А истината не се ли крие в предстоящите евроизбори и след 25 мой?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Батя, през последните пет години позицията не се търгува съобразно фундамент. Лично аз не си спомням някакво събитие свързано със самата компания да е оказвало влияние върху цената. Търгува се изцяло въз основа на сентимента. Това е компанията, която най-добре отразява настроенията на дребните играчи и чужденците. Наблюденията ми са, че когато чужденците бягат спреда между обикновената и привилегията расте, когато се връщат се свива.
През последните години се бореха две мнения. Едното беше, че цената е безумно ниска, в което има доста логика. Другото беше на ОК, че нещо не е така като трябва. Мисълта ми беше, че когато има консенсус, че едното мнение е правилно трябва да се действа на обратно.
Изобщо не твърдя, че хима ще пада в условия на бичи пазар. Просто за мен тайминга за влизане не е сега. Всеки си има стратегия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеE чак пък повсеместен оптимизъм не бих го нарекъл. Аз наприемер съм песимост, но с
годините се научих, че точно в такива моменти трябва да се инвестира.
Чудел си се дали под 2 лв. да не си вземеш, а на 1,30-1,40 лв. миналата година къде беше?
Алее, аз съм безнадежден оптимист за пазара. Нафрашкан съм до козирката с акции. Просто харесвам малко по-други неща. Въпреки всичко имам малко под 1 процент от портфейла си в привилегировани ХИМ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеХич не ми харесва сентимента при Хима. Цари повсемествен оптимизъм. Според анкетата на БигБеър няма по-подценена позиция. Акцията леко възстанови и всички изскочиха с фанфарите. Няма отчаяние, няма разочаовани. Все още всички си стискат акциите. Сякаш всички пишман спекуланти са до козирката с акции. Преди време се колебаех дали да не си взема малко акции под 2 лева, но при този сентимент не бих пипнал.
Представят се добре само позициите на пенсионните фондове. За сега не виждам смисъл да излизам от там и да влизам тук.
годините се научих, че точно в такива моменти трябва да се инвестира.
Чудел си се дали под 2 лв. да не си вземеш, а на 1,30-1,40 лв. миналата година къде беше?“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеХич не ми харесва сентимента при Хима. Цари повсемествен оптимизъм. Според анкетата на БигБеър няма по-подценена позиция. Акцията леко възстанови и всички изскочиха с фанфарите. Няма отчаяние, няма разочаовани. Все още всички си стискат акциите. Сякаш всички пишман спекуланти са до козирката с акции. Преди време се колебаех дали да не си взема малко акции под 2 лева, но при този сентимент не бих пипнал.
Представят се добре само позициите на пенсионните фондове. За сега не виждам смисъл да излизам от там и да влизам тук.
Има още много които ще си правят пакетите и още много нови, които тепърва ще влизат
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеИ сега ние трябва да плачем ли?
Като почнат да ти доверяват на ухо, че няма да пипат акцията, да знайш, че са надиплили кайметата и дебнат кога ше падне танкана да напълнят найлоновите торбички от Лидъла....
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениевинкел, да не смени стратегията
П.С. Не ти се бъркам ,търгувай спокойно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение...За сега не виждам смисъл да излизам от там и да влизам тук.
Коментар
-
Хич не ми харесва сентимента при Хима. Цари повсемествен оптимизъм. Според анкетата на БигБеър няма по-подценена позиция. Акцията леко възстанови и всички изскочиха с фанфарите. Няма отчаяние, няма разочаовани. Все още всички си стискат акциите. Сякаш всички пишман спекуланти са до козирката с акции. Преди време се колебаех дали да не си взема малко акции под 2 лева, но при този сентимент не бих пипнал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеКюфтак ли ще минава?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеНай-интересното винаги е в края
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеИ какво сега купувачът не се ли наяде или ще има и десерт?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнениеПросто ме съблазни тая десетка на екран
П.С. Не ти се бъркам ,търгувай спокойно...
Коментар
Коментар