IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

защо не се листнат в полша или франкфурт????

защо миналата когато БФБ бяха в Лондон с всички мажоритари и рекламираха Софикс-Експат само ХИМ отсъстваше

сега се чудят къде да си пласират милионите акции, а нямало на кой да прехвърлят горещият картоф ........ как ще има като се чудят само кой да прекарат...

баламите умряха, а никой не им вярва

правя ви предложение: дайте ми по 11 лв. на акция, а аз в следващите 10 години няма да ви дам нищо, а след това ще започна да ви давам дивидент като започна с 4 ст.; на следващата година ще ви дам 5 ст.; на третата година ще ви дам 6 ст. и т.н.

балъците да ми пишат на лични
    Привет,

Защо сравняваш Химимпорт с "горещ картоф" ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
      каза още ние. На бфб няма с кой да търгуваме няма хора няма борса, 2007. Имаше някакви чужденци гърци но сега няма никой
      защо не се листнат в полша или франкфурт????

защо миналата когато БФБ бяха в Лондон с всички мажоритари и рекламираха Софикс-Експат само ХИМ отсъстваше

сега се чудят къде да си пласират милионите акции, а нямало на кой да прехвърлят горещият картоф ........ как ще има като се чудят само кой да прекарат...

баламите умряха, а никой не им вярва

правя ви предложение: дайте ми по 11 лв. на акция, а аз в следващите 10 години няма да ви дам нищо, а след това ще започна да ви давам дивидент като започна с 4 ст.; на следващата година ще ви дам 5 ст.; на третата година ще ви дам 6 ст. и т.н.

балъците да ми пишат на лични
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

Разбира се,че няма да съвпада......Въпрос на гледна точка и при какви условия си изказваш мнението: 1.Ако нямаш акции, тогава разбира се ще ти се " привижда" апокалипсис и най-ниска цена и ще чертаеш графики със стрелка надолу, за да си върнеш акциите на възможно най ниска цена.
        хахахахха ........... привиждал ми се апокалипсис

4 месеца ви пишех, че до ОСА цената ще се крепи на 2,30

след ОСА ви писах, че цената ще пада бавно и все още ви го пиша

миналата година като бях с репата и ви пишех цели фермани срещу това, че мажоритаря продава акции, че чуждите фондове продават акции, че мажоритаря не подкрепя акцията си, а е оставил акцията на произвола тогава пак бяхте настръхнали срещу мен

как не разбрахте, че изразявам мнение което по никакъв начин не влияе на никой, не влияе на абсолютно никой и пиша това което мисля без значение дали имам или нямам акции

Коментар

Бях на ОС. хората в прав текст казаха че целта им е печалбата да расте между 15% и 20% процента всяка година ....каза не сме магьосници и не винаги става с 20 въпреки че ни се иска. 20. а според мен респективно това означаваше и покачване на дивидента с толкова!сам можеш да сметнеш за три години колко ще бъде....
          разбира се ........... може и някоя година да пропуснат дивидента

никой от ХИМ не е излизал и не е казвал, че всяка година ще дават дивидент - справка в поста на мистър Керезов

Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
          Шефа на всички ПФ на ХИМ групата го попитах очаква ли скоро криза а той твърдо отговори. Не....

да се смея ли, да плача ли ................ това адски ми напомня 2008 год. когато Станишев и Орешарски приказваха същите приказки

все пак в отчетите на ХИМ все още се цитира пасажа за 2008 год. ............ вече 10 години копи/пейст...

но на отчетни събрания всички са превъзбудени и излъчват бодрост и хепи

каза още ние. На бфб няма с кой да търгуваме няма хора няма борса, 2007. Имаше някакви чужденци гърци но сега няма никой
          няма и да има

нека идат и питат онези чужденци които им повярваха и купуваха пакетите на 4лв. и на 11 лв., а после продава под левче .......... дали ще се върнат, а

за мен картинката е ясна и далеч не съвпада с тази на Полки...
          много се радвам, че мненията ни не съвпадат ........... бих се притеснил, ако съм на едно мнение с масата тук...

само преди година като ви пишех горните неща всички ревяхте пак срещу мен и ме съветвахте да продавам и да се махам...

Коментар

Бях на ОС. хората в прав текст казаха че целта им е печалбата да расте между 15% и 20% процента всяка година ....каза не сме магьосници и не винаги става с 20 въпреки че ни се иска. 20. а според мен респективно това означаваше и покачване на дивидента с толкова!сам можеш да сметнеш за три години колко ще бъде....

другото важно което казаха е че няма да продават бизнеси и никога не са го правили а само ще купуват...за четири от бизнесите си ще търсят партньори в чужбина за да ги развиват-умишлено няма да ги назовавам предприятията....
            това беше от Керезов!
            Шефа на всички ПФ на ХИМ групата го попитах очаква ли скоро криза а той твърдо отговори. Не....каза още ние. На бфб няма с кой да търгуваме няма хора няма борса, 2007. Имаше някакви чужденци гърци но сега няма никой(край на цитата-доста умен и интелигентен човек ми се видя)

всеки сам да прецени какво ще се случва с акцията на ХИМ кога. Как и с какви темпове...за мен картинката е ясна и далеч не съвпада с тази на Полки...
            2018. 2.30. 6.3
            2017. 1.70. 5.4
            2016. 1.30. 4.5
            2015. 1.10
            темпо на растежа. На акцията и на дивидента
            Разбира се,че няма да съвпада......Въпрос на гледна точка и при какви условия си изказваш мнението: 1.Ако нямаш акции, тогава разбира се ще ти се " привижда" апокалипсис и най-ниска цена и ще чертаеш графики със стрелка надолу, за да си върнеш акциите на възможно най ниска цена.2.Когато си държиш акциите се притесняваш до кога ще пада цената и т.н. Зависи от "ЧОВЕКЪТ", дали е искрен или не, дали преувеличава или изказва мнение, което го устройва. Сам си прецени. Дори нищо да не правиш от 2015г до 2018г ще бъдеш на повече от 200% печалба, а като добавиш и дивидента....Вечни спадове и вечни поскъпвания няма.

