Първоначално изпратено от polki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
-
Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
Привет,
Обосновката, която даваш е много писимистична ! Имам чувството, че или имаш вътрешна информация/информтор или си човек , който доста е загубил в тази позиция ?!
От писанията ти до тук, разбирам, че си инвестирал и ще инвестираш ( не знам дали имаш към днешна дата ) в тази позиция при определена цена / марж, тоест не е толкова черно ?!
нямам вътрешна информация и никога не съм имал ............ просто голяма част от нещата които съм казвал са се сбъдвали не само на БФБ, но и в други сфери на живота
от ХИМ-групата само съм печелил ........... стотици % профит ............. добре, че са те на борсата ............. най-големите движения бяха тук ............ надявам се пак да е така...
към днешна дата нямам акции които се търгуват на БФБ ............... не един път съм писал, че пак ще купя ХИМ --- дали ще е следващата пролет, лято или есента на 2019 год. или ще е през 2020 г. нямам представа ............ но смятам да купя отново акции на дружества от орбитата на ХИМ както и на самия ХИМfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
"горещ картоф" в ръка държал ли си?
същото е и с държането на акции ............ няма разлика
като хванеш горещият картоф първо го държиш до един момент в който почувстваш болката и после инстиктивно го хвърляш ........ така е и с акциите
аз съм виждал не веднъж как стискат, стискат акции на ХИМ-а и в един момент им писва на хората и накрая ги хвърлят без значение каква е цената
върни се 10 години назад в тази тема и ще видиш, че имаше един ник "ст.стоилов" който колкото повече падаше акцията, толкова повече "ревеше във форума" .......... казвах му да продава докато е време, че иначе ще му взема акциите на дъното ......... не продаде на 4 лв. ...... не продаде на 3 лв. ...... не продаде и на 2 лв. .......... накрая продаде на 1,15 и изчезна ......... мисля, че именно аз взех част от пакета му, но може и от друг да съм купил по същото време - няма значение ........ основното е друго ------ човека беше споделил, че е вложил над милион лева в акции на ХИМ и беше държал, държал, държал и накрая не издържа и хвърли "горещият картоф"
после това стана практика при ХИМ ........ видяхме и гърците как разпродават, видяхме и артио как продаваха, видяхме и кой не още да хвърля "горещият картоф"
и пак ще гледаме същият мач с нови герои ........... нали не си въобразяваш, че "от тук докато свят светува всичко ще е цветя и рози"?
хубаво ви се чертае светло бъдеще според разни коментари по-долу .......... криза няма да има ..... дивидента ще се вдига с 15-20% всяка година ....... цената ще расте с 100-200% през година ......... "градяли имидж на дивидентна акция" и т.н., и т.н.
въпроса е до кога ще се случва това
да ти отговоря ............. така ще е докато си продадат акциите които не им трябва ............ а след това съм сигурен, че не искаш да знаеш какво следва
затова и онзи ден като ме питаха в темата: "колко ще е дивидента следващите 3 години" не отговорих и дори спестих част от мнението си, а именно - щом прехвърлят акциите си дивидента ще остане мираж дълги години
а след това пак ще гледаме феномена наречен ""горещ картоф"............... разбира се, че това ще го наблюдават тези които са тук
Обосновката, която даваш е много писимистична ! Имам чувството, че или имаш вътрешна информация/информтор или си човек , който доста е загубил в тази позиция ?!
От писанията ти до тук, разбирам, че си инвестирал и ще инвестираш ( не знам дали имаш към днешна дата ) в тази позиция при определена цена / марж, тоест не е толкова черно ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Шефа на всички ПФ на ХИМ групата го попитах очаква ли скоро криза а той твърдо отговори. Не....каза още ние. На бфб няма с кой да търгуваме няма хора няма борса, 2007. Имаше някакви чужденци гърци но сега няма никой(край на цитата-доста умен и интелигентен човек ми се видя)
каква е причината да напуснат? ............. след това му кажи, че това е и причината нови "гърци" да няма и скоро няма да дойдат да им купят хартиите
fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
Привет,
Защо сравняваш Химимпорт с "горещ картоф" ?
"горещ картоф" в ръка държал ли си?
същото е и с държането на акции ............ няма разлика
като хванеш горещият картоф първо го държиш до един момент в който почувстваш болката и после инстиктивно го хвърляш ........ така е и с акциите
аз съм виждал не веднъж как стискат, стискат акции на ХИМ-а и в един момент им писва на хората и накрая ги хвърлят без значение каква е цената
върни се 10 години назад в тази тема и ще видиш, че имаше един ник "ст.стоилов" който колкото повече падаше акцията, толкова повече "ревеше във форума" .......... казвах му да продава докато е време, че иначе ще му взема акциите на дъното ......... не продаде на 4 лв. ...... не продаде на 3 лв. ...... не продаде и на 2 лв. .......... накрая продаде на 1,15 и изчезна ......... мисля, че именно аз взех част от пакета му, но може и от друг да съм купил по същото време - няма значение ........ основното е друго ------ човека беше споделил, че е вложил над милион лева в акции на ХИМ и беше държал, държал, държал и накрая не издържа и хвърли "горещият картоф"
после това стана практика при ХИМ ........ видяхме и гърците как разпродават, видяхме и артио как продаваха, видяхме и кой не още да хвърля "горещият картоф"
и пак ще гледаме същият мач с нови герои ........... нали не си въобразяваш, че "от тук докато свят светува всичко ще е цветя и рози"?
хубаво ви се чертае светло бъдеще според разни коментари по-долу .......... криза няма да има ..... дивидента ще се вдига с 15-20% всяка година ....... цената ще расте с 100-200% през година ......... "градяли имидж на дивидентна акция" и т.н., и т.н.
въпроса е до кога ще се случва това
да ти отговоря ............. така ще е докато си продадат акциите които не им трябва ............ а след това съм сигурен, че не искаш да знаеш какво следва
затова и онзи ден като ме питаха в темата: "колко ще е дивидента следващите 3 години" не отговорих и дори спестих част от мнението си, а именно - щом прехвърлят акциите си дивидента ще остане мираж дълги години
а след това пак ще гледаме феномена наречен ""горещ картоф"............... разбира се, че това ще го наблюдават тези които са тук
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
защо не се листнат в полша или франкфурт????
защо миналата когато БФБ бяха в Лондон с всички мажоритари и рекламираха Софикс-Експат само ХИМ отсъстваше
сега се чудят къде да си пласират милионите акции, а нямало на кой да прехвърлят горещият картоф ........ как ще има като се чудят само кой да прекарат...
баламите умряха, а никой не им вярва
правя ви предложение: дайте ми по 11 лв. на акция, а аз в следващите 10 години няма да ви дам нищо, а след това ще започна да ви давам дивидент като започна с 4 ст.; на следващата година ще ви дам 5 ст.; на третата година ще ви дам 6 ст. и т.н.
балъците да ми пишат на лични
Защо сравняваш Химимпорт с "горещ картоф" ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеказа още ние. На бфб няма с кой да търгуваме няма хора няма борса, 2007. Имаше някакви чужденци гърци но сега няма никой
защо миналата когато БФБ бяха в Лондон с всички мажоритари и рекламираха Софикс-Експат само ХИМ отсъстваше
сега се чудят къде да си пласират милионите акции, а нямало на кой да прехвърлят горещият картоф ........ как ще има като се чудят само кой да прекарат...
баламите умряха, а никой не им вярва
правя ви предложение: дайте ми по 11 лв. на акция, а аз в следващите 10 години няма да ви дам нищо, а след това ще започна да ви давам дивидент като започна с 4 ст.; на следващата година ще ви дам 5 ст.; на третата година ще ви дам 6 ст. и т.н.
балъците да ми пишат на лични
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
Разбира се,че няма да съвпада......Въпрос на гледна точка и при какви условия си изказваш мнението: 1.Ако нямаш акции, тогава разбира се ще ти се " привижда" апокалипсис и най-ниска цена и ще чертаеш графики със стрелка надолу, за да си върнеш акциите на възможно най ниска цена.
4 месеца ви пишех, че до ОСА цената ще се крепи на 2,30
след ОСА ви писах, че цената ще пада бавно и все още ви го пиша
миналата година като бях с репата и ви пишех цели фермани срещу това, че мажоритаря продава акции, че чуждите фондове продават акции, че мажоритаря не подкрепя акцията си, а е оставил акцията на произвола тогава пак бяхте настръхнали срещу мен
как не разбрахте, че изразявам мнение което по никакъв начин не влияе на никой, не влияе на абсолютно никой и пиша това което мисля без значение дали имам или нямам акцииfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Бях на ОС. хората в прав текст казаха че целта им е печалбата да расте между 15% и 20% процента всяка година ....каза не сме магьосници и не винаги става с 20 въпреки че ни се иска. 20. а според мен респективно това означаваше и покачване на дивидента с толкова!сам можеш да сметнеш за три години колко ще бъде....
никой от ХИМ не е излизал и не е казвал, че всяка година ще дават дивидент - справка в поста на мистър Керезов
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеШефа на всички ПФ на ХИМ групата го попитах очаква ли скоро криза а той твърдо отговори. Не....
да се смея ли, да плача ли ................ това адски ми напомня 2008 год. когато Станишев и Орешарски приказваха същите приказки
все пак в отчетите на ХИМ все още се цитира пасажа за 2008 год............. вече 10 години копи/пейст...
но на отчетни събрания всички са превъзбудени и излъчват бодрост и хепи
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеказа още ние. На бфб няма с кой да търгуваме няма хора няма борса, 2007. Имаше някакви чужденци гърци но сега няма никой
нека идат и питат онези чужденци които им повярваха и купуваха пакетите на 4лв. и на 11 лв., а после продава под левче .......... дали ще се върнат, а
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеза мен картинката е ясна и далеч не съвпада с тази на Полки...
само преди година като ви пишех горните неща всички ревяхте пак срещу мен и ме съветвахте да продавам и да се махам...
Коментар
-
Бях на ОС. хората в прав текст казаха че целта им е печалбата да расте между 15% и 20% процента всяка година ....каза не сме магьосници и не винаги става с 20 въпреки че ни се иска. 20. а според мен респективно това означаваше и покачване на дивидента с толкова!сам можеш да сметнеш за три години колко ще бъде....
другото важно което казаха е че няма да продават бизнеси и никога не са го правили а само ще купуват...за четири от бизнесите си ще търсят партньори в чужбина за да ги развиват-умишлено няма да ги назовавам предприятията....
това беше от Керезов!
Шефа на всички ПФ на ХИМ групата го попитах очаква ли скоро криза а той твърдо отговори. Не....каза още ние. На бфб няма с кой да търгуваме няма хора няма борса, 2007. Имаше някакви чужденци гърци но сега няма никой(край на цитата-доста умен и интелигентен човек ми се видя)
всеки сам да прецени какво ще се случва с акцията на ХИМ кога. Как и с какви темпове...за мен картинката е ясна и далеч не съвпада с тази на Полки...
2018. 2.30. 6.3
2017. 1.70. 5.4
2016. 1.30. 4.5
2015. 1.10
темпо на растежа. На акцията и на дивидента
- 3 Харесвания
Коментар
-
другото важно което казаха е че няма да продават бизнеси и никога не са го правили а само ще купуват...за четири от бизнесите си ще търсят партньори в чужбина за да ги развиват-умишлено няма да ги назовавам предприятията....
това беше от Керезов!
всеки сам да прецени какво ще се случва с акцията на ХИМ кога. Как и с какви темпове...за мен картинката е ясна и далеч не съвпада с тази на Полки...
2018. 2.30. 6.3
2017. 1.70. 5.4
2016. 1.30. 4.5
2015. 1.10
Няма как да не се съглася, с това че печалбата на ХИМ може да расте с подобни проценти (и дори повече, но това е друга тема). А цената не вярвам да остане толкова ниска ако се правят добри растящи печалби и ако се дават растящи дивиденти.
Накратко и аз съмоптимист за компанията, която все още си е със супер атрактивни показатели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Полки, какъв ще бъде сумарно според теб дивидента за следващите 3 години?
това беше от Керезов!
2018. 2.30. 6.3
2017. 1.70. 5.4
2016. 1.30. 4.5
2015. 1.10
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Няма никакво значение кое Н е по-силно, за дивидента има значение паричния поток. А той идва Н2, това имах предвид.
Това е финансов холдинг, не е нормална компаия, при която кешът е що-годи константен.
Дори и без да включвам дивидента по привилегированите, само инфто от снимката ми прилича на градене на дивидентна история. Не вярвам да пропуснат догодина
Коментар
Коментар