IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
    ...Нека сега стиснем палци и се помолим химимпорт
    Давай флагмане !! ))
    Kъде са Кашпировски и генерала ?!
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Давай флагмане !! ))
      Kъде са Кашпировски и генерала ?!
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
        То онова чудо от 2007 близките 25-30 г няма да се повтори а и дори да има някакъв скок няма да е като 2007.Старите играчи захитряха а новите идват по на рядко.
        Ташак аз лично не искам и да се повтори това от 2007 защото статуквото създава индивиди , които /как да го завоалирам , малко ми е трудно/ имат някаква прилика с някои индивиди във форума . По добре да има глобален крах Нека сега стиснем палци и се помолим химимпорт

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
          Ами затуй са ETF , които копират някой тамошен основен индекс.
          Верно ще се плати някоя комисионка, спреда може да е малко по-голям (ама не като на БФБ).
          Хайде намери ЕТФ за такъв конкретен пазар. За Малайзия и Виетнам има - но за нищо друго.

Искам да кажа че България с нищо не е по привлекателна от останалите подобни пазари. Най-голямото безумие е разбира се че въпреки че сме в ЕС, елементарно прехвърляне на акции в чуждо кастъди е бая трудно. Информация на английски за български компании е изключително трудно да се намери. Разходите на чужд инвеститор да търгува в България са потресаващо високи.

И всичко това за пазар, който реално не предлага никакви конкурентни предимства спрямо останалите. Нямаме големия демографски потенциал на Нигерия или Виетнам. Нямаме растежите на Малайзия, нямаме ресурсите на Кувейт, ОАЕ или дори Колумбия.

За чужденец трябва да има някаква обсесия с България че да премине през танталовите мъки, които нашата борса, депозитар, банки и мажоритари го подлагат. И та за какво за едно нищо - ниска ликвидност, ниски дивиденти, нисък растеж, лошо корпоративно управление, свръх регулации, и в същото време никакво доверие към институциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            И то не само за пазара и за компани, а например като си купиш от там акции как ще ги сложиш на кастъди в твоя банка. Т.е. чисто технологично как акциите ще стигнат до теб. Включително и за България. Ама само на английски
            Ами затуй са ETF , които копират някой тамошен основен индекс.
            Верно ще се плати някоя комисионка, спреда може да е малко по-голям (ама не като на БФБ).

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Не помня дали съм споделял тук един реален случай с мен. Преди години бях във Франкфурт и едната вечер отивам на пицария. Излизам пред нея да пуша, но тъй като бяха заети всички масички отпред, реших да седна до двама пича на една маса. Заговорихме се и те казаха, че са финансови консултанти. Питам ги аз като такива дали са чували за БФБ и те веднага отговориха, че знаят Софикс. Следващият ми въпрос бе дали консултират хора да инвестират тук, но те казаха, че им е забранено отгоре. Веднага ги питах в такъв случай дали те самите не биха вкарали някой лев / обяснявам им за Хим тогава бе под 1 лв. и П/Е-то му бе смешно, нещо около 2-3 по груб спомен, за СФарм, тогава Л.П€ излизаше и също бе атрактивно/. Отговорът им бе: нямаме нужда от излишни емоции. Ние си правим парите в Швейцария...
              Че то и в Китай са си почти само китайци. Да се разчита на чужди пари ми се струва голямо губене на време за граничен пазар.

Примерче - представи си че ти си чужденец. Знаеш само английски да кажем. И се чудиш на кои гранични пазари да инвестираш. Нямаш конкретна идея в коя държава, или в какво точно - просто искаш рискова инвестиция от да кажем 2% от активите. Та кое би избрал - Нигерия, Египет, Кувейт, Колумбия, ОАЕ, Виетнам, Индонезия, Малайзия - или пък България, Сърбия, Румъния. Айде пробвай се да намериш нещо за тези пазари на английски - за Нигерия предполагам че няма да имаш проблеми, за Румъния знам че нямаш да имаш проблеми, ама пробвай за другите да видим какво ще намериш.

