Тук виждам ръст само ако рекат да изкарат акции за продажба - или ИПО или увеличение, което ще стане, понеже не вярвам да изтърват момента да вземат пари от пазара.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеДобре звучи всичко което казваш.Лично на мен би ми харесал много ако се случи този вариант.Честно казано си мисля че нещата няма да се развият точно така,но съм убеден че ще има акции които ще направят по 100 % близките няколко години.
*не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеЕ да де, нали и аз това ти казвам. Лихвите в банките паднаха много, а доходностите на фондовете почнаха да се стабилизират и да се увеличават. Това ще привлича хората към фондовете и ще има повече кеш, който да се налива на БФБ, а от тук повишеното търсене на акции, ще доведе и до повишаване на цените. За това казвам, че в следващите 5-10 години очаквам пак да имам от онези ръстове с по 100% на година. Е, не постоянно де, но си мисля, че перспективите са добри
*не е препоръка за покупко-продажба на акции.
Коментар
-
а колко е доходноста последните 5 години за хим и компания ))
или ще чакаме светлото бъдеще
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеАми ето. Виж, че за последните 5 години средната доходност е около 5 %. http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...f6998df367f70/ А според мен тепърва ще се увеличават резултатите на фондовете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеMammita, теб не те интересува какво е било последните 5 години, а какво ще е следващите 5 години. Преди 5 години ПИБ имаха депозити на над 10% ако са по-дългосрочни, сега имаш 2%. Държавните облигации доста връщат, доходностите на 10г немски бундове са вече над 1%, а бяха 0.10% преди месец и половина - разбирай че облигациите падат и фондовете дето държат облигации губят яко пари.
А доходностите на фондовете сигурно ще започнат да се увеличават в даден момент, щото сега са около нулата.
*не е препоръка за покупко-продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеАми ето. Виж, че за последните 5 години средната доходност е около 5 %. http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...f6998df367f70/ А според мен тепърва ще се увеличават резултатите на фондовете.
А доходностите на фондовете сигурно ще започнат да се увеличават в даден момент, щото сега са около нулата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТочно това пък къде го видя, консервативните фондове - облигационни или на паричен пазар за година назад имат или отрицателни или скромни положителни доходности до около 2%. При тези никакви доходности по облигациите и никаквите лихви в банките не е изненадващо, ама щото говориш за някакви 5-10%. То и по агресивните нямат доходност последната година де, щото нашия пазар си е надолу вече 14 месеца.
Коментар
-
ако си направиш един индекс на база тяхните акции и погледнеш назад във времето дали бият основните индекси ако не го правят за месец два година или пет защо му е на някой да вкарва пари там.
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеХим си мисля, че отново ще присъства на всякъде. Те са малко като- все едно не си инвестирал на БФБ ако нямаш някоя акция на Хим или дъщерните им дружества.
*не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеФондовете се стабилизираха и започнаха да показват стабилни и последователни доходности при нискорисковите си схеми, където докарват между 5 и 10% без проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеХахахаха ! Да, абсолютно шантава работа беше ! Стойността на портфейлите ни и цените на акциите буквално растяха за часове ! Много хора тогава предполагам бяха и виртуални милионери и може би си останаха такива, защото едва ли някой е очаквал спад с над 80% за да продаде навреме ! Та, те така беше в онези луди луди години
*не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХайде намери ЕТФ за такъв конкретен пазар. За Малайзия и Виетнам има - но за нищо друго.
Искам да кажа че България с нищо не е по привлекателна от останалите подобни пазари. Най-голямото безумие е разбира се че въпреки че сме в ЕС, елементарно прехвърляне на акции в чуждо кастъди е бая трудно. Информация на английски за български компании е изключително трудно да се намери. Разходите на чужд инвеститор да търгува в България са потресаващо високи.
И всичко това за пазар, който реално не предлага никакви конкурентни предимства спрямо останалите. Нямаме големия демографски потенциал на Нигерия или Виетнам. Нямаме растежите на Малайзия, нямаме ресурсите на Кувейт, ОАЕ или дори Колумбия.
За чужденец трябва да има някаква обсесия с България че да премине през танталовите мъки, които нашата борса, депозитар, банки и мажоритари го подлагат. И та за какво за едно нищо - ниска ликвидност, ниски дивиденти, нисък растеж, лошо корпоративно управление, свръх регулации, и в същото време никакво доверие към институциите.
Преди се чудех можем ли да ги стигнем, сега не се чудя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение...Нека сега стиснем палци и се помолим химимпортЕдинствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеСега ще ти кажа защо тогава се случваха нещата.
- Имаше чужди инвеститори.
- Хората влагаха доста пари във фондовете.
- Фондовете се надпреварваха да купуват акции.
- Репата бяха на мода, теглеха се кредити и се залагаха жилища, коли и жени.
- Имаше IPO-та.
- БГ инвеститорите и спекулантите все още не бяха яли голям борсов хОй
Абе беше луда работа и голямо шоу
Коментар
Коментар