IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• а защо не казвате нищо за дивидентната доходност? не ви отърва или се правите на хахави?

Коментар

• gunnar, до кой клас си ходил на училище? Данъкът върху дивидента е точно 1.5 стотинки, т.е. остават чисто около 28.5 стотинки за получаване. Дисконтирането при тези лихвени проценти също е пренебрежимо малко.

Коментар

• Тук някои хора пишат откровени глупости. Не знам обаче дали го правят умишлено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
          По привилегированите акции предстои изплащане на 1,5 дивидент, което грубо е 30 ст.
          Иначе всеки си има глава да решава.
          Аз лично няма да продам привилегиите преди да се конвертират.
          Лично мое мнение е че догодина по това време разликата между привил. и обикновенните е много вероятно да бъде 0,5 от дивидента , т.е. можеш да изконсумираш остатъка до 1,5 , а именно един дивидент още сега.

Не е препоръка.
          Last edited by MrSi; 04.08.2015, 19:15.
          Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
            По провилегированите акции предстои изплащане на 1,5 дивидент, което грубо е 30 ст.
            Много грубо го изчисляваш. Като си сметнеш данъка върху дивидента и стойността на парите във времето, разликата между двете емисии не би трябвало да е много над 20 ст.

Коментар

• Интересно дали Хим-а планират емитирането на някакъв нов инструмент, който да замести привилегията. Иначе би било тъжно да изчезне завинаги, това беше един от малкото добри инструменти на БФБ, а и с врътката между привилегия и обикновени винаги имаше интрига и игра.

Поздрави и успех

Нямам препоръка
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                Ами хайде така и така съм захванал темата , някой би ли ми обяснил защо разликата между привилегированите и обикновенните акции в момента е равен на един дивидент и то преди данъка?
                Искам само да разбера какъв е смисълът човек да държи привилегировани , а не ги продаде и да си купи обикновенни хартийки като така прибира дивидентната разлика 1 година по-рано и без данък?
                По провилегированите акции предстои изплащане на 1,5 дивидент, което грубо е 30 ст.

Коментар

• Масивни разпродажби, мани! Моята прогноза е, че на някой са му свършили джобните на Слънчака и решил да зареди малко за довечера

Коментар

• Миналата година по това време аз бях почнал да изсипвам с големите кофи, но сега кой "изсипва" - трудно може да се каже.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                      Такива големи количества, някой голям ще да е!
                      ДОБРЕ, ЧЕ НЕ Е..

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                        Инфо кой изсипва?
                        Такива големи количества, някой голям ще да е!

Коментар

• Инфо кой изсипва?

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                            Ти пък и данък на 20 стинки си тръгнал да смяташ!! Така на дребно пачки на бфб не се правят Колко ти е маржа на акцията, не виждаш ли?
                            То и една стотинка да е ама предпочитам на брокера да я дам че той по-благ ми се струва.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                              Ами хайде така и така съм захванал темата , някой би ли ми обяснил защо разликата между привилегированите и обикновенните акции в момента е равен на един дивидент и то преди данъка?
                              Искам само да разбера какъв е смисълът човек да държи привилегировани , а не ги продаде и да си купи обикновенни хартийки като така прибира дивидентната разлика 1 година по-рано и без данък?
                              Ти пък и данък на 20 стинки си тръгнал да смяташ!! Така на дребно пачки на бфб не се правят Колко ти е маржа на акцията, не виждаш ли?

Коментар

• Ами хайде така и така съм захванал темата , някой би ли ми обяснил защо разликата между привилегированите и обикновенните акции в момента е равен на един дивидент и то преди данъка?

Коментар

Working...
                                X