Коментар

другото важно което казаха е че няма да продават бизнеси и никога не са го правили а само ще купуват...за четири от бизнесите си ще търсят партньори в чужбина за да ги развиват-умишлено няма да ги назовавам предприятията....
              това беше от Керезов!
              Шефа на всички ПФ на ХИМ групата го попитах очаква ли скоро криза а той твърдо отговори. Не....каза още ние. На бфб няма с кой да търгуваме няма хора няма борса, 2007. Имаше някакви чужденци гърци но сега няма никой(край на цитата-доста умен и интелигентен човек ми се видя)

всеки сам да прецени какво ще се случва с акцията на ХИМ кога. Как и с какви темпове...за мен картинката е ясна и далеч не съвпада с тази на Полки...
              2018. 2.30. 6.3
              2017. 1.70. 5.4
              2016. 1.30. 4.5
              2015. 1.10
              Хувабо мнение си написал!
              Няма как да не се съглася, с това че печалбата на ХИМ може да расте с подобни проценти (и дори повече, но това е друга тема). А цената не вярвам да остане толкова ниска ако се правят добри растящи печалби и ако се дават растящи дивиденти.
              Накратко и аз съмоптимист за компанията, която все още си е със супер атрактивни показатели.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Полки, какъв ще бъде сумарно според теб дивидента за следващите 3 години?

това беше от Керезов!

2018. 2.30. 6.3
                2017. 1.70. 5.4
                2016. 1.30. 4.5
                2015. 1.10

Коментар

Няма никакво значение кое Н е по-силно, за дивидента има значение паричния поток. А той идва Н2, това имах предвид.
                  Това е финансов холдинг, не е нормална компаия, при която кешът е що-годи константен.
                  Click image for larger version

Name:	Screenshot.png
Views:	1
Size:	4.2 КБ
ID:	3383359

Дори и без да включвам дивидента по привилегированите, само инфто от снимката ми прилича на градене на дивидентна история. Не вярвам да пропуснат догодина

Коментар

все съм си мислел, че Н1 е по-силното полугодие, но няма значение

нямам да предвид дивидента да се дава на 2 половини, а имах на предвид на базата на резултата за първо полугодие да се гласува първия дивидент, а след консолидирания годишен отчет да се даде втори дивидент спрямо това което покаже отчета

явно изобщо не мислят в тази насока от холдинга ............. да ги видим какво ще измислят по другите неща...

от друга страна като се замисля, че годишния дивидент го дават в последната секунда, как да стане така, че част от дивидента да го дадат десетина месеца по-рано ............. ъпсурт, пълен ъпсурт
                    Няма никакво значение кое Н е по-силно, за дивидента има значение паричния поток. А той идва Н2, това имах предвид.
                    Това е финансов холдинг, не е нормална компаия, при която кешът е що-годи константен.
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

така е ............... бързо ги схващаш нещата когато знаеш, че 4 лв. ще видиш пред крив макарон

по-вероятно е да видиш 2 лв. по Коледа отколкото 4 лв. нали?
                      Стига толкова на аванта.
                      Ти ги разбираш повече нещата.
                      Аз просто тая някакви надежди и разчитам на предположения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Ти и някои други ги разбирате повече нещата.
                        така е ............... бързо ги схващаш нещата когато знаеш, че 4 лв. ще видиш пред крив макарон

по-вероятно е да видиш 2 лв. по Коледа отколкото 4 лв. нали?

Коментар

4 лева кога да очакваме за да знаем кога ще се разрешат проблемите ти, разбира се...
                          Ааа, що!
                          Ти и някои други ги разбирате повече нещата.

Коментар

За 6-месечния дивидент нещата според мен са малко по-логични - все пак това е финансов холдинг и за да дадат пари, първо трябва да ги получат, а това се случва H2.
                            все съм си мислел, че Н1 е по-силното полугодие, но няма значение

нямам да предвид дивидента да се дава на 2 половини, а имах на предвид на базата на резултата за първо полугодие да се гласува първия дивидент, а след консолидирания годишен отчет да се даде втори дивидент спрямо това което покаже отчета

явно изобщо не мислят в тази насока от холдинга ............. да ги видим какво ще измислят по другите неща...

от друга страна като се замисля, че годишния дивидент го дават в последната секунда, как да стане така, че част от дивидента да го дадат десетина месеца по-рано ............. ъпсурт, пълен ъпсурт

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Моята прогноза е, че ще купувам след 2,65, защото цената ще продължи да се покачва. А цена под 4 е комична и подигравка с артията.
                              Но това си е мой проблем, разбира се.
                              4 лева кога да очакваме за да знаем кога ще се разрешат проблемите ти, разбира се...

Коментар

твоята прогноза за 3,50 остава ли?
                                Моята прогноза е, че ще купувам след 2,65, защото цената ще продължи да се покачва. А цена под 4 е комична и подигравка с артията.
                                Но това си е мой проблем, разбира се.

Коментар

Working...
                                X