If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не отиват на добре тук нещата .... По мои спомени това е единственият случай откакто съм във форума, когато Монти и Polki са на едно и също мнение А аз съм в този форум от 2003 г. Това ако не е сигнал - здраве му кажи
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Полки, виждам че си доста изнервен. Като гледам тренда, май 1.50 не са недостижими, така че продавай докато му е времето. Аз също съм на загуба към момента, но знам че нивата от 2008 ще се върнат, ...само да доживея до тогава!
Това според мен си е чист пазарен дефект ........
Хим консолидиран има 8,5 милиарда активи , няма такъв друг обект по размери в БГ
Въпросът можем ли да се възползваме от дефекта...
аз опитах от дефекта на пазара ефектно да извлека полза от активите на ХИМ ................... но не успях...
наскоро писах, че без подкрепата на мажоритаря няма как да се получат нещата, но както добре знаем те не са заинтересовани за нищо...
за сметка на това в дискусията се включи някакъв сол-т@ш@к на мистър Керезов който обясни, че е смешно да искаме дружеството да гарантира капиталова печалба и че такова чудо нямало никъде по света
всеки си защитава неговата гледна точка, но според мен този бичи цикъл съм го отписал за ХИМ и още преди 2 месеца сложих каската в очакване на доста бой и той ще трае продължително време този път
--> по смътен спомен от недалечната 2008г, февруари, събота сутрин, във вмирисана зала от комунистическо време в архаичната централа на Химимпорт в центъра на София, съвсем близо до пл. Гарибалди, подобни намеци и опити за вменяване имаше от г-н Керезов пред група наивни и полуоръфани спекуланти от бфб.и аз бях там, чинно седях на последният ред до стената и слушах и наблюдавах..... донякъде потресен от облика на българският спекулант/инвеститор.
Хим консолидиран има 8,5 милиарда активи , няма такъв друг обект по размери в БГ
след като Химимпорт изпадна чак на 5 позиция по пазарна капитализация на БФБ:
За последните почти 2 месеца Софикс е паднал с 7% докато за същия период цените на акциите на Химимпорт са загубили 14%
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
много добре знаеш, че мажоритарите на Хим&Co не се интересуват от цените на акциите им, не ги интересува и ликвидността, не ги интересува пазарната им капитализация и т.н.--> по смътен спомен от недалечната 2008г, февруари, събота сутрин, във вмирисана зала от комунистическо време в архаичната централа на Химимпорт в центъра на София, съвсем близо до пл. Гарибалди, подобни намеци и опити за вменяване имаше от г-н Керезов пред група наивни и полуоръфани спекуланти от бфб.и аз бях там, чинно седях на последният ред до стената и слушах и наблюдавах..... донякъде потресен от облика на българският спекулант/инвеститор.
тях ги интересува БФБ само когато набират пари от миноритарите...
И това най-голямата стопанска структура в България?! Дали да не вземе се раздели като Хюлет Пакард, та дано потръгне.
аз лично не бих разделял холдинга, а бих направил една оценка кои активи каква възвръщаемост ми носят след което щях да започна да продавам това което не носи печалба и не е свързано в синергия с други печеливши дружества
точно сега е момента да си продадат шкартото, че след година-две ще е късно за каквото и да е...
Преписвам го от темата ЦКБ - понеже касае директно ХИМ и защото г-н Керезов включва понякога в темата като се ангажира с конкретни отговори.
кога е било това???
на мен ми се струва, че когато реши да отговаря той го прави уклончиво, а в последно време само го интересува дали е цитиран точно, но точен негов отговор не съм прочел никога и за нищо конкретно
например когато го пититаха "кога е преведен дивидента"?
той отговори в цели три реда като два пъти повтори: "отдавна, отдавна"
на следващия ден продължиха да му задават същия въпрос на който той отгори, че било сутринта ............. тоест няколко часа по-рано...
[След като има излишен кеш не е ли той в "тежест" ?.
не виждаш ли, че дивидента се дава в последния възможен момент ................. ако кеша беше в тежест тогава щяха да го дават на следващата седмица след ОСА
[Защо не се приложи обратно изкупуване на акции с цел подкрепа на цената и подобряване на ликвидността.
много добре знаеш, че мажоритарите на Хим&Co не се интересуват от цените на акциите им, не ги интересува и ликвидността, не ги интересува пазарната им капитализация и т.н.
тях ги интересува БФБ само когато набират пари от миноритарите...
Ха честито! На теб ли ти сипаха преди малко? Май ще можеш да се похвалиш с първата и може би единствена сделка за деня ....
натам отиват нещата
мда
след като Химимпорт изпадна чак на 5 позиция по пазарна капитализация на БФБ:
сега следва ново отстъпление:
Първоначално изпратено от Profit.bg
След 17 поредни тримесечия, в които неизменно бяха най-ликвидната емисия на Българска фондова борса, книжата на Химимпорт не са начело в това подреждане. Това става ясно от справка на база тримесечните бюлетини на борсовия оператор.
За периода 1 юли – 30 септември начело по ликвидност са акциите на Софарма АД. По позицията са осъществени 3106 сделки спрямо 2551 трансакции за Химимпорт.
и още една справка:
За последните почти 2 месеца Софикс е паднал с 7% докато за същия период цените на акциите на Химимпорт са загубили 14%
Преписвам го от темата ЦКБ - понеже касае директно ХИМ и защото г-н Керезов се включва понякога в темата като се ангажира с конкретни отговори
http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...-s-187-248314/
И като всичко е ок защо никоя банка не раздава дивиденти ?
След като има излишен кеш не е ли той в "тежест" ?
БНБ вече таксува свръхрезервите на банките с 0.6% http://www.capital.bg/biznes/finansi..._bankite_s_06/
Защо не се приложи обратно изкупуване на акции с цел подкрепа на цената и подобряване на ликвидността. Въпросите ми са към ДВИ на ЦКБ и към мениджмънта на банката ... или собствениците
п.с. Имам акции тук - с най-голяма тежест в портфейла ми .
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар