Първоначално изпратено от White Walker
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеЕвала за повечето от 10К акции,адмирации за това.Ама що ли не ти вярвам а???!!!!P.S. Аз на никого нищо не препоръчвам,винаги купувам на кило,който ме познава знае.Мисля,че си откровен Трол,е може......и да греша,знае ли човек.
Плюс един игнор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеБлагодаря за отговора, но отново не можах да разбера дали не вярваш в думите на Керезов или не вярваш, че ще има печалба, от която да се раздават дивиденти.
В рамките на 1-2 часа задавам един и същ въпрос към двама съфорумци: "след като имате толкова много и не вярвате в бъдещето, защо не продавате?"
Моля те, не приемай поста ми заяждане, това е просто любопитство от моя страна!
Все едно е в какво вярвам, стига накрая да съм на печалба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеГрешиш в схващанията - аз гледам да съм реалист. Около ТИМ / Химимпорт винаги е имало (и ще продължи да има) пълно слънчево затъмнение, което буди съмнения до колко дивидентната политика ще се запази през следващите няколко години.
Пак да напомня, че предишните дивиденти бяха гарантирани по проспект и гласуването на дивидента също беше задължително, отново по проспект. При сегашния дивидент няма такива задължения, съответно година за година никой нищо не може да каже.
Това с разпределянето на около 1/3 от цялата печалба под формата на дивидент е изцяло неофициално, неформално и необвързващо изказване на г-н. Керезов. Никой не споменава, че в дългото изречение, където той споменава за това разпределение на 1/3 от печалбата, той също така споменава и още няколко важни и доуточняващи детайли, но аудиторията чува само "1/3 от печалбата ще се разпределя между акционерите" и всички приемат това изказване като абсолютна гаранция, че ще имаме дивидент през следващите няколко години.
Със сигурност по тази позиция имам повече акции, отколкото повечето коментиращи тук, така че изцяло в моя полза е ако дивидентната политика се запази и междувременно цената на акцията се повиши.
Беше кумулативен дивидента. С други думи можеше 5 години да не го плащат, но накрая преди падеж на емисията да изплатят всичко накуп. Хим от няколко години водят негласна политика, че като обещаят нещо се спазва. Не го тръбят с фанфари, но всичките им действия до този момент показват именно това. Аз лично вярвам на Керезов и си мсиля, че скоро ще започнат да правят и срещи с миноритарите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеГрешиш в схващанията - аз гледам да съм реалист. Около ТИМ / Химимпорт винаги е имало (и ще продължи да има) пълно слънчево затъмнение, което буди съмнения до колко дивидентната политика ще се запази през следващите няколко години.
Пак да напомня, че предишните дивиденти бяха гарантирани по проспект и гласуването на дивидента също беше задължително, отново по проспект. При сегашния дивидент няма такива задължения, съответно година за година никой нищо не може да каже.
Това с разпределянето на около 1/3 от цялата печалба под формата на дивидент е изцяло неофициално, неформално и необвързващо изказване на г-н. Керезов. Никой не споменава, че в дългото изречение, където той споменава за това разпределение на 1/3 от печалбата, той също така споменава и още няколко важни и доуточняващи детайли, но аудиторията чува само "1/3 от печалбата ще се разпределя между акционерите" и всички приемат това изказване като абсолютна гаранция, че ще имаме дивидент през следващите няколко години.
Със сигурност по тази позиция имам повече акции, отколкото повечето коментиращи тук, така че изцяло в моя полза е ако дивидентната политика се запази и междувременно цената на акцията се повиши.
Коментар
-
В рамките на 1-2 часа задавам един и същ въпрос към двама съфорумци: "след като имате толкова много и не вярвате в бъдещето, защо не продавате?"
Моля те, не приемай поста ми заяждане, това е просто любопитство от моя страна!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеДоколкото разбирам, ти си от песимистите по позицията. Без да те убеждавам в нищо, искам да попитам в какво не вярваш - в това, че ще дават мин 30% дивидент или, че ще изкарват някаква печалба, от която да се дава дивидент?
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеМда, още един съфорумец си спечели игнор от мен.
Форумът може и да не се ъпдейтне в близките години, но качеството значително се подобрява след няколко качествени игнора.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеЩото Хим-а вече е изостанал и е въпрос на дни да дръпне на първото място..... четох някъде че щом албената тръгва значи повлича
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЗащо ги държиш "и едните, и другите" /кои са другите?/ все още, след като не вярваш в нищо? Защо просто не ги продадеш и не си купиш нещо друго, в което виждаш потенциал?
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеПривилегировани вече няма ,тук продаваме очаквания ,но явно никой не се вързва
Не е препоръка ,имам и от едните и от другитеLast edited by 15%; 29.08.2016, 22:51.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Привилегировани вече няма ,тук продаваме очаквания ,но явно никой не се вързва
Не е препоръка ,имам и от едните и от другитеПървоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение6 дивидента получих ..................... това ли е еднократното?
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениетва е типична бай-ганювщина в най-чист вид.
Тенденция... Ква тенденция те гони бе байно - гласуваха го на ОСА. Тенденция е цвета на розовите ти прашки.
6 години плащаха като попове по 20 стинки на акция. И пак било малко на средна цена от леф и педесе с 15% годишна дивидентска доходност...
Като те е страх стой си в боксониерата в Орландовци и гледай мача без да участваш.
Коментар
Коментар