И то не само за пазара и за компани, а например като си купиш от там акции как ще ги сложиш на кастъди в твоя банка. Т.е. чисто технологично как акциите ще стигнат до теб. Включително и за България. Ама само на английски

Коментар

Всяка година, откакто съм на БФБ /3-4 г./ си казвам, че от това по-лошо не може да стане от гледна точка на обороти и брой сделки и всеки път греша . Направо се чудя как е било възможно да се случват нещата от 2006-2007 г. По-опитните вярват, че историята ще се повтори и дано са прави, защото мен ако питате това чудо в обозримо бъдеще не го виждам.
                То онова чудо от 2007 близките 25-30 г няма да се повтори а и дори да има някакъв скок няма да е като 2007.Старите играчи захитряха а новите идват по на рядко.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  Сега ще ти кажа защо тогава се случваха нещата.
                  • Имаше чужди инвеститори.
                  • Хората влагаха доста пари във фондовете.
                  • Фондовете се надпреварваха да купуват акции.
                  • Репата бяха на мода, теглеха се кредити и се залагаха жилища, коли и жени.
                  • Имаше IPO-та.
                  • БГ инвеститорите и спекулантите все още не бяха яли голям борсов хОй

Абе беше луда работа и голямо шоу
                  А защо никой не казва компаниите дали печелеха повече от сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                    смешна ни е борсичката за съжаление, най ликвидната акция - 4 сделки (1000 акции), 1600 лв оборот. Тука трябваше да има поне 200 хил.лв оборот(днес) между големи групи търгуващи, едните вярващи на гърция, другите залагащи на фалита и. Да се смееш ли, да плачеш ли. ???
                    Хихихи ами толкова имат хората,толкова могат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Естествено че може да стане. Даже е почти сигурно че ще се случи отново - ей го сега всеки може да види каква лудница става в Китай, ПЕ та по 100, 200, 300.
                      Не помня дали съм споделял тук един реален случай с мен. Преди години бях във Франкфурт и едната вечер отивам на пицария. Излизам пред нея да пуша, но тъй като бяха заети всички масички отпред, реших да седна до двама пича на една маса. Заговорихме се и те казаха, че са финансови консултанти. Питам ги аз като такива дали са чували за БФБ и те веднага отговориха, че знаят Софикс. Следващият ми въпрос бе дали консултират хора да инвестират тук, но те казаха, че им е забранено отгоре. Веднага ги питах в такъв случай дали те самите не биха вкарали някой лев / обяснявам им за Хим тогава бе под 1 лв. и П/Е-то му бе смешно, нещо около 2-3 по груб спомен, за СФарм, тогава Л.П€ излизаше и също бе атрактивно/. Отговорът им бе: нямаме нужда от излишни емоции. Ние си правим парите в Швейцария...
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Това ясно, но дали ще се повтори някога и ако да - кога
                        Някога да, но не в този живот.....( за жалост...) Едни 100-300% са сигурни за следващите 2-3г....

пп Аххх, 3-4, 10-12, 108 пъти.......еххххх...спомени....

Коментар

Когато започнат да се случват същите неща

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            • Имаше IPO-та.

Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Естествено че може да стане. Даже е почти сигурно че ще се случи отново - ей го сега всеки може да види каква лудница става в Китай, ПЕ та по 100, 200, 300. Само дето има много нови спекуланти дето нищо не схващат, имат кинти и се чудят какво да ги правят. И имат подкрепа на правителството им, което почти изрично им казва инвестирайте на борсата. Е сега леко ги облива със студени душове вече, ама пак една камара компани направиха по 5-6 пъти доходност за половин, една година.

Тук има кинти да се надуе борсата, малко хора се занимават с това - значи има сериозен потенциал тези хора да се умножат. Ама правителството реално работи за срив на борсата. Почти директно казва на хората не се занимавайте с този пазар - ей ви го пазара на череши ходете там.

Та така. Има всичко нужно пазара да расте с изключение на палрамент, правителство и партии

Коментар

Всяка година, откакто съм на БФБ /3-4 г./ си казвам, че от това по-лошо не може да стане от гледна точка на обороти и брой сделки и всеки път греша . Направо се чудя как е било възможно да се случват нещата от 2006-2007 г. По-опитните вярват, че историята ще се повтори и дано са прави, защото мен ако питате това чудо в обозримо бъдеще не го виждам.
                                • Имаше IPO-та.

Коментар

Working...
                                X