If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Проблемът според мен е в тенденцията, иначе коефициентите са прекрасни тук. Чайката не я тледя, но Монбат си повишават печалбата, което вдъхва оптимизъм, че това е процес напред във времето. Един вид ако се запазят така, само след 1-2 години да кажем Монбат ще изглежда по-добре.
А ако на хима печалбите останат такива каквито са сега,по зле ли ще изглежда?
И това не е баш така - Монбант и Чайкафарма имат сходна капитализация с Химимпорт и доста по-малки печалби , което не им пречи да пълнят пазара с оптимизъм в бъдещите си прогнози да ръст на печалбите. Съответно купувачите са сложили розовите очила и купуват....
Проблемът според мен е в тенденцията, иначе коефициентите са прекрасни тук. Чайката не я тледя, но Монбат си повишават печалбата, което вдъхва оптимизъм, че това е процес напред във времето. Един вид ако се запазят така, само след 1-2 години да кажем Монбат ще изглежда по-добре.
И това не е баш така - Монбант и Чайкафарма имат сходна капитализация с Химимпорт и доста по-малки печалби , което не им пречи да пълнят пазара с оптимизъм в бъдещите си прогнози да ръст на печалбите. Съответно купувачите са сложили розовите очила и купуват....
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Според мен няма никаква конспирация с купувачи и продовачи. Просто тенденцията на спад при печалбата е очебийна, съчетано с никаква информация на какво се дължи това и докога ще продължи. А ако това продължи, няма значение дивидента, тъй като той ще започне да клони към 0, дори да преизпълнят обещанието си. Големите активи точно тук едва ли са примамка, тъй като едва ли някой смята, че ще бъде продаден Хима. В този вариант, дори р/в да стане 0,01, то никой освен мажовците няма дя го интересува.
Ако ще продължават така защо не го делистнат този Хим,щото то освен дивидента да клони към 0 то и цената му ще тръгне натам с тази стратегия на прогресивно намаляващи печалби...От друга страна Хим едва ли ще бъде продаден ,но могат да се продават активи на парче.
Според мен няма никаква конспирация с купувачи и продовачи. Просто тенденцията на спад при печалбата е очебийна, съчетано с никаква информация на какво се дължи това и докога ще продължи. А ако това продължи, няма значение дивидента, тъй като той ще започне да клони към 0, дори да преизпълнят обещанието си. Големите активи точно тук едва ли са примамка, тъй като едва ли някой смята, че ще бъде продаден Хима. В този вариант, дори р/в да стане 0,01, то никой освен мажовците няма дя го интересува.
Нали точно това пиша, затапва се пазара със скрита ,засега, цел... но както притесняваш за дивидента има резон тактиката на мълчание и изкупуване на ниска цена
Моето скромно мнение е че тези продажби се правят да се затапи пазара....т.е. от единия в другия джоб при уговорени ниски комисиони, .... играта тук е на високо равнище, това че някой имал 500 к не е проблем да се купят на сегашни нива
500k си е сума и явно е проблем някой от форума се оплакваше от липса на купувач ,може и продавача и купувача да са едни и същи,тъка се вкарва страх и се обира всичко на тънки цени това е виден пример при по не ликвидни пазари ,поне за испанската борса го виждам ежедневно
Моето скромно мнение е че тези продажби се правят да се затапи пазара....т.е. от единия в другия джоб при уговорени ниски комисиони, .... играта тук е на високо равнище, това че някой имал 500 к не е проблем да се купят на сегашни нива
.............. и аз така мисля, само ми се иска по-скоро да минем на друго/двойно/ ниво
Не че е невъзможно, но не ми се струва това да се случва в момента. То ако има 1млн акции и продава по 20-30К на ден ще излиза месеци....Ако е това е голяма глупост
Коментар