска!

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
                    Радвам се да чуя, че г-н Керезов не е запознат с трибуквените съкращения на групировките, с които обикновено се свързва Химимпорт. Това за пореден път ме убеждава, че Химимпорт е сред най-читавите и най-прозрачните компании на нашата борса. Хвала, хвала на Химимпорт!

Също така се радвам да видя, че цензура в този форум няма, никога не е имало и никога няма да има. Всички можем спокойно да задаваме въпроси, без да се притесняваме от цензуриране и/или излишна модерация. Хвала, хвала на ръководството на България Он Ер!

Радвам се и за това, че курортът в Белене беше закрит след 89-та година, защото иначе аз сигурно щях да съм един от постоянно почиващите там.
                    След има няма 5 мин. коментара ще почервенее и причината - не е по темата и/или неприемливо съдържание и/или предозирана ирония

Коментар

• Радвам се да чуя, че г-н Керезов не е запознат с трибуквените съкращения на групировките, с които обикновено се свързва Химимпорт. Това за пореден път ме убеждава, че Химимпорт е сред най-читавите и най-прозрачните компании на нашата борса. Хвала, хвала на Химимпорт!

Коментар

• Здравейте господин Керезов,

Бихте ли ми казали защо в годишния консолидиран отчет приходите и разходите от застраховане за 2015г са съответно 361 770 хил. лв и 315 678 хил. лв, докато в консолидирания отчет за 2015г те са съответно 615 036 хил. лв и 568 944 хил. лв. Нетният резултат от застрахователната дейност е без промяна, но просто не можах да намеря обяснение защо приходите и разходите по презастраховане са драстично по-ниски за една и съща година в 2 различни отчета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kerezov Разгледай мнение
                          Уважаеми г-н Давидов,
                          Ще се опитам да отговоря, доколкото мога на поставените от Вас въпроси:
                          1. Вчера на писах, че в момента текат последните корекции по бъдещия нов сайт на "Химимпорт" и се надявам до ОС или малко след него този нов сайт да е факт. А иначе за изработката на новия сайт отговарят колегите от медийната група.
                          2. Когато има новини и събития, същите ще бъдат своевременно публикувани на сайта. Ако обаче, сте забелязали, групата на Химимпорт обявява новини и събития, тогава и само тогава, когато те са факт. Не публкуваме новини за евентуални бъдещи сделки или очаквания, защото според нас подобна информация е подвеждаща.
                          3. Ако има някаква забрана за коментари на миналото на Химимпорт, то може би трябва да се обърнете към модераторите на форума, и не знам за кои трибуквени групи от близкото минало става въпрос. Ако някой се интересува от историята на Химимпорт, мога да му отговоря на въпрос от създаването на Химимпорт април 1947 год. до наши дни. Все пак съм на работа от 01.06.1983 год. само в Химимпорт.
                          4. Що се отнася до оценката на инвеститорите - аз лично не мога да гадая какво мислят хората, инвестиращи в дружества на българския пазар. Лично мое мнение е, че може би изчакват да видят дали ще продължи политиката на изплащане на дивидент, но това е лично мнение и не ангажира дружеството.
                          5. Не мисля, че през годините не е подобряван публичния статут пред миноритарните акционери, а и информацията, която им се предоставя в някои случаи е излишно подробна. Просто при тази огромна структура, всяко отклонение на от очакванията при едно дружество рефлектира върху групата като цяло.

И накрая - не съм и никога не съм бил ДВИ на Химимпорт или на групата. Просто се опитвам от време на време да отговарям на злободневни теми и да обяснявам неща, които Ви вълнуват. Не винаги имам възможност и време, но поне пиша под своето име. Ако някога съм засегнал някого с тона си или ироничен коментар, то моля за извинение. По принцип не влагам нищо лично.
                          +1

Коментар

• ПФБК пак ли се събуди?
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Уважаеми г-н Давидов,
                              Ще се опитам да отговоря, доколкото мога на поставените от Вас въпроси:
                              3. Ако има някаква забрана за коментари на миналото на Химимпорт, то може би трябва да се обърнете към модераторите на форума, и не знам за кои трибуквени групи от близкото минало става въпрос. Ако някой се интересува от историята на Химимпорт, мога да му отговоря на въпрос от създаването на Химимпорт април 1947 год. до наши дни. Все пак съм на работа от 01.06.1983 год. само в Химимпорт.
                              4. Що се отнася до оценката на инвеститорите - аз лично не мога да гадая какво мислят хората, инвестиращи в дружества на българския пазар. Лично мое мнение е, че може би изчакват да видят дали ще продължи политиката на изплащане на дивидент, но това е лично мнение и не ангажира дружеството.
                              5. Не мисля, че през годините не е подобряван публичния статут пред миноритарните акционери, а и информацията, която им се предоставя в някои случаи е излишно подробна. Просто при тази огромна структура, всяко отклонение на от очакванията при едно дружество рефлектира върху групата като цяло.

Коментар

• Уважаеми г-н Kerezov,
                                1. Кой отговаря за разработката на новия сайт на Химимпорт и съответно кога можем да очакваме този сайт да бъде готов?
                                2. Като допълнителен въпрос - можем ли да очаквам новият сайт да се актуализира редовно с новини и събития, които представляват нещо повече от задължителната информация, която така или иначе публикувате на всеки три месеца?
                                3. Защо във форума има наложена цензура при коментирането на историята на Химимпорт и връзката на Химимпорт с определени трибуквени групи от близкото минало?
                                4. Според Вас защо инвеститорите оценяват Химимпорт толкова слабо при положение, че консолидираният собствен капитал расте през последните 10 години?
                                5. Като допълнителен въпрос - мислите ли да предприемете някакви действия, за да подобрите имиджа и публичния статут на Химимпорт пред миноритарните акционери?
                                Благодаря за отделеното внимание!

Коментар

Working...
                                X