Първоначално изпратено от ivandavidov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеЕми колеги, така е. Все се надявах, че руснаците ще покажат малко цивилизованост и ще дадат шанс на дипломацията за Украйна, но не... При това положение сипванията са логични, макар че аз засега се въздържам. От опит знам, че подобно първобитно шортене на нашия неликвиден пазар си е баш руска рулетка и можеш да загубиш много и бързо. За печеленето - според зависи, но обикновено полуделите бикове те смазват и печалбата остава минимална, особено като сметнеш и комисионните
Поздрави и успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение.... Сигурен кеш със солидна печалба сега изглежда доста по-добре от несигурен кеш след години, пък било то и с пъти по-голяма потенциална печалба.
Аз съм доволен че през 2001-ва не се хванах да следвам тази логика, както ми препоръчваха много "мъдри" роднини и приятели. Щях да си остана с парици колкото за една гарсониерка и да се хвана да бачкам на някой срещу 400-500 левчета заплатка
Коментар
-
Еми колеги, така е. Все се надявах, че руснаците ще покажат малко цивилизованост и ще дадат шанс на дипломацията за Украйна, но не... При това положение сипванията са логични, макар че аз засега се въздържам. От опит знам, че подобно първобитно шортене на нашия неликвиден пазар си е баш руска рулетка и можеш да загубиш много и бързо. За печеленето - според зависи, но обикновено полуделите бикове те смазват и печалбата остава минимална, особено като сметнеш и комисионните
Поздрави и успех!
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеКойто е отварял на 2,40 да му мисли... Моите са от 1,10-1,30 и мисля да ги затварям към 3,80-5 лв.
Така че засега просто наблюдавам мача и отвреме навреме помагам на ликвидността - колкото да не скучая, не че пари се правят от игра в спреда на БФБ-ту
Може и до 6-7-8 лева да стигне цената, но не ми се чака с години. Сигурен кеш със солидна печалба сега изглежда доста по-добре от несигурен кеш след години, пък било то и с пъти по-голяма потенциална печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеРепа ли затваряте?
Така че засега просто наблюдавам мача и отвреме навреме помагам на ликвидността - колкото да не скучая, не че пари се правят от игра в спреда на БФБ-ту
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от dian88 Разгледай мнениеБатя, би ли споделил как се осъществяват "пакетни сделки" през брокера? Дай малко детайли моля
Брокерът ти, ако е добър в работата си, би трябвало да е наясно дали на пазара има продавач с по-голям портфейл, съответно звъни на неговия брокер и се опитва да договори сделка, която да мине на един път. Ако стане - стане!
Същата философия е и ако имаш акции за продаване - звъниш на брокера, казваш каква цена искаш за акциите си и т.н. и т.н.
А понякога брокерът ти може директно да ти се обади с предложение, ако види, че искаш да купуваш много или ако искаш да продаваш много. Така се пести време и за него и за теб.
Толкова по въпроса. Не е голяма философия. Миналата седмица точно по този начин се отървах от малко акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеПаниката не е добър съветник. Човек прави откровени глупости под нейно въздействие
При положение че на пазара има пакетен купувач, който както се видя мин. седмица беше готов да плаща по 2,17-2,18 за пакети от десетки хил. акции, ти да ръсиш по пазар и да мачкаш цената за да пласираш мизерни бройки, вместо да потърсиш съдействие от брокера си...
Абе верно е че си трябва и храна за акулите...
Батя, би ли споделил как се осъществяват "пакетни сделки" през брокера? Дай малко детайли моля
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнениеС кои платформи могат да се виждат продавачи и купувачи?
Виж, за останалите сделки, сключени от други хора/посредници - това по стандартите на XETRA се води привилегирована информация и не е публично достъпна.
Ако някой знае как може да се видят страните по дадена произволна сделка - моля, нека сподели! Ще ми е интересно да науча нещо ново!
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеМного къдрава броика мина.Мисля,че поне един от зорлийте приключи
Коментар
Коментар