Първоначално изпратено от Tradera
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение............. казвам ти, дъще --- сещай се, снахо...,а ма я виж ко прави КУРиерА
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнениеСпиди стана по-голям от Химимпорт !!!
Химимпорт - Пазарна капитализация 207,756 млн. лв
Спиди - Пазарна капитализация 212,103 млн. лв
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеТук ако не беше т.н. АДМИН/ка "амстердамм" с БЕЗУПРЕЧЕН "професионализъм но последователен/на", който/която си позволи отново да трие постове без обяснение но на общо основание, НЯМАШЕ да се налага два дена и то най-важните в края на годината да четем БЕЗУМИЯ и СПАМ в темата?!
Сега ще помоля овластената ПЕРСОНА с власт, която изтри поста ми, в който АЛАРМИРАМ за пазарна МАНИПУЛАЦИЯ и/или вкарване в ЗАБЛУЖДЕНИЕ и бе изтрит за сметка на МАНИПУЛАЦИЯТА да ми обясни действията си?!
Коментар
-
Konsultant
Тук ако не беше т.н. АДМИН/ка "амстердамм" с БЕЗУПРЕЧЕН "професионализъм но последователен/на", който/която си позволи отново да трие постове без обяснение но на общо основание, НЯМАШЕ да се налага два дена и то най-важните в края на годината да четем БЕЗУМИЯ и СПАМ в темата?!
Сега ще помоля овластената ПЕРСОНА с власт, която изтри поста ми, в който АЛАРМИРАМ за пазарна МАНИПУЛАЦИЯ и/или вкарване в ЗАБЛУЖДЕНИЕ и бе изтрит за сметка на МАНИПУЛАЦИЯТА да ми обясни действията си?!
Първоначално изпратено от CorruptedMarket Разгледай мнение
Здравей,
Чета форума с интерес и се включвам към твоето мнение.
Какъв ти е стимула да купуваш привилигирована акция, при положение че догодина по проспект всички прив. акции ще бъдат конвертирани в обикновени? И то без да се плати дивидент най-вероятно.
Химимпорт е една акция, която за мен е невъзможна за фундаментален анализ нито чрез DCF, нито чрез прайсинг чрез мултипълни, най-вече заради огромната холдингова структура - предвид че сме в Бг източването на определени фирми от холдинга към частни такива може би е реалност.Last edited by Konsultant; 29.12.2015, 13:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеКолегите ти намекват, ама на теб явно ти трябва натвърдване
разликата в цената на привилегията и обикновените е 20 ст. които ще се вземат есента на 2016 година .................. остава горницата от 8 ст. да се "прибере" година по-късно през есента на 2017 година
според дразнещия_новорегистриран_ник не си струва за 8 стинки човек да се "набива" в привилегията, а според мен тези 8 стинки са 5-6% от настоящата цена и в предвид това, че привилегията трябва да се "държи" най-много 7 месеца си струва човек да вземе 3 годишен банков депозит
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАко купиш сега и държиш две години ще имаш право на 1,5 дивидента.
батка, хайде на бас да видим кой ