Първоначално изпратено от ivandavidov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение....общата консолидирана оценка на Химимпорт би следвало да намалява, тъй като част от дивидентите отиват в миноритарни собственици.
Аз оценям дивидента при ГАЗ като силно положителна новина за акциите на Хим в средно и дългосрочен план. Но пазара не е кантар да отрази едно събитие веднага след появата му... събират се положителни новини, натрупват се пакети акции в дългосрочни, институционални играчи, и намаляват същите в краткосрочни връткаджии. Така в един момент когато нещата назреят достатъчно ще има пак рали при акцията, много хора отново ще бъдат изненадани и ще се сърдят че на БФБ не се играе честно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеТия 14 ст дето ги раздават не са чак толкова лош дивидент.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеАбе аз да попитам при полужение че Химимпорт имат 1.69 милиона акции на Нефт и Газ (GAZ) а те планират да раздават дивидент от 1.10 лв. това не значи ли че дружеството (CHIM) вече струва с 1.8 милиона повече ? Следователно не би ли следвало цената на акциите му да се покчава ?
Специално при Химимпорт, те са холдингова компания и индивидуалната оценка на активите им не е толкова важна, колкото консолидираната оценка. Затова каквито и дивиденти да вървят нагоре към компанията-майка, общата консолидирана оценка на Химимпорт би следвало да намалява, тъй като част от дивидентите отиват в миноритарни собственици.Last edited by ivandavidov; 11.08.2014, 22:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСпоред мен струва с тази сума по малко.......http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеАбе аз да попитам при полужение че Химимпорт имат 1.69 милиона акции на Нефт и Газ (GAZ) а те планират да раздават дивидент от 1.10 лв. това не значи ли че дружеството (CHIM) вече струва с 1.8 милиона повече ? Следователно не би ли следвало цената на акциите му да се покчава ?
Коментар
-
Абе аз да попитам при полужение че Химимпорт имат 1.69 милиона акции на Нефт и Газ (GAZ) а те планират да раздават дивидент от 1.10 лв. това не значи ли че дружеството (CHIM) вече струва с 1.8 милиона повече ? Следователно не би ли следвало цената на акциите му да се покчава ?http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениеПомислих, че съм сбъркал темата.... Хубаво смяташ, ако искаш да се упражняваш. Иначе я погледни дивидента за последните години ----- изненада , той един и същ бе.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеНе знам мен тази компаника ми хресва заради дивидентната доходност от нея гледам печалбата и малко се свива ама пак пак за 6 месечието някъде към 0.14 ст на акция ми се вижда дивидента та става
Какви са тези 14 ст. и за каква дивидентна доходност говорим при положение, че привилегиите се превръщат в обикновени акции, а там няма дивиденти?Last edited by 15%; 08.08.2014, 20:21.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениеПомислих, че съм сбъркал темата.... Хубаво смяташ, ако искаш да се упражняваш. Иначе я погледни дивидента за последните години ----- изненада , той един и същ бе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеНе знам мен тази компаника ми хресва заради дивидентната доходност от нея гледам печалбата и малко се свива ама пак пак за 6 месечието някъде към 0.14 ст на акция ми се вижда дивидента та става
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЕ щом ги няма онова гризли Ташунко със сапа , оня танцуващ с мечките,мечкадар
Десперадо и нациста от Вермахта генерал Гаки работата върви на стабилизация.
Може да са на някой море или океан да си пекат телесата.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
Коментар