IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

24 милиона, 200-300 % доходност за не повече от 3 месеца, или колко идва 800-1200 % на годишна база възвръщаемост - биткойни?!
    като гледам седянката се разраства. а хората пари правят.
    с биткойни милионери станахме, докато някои си почесват д-тата.
    купувайте химикалиите и зърната и да се вихри седянката още 2 декади на 2лв CHIM

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

може ли при реализиране на тази тактика (обратното изкупуване на акции вместо дивидент) след 4 години да се окаже, че мажоритаря държи 75% от дружество което е собственик на 25% от акциите
      Не е възможно по ред причини. Най-малкото, по закон общата номинална стойност на изкупените акции не може да надхвърля 10 на сто от капитала. Акциите, които надхвърлят този размер трябва да бъдат прехвърлени в едногодишен срок от придобиването им или се обезсилват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

а не мислите ли, че тези 24 лимона (сравнително голяма сума) при гъвкаво и добре подбрано инвестиране като нищо може да се удвои/утрои за периода м/у ОСА и крайната дата за изплащане(по закон) ?

лично аз, ако разполагах с подобен ресурс, именно това щях да направя. и болката от жеста с "подаряването" на дивидента нямаше да я има.

пс: последна грижа и друга тема е цената на акцията.
        Дано не ги управляват по този начин ...и дивидента и активите
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

24 милиона, 200-300 % доходност за не повече от 3 месеца, или колко идва 800-1200 % на годишна база възвръщаемост - биткойни?!
          Хахаха, не бре, ще търка билетчета при Шиши

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

а не мислите ли, че тези 24 лимона (сравнително голяма сума) при гъвкаво и добре подбрано инвестиране като нищо може да се удвои/утрои за периода м/у ОСА и крайната дата за изплащане(по закон) ?

лично аз, ако разполагах с подобен ресурс, именно това щях да направя. и болката от жеста с "подаряването" на дивидента нямаше да я има.

Коментар

• Мисля, че нямате абсолютно никакво право да недоволствате, след като срока е спазен. И аз искам да си получавам дивидентите възможно най-рано, но нещата не винаги са такива, каквито на нас ни се иска. Най-важното е да се спазват сроковете, а тук се спазват.
              Last edited by Технически анализатор; 29.09.2017, 11:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение

Понякога е въпрос на политика, понякога е закостенялост, понякога гъвкавост, но колегата е прав, какво носи това на Химимпорт АД

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение

Понякога е въпрос на политика, понякога е закостенялост, понякога гъвкавост, но колегата е прав, какво носи това на Химимпорт АД
                  Някой ще рече лихва на дивидента, оттам и печалба за емитента, респективно ще допринесе за печалба и евентуално по-голям дивидент догодина.
                  Друг въпрос е, че акционера като ги получи си работи сам цената на капитала, която в момента се направлява от мениджмънта.
                  Повтарям - не ми е толкова кога е дошъл, но като е решено и все ще се плаща - що се мота.
                  Да не говорим, че да се каже отдавна...да, на жаргон наистина си е отдавна, но в книжовния език значението е нещо от типа на месец или поне 2 седмици. И аха да си помисля, че отговорността за златния гол е на ЦД, то пак на Химчовците била.
                  Здраве да е, пари се харчат, днес или след 3 месеца.
                  Но пък и можеше миналата седмица да се пазари на спада, а можеше и до него да не се стига, Вероятности бол.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение

Понякога е въпрос на принцип

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                      А какво са спечели за да го правят в последния момент, а не ден, два по-рано. Според мен нищо, само негативи трупат. При положение че по баланс имат три пъти повече кеш от разпределения дивидент, то не би следвало да имат ликвидни затруднения, наистина защо напрягат акционерите си не ми е ясно.
                      Понякога е въпрос на принцип
                      мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• А какво са спечели за да го правят в последния момент, а не ден, два по-рано. Според мен нищо, само негативи трупат. При положение че по баланс имат три пъти повече кеш от разпределения дивидент, то не би следвало да имат ликвидни затруднения, наистина защо напрягат акционерите си не ми е ясно.
                        Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Не ми е за първия или последния ден - това донякъде си е жест, политика на емитента и т.н.
                          Но понеже беше казано ОТДАВНА, реших че проблема за последната минута е в ЦД.
                          Очевидно ЦД няма отношение по въпроса.

Коментар

• Ако все още не сте разбрали, цената на акцията е оставена в ръцете на малките акционери, мажоритаря има как да си взема неговото от дружеството ако му потрябва. Цената ще се раздвижи от мажоритаря ако иска да прави увеличаване на капитала, т.е. да събере пари от публиката. Аз лично очаквах двата лева да ги пробием лятото с помощта на групата, но така и не се случи, а трябваше много малко усилие преди месец. Ще поживеем и ще видим. Успех.
                            Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• и защо цената да отива на 2-3-4 лв. след като "хората с парите от дивиденти" могат да си купуват акцията на 1,70-1,80 в продължителен период от време при растящ пазар (както през последните 10 месеца например)
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Една проста задача, която се решава с просто тройно правило.....

Ако една акция се повиши с 1.4 % при 24 000 000 лв постъпления в акционерите ѝ, колко лева ще са нужни на акционерите за покачването ѝ с 99 % ?

ще ти дам да помислиш върху една още по-проста задача:

Ако вместо да се раздава дивидент в размер на 24-25 млн.лв. всяка година се обяви обратно изкупуване на акции за същата сума какво ще се получи?!?!?!

ще ти дам и жокери за решаване на задачата:

акциите извън мажоритаря официално са около 60 млн.бр., но се твърди, че реално са значително по-малко ................... при сегашния курс това означава, че са необходими малко над 100 млн.лв. за да се изкупят всички акции

и още една задача за размисъл:

може ли при реализиране на тази тактика (обратното изкупуване на акции вместо дивидент) след 4 години да се окаже, че мажоритаря държи 75% от дружество което е собственик на 25% от акциите
                                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Working...
                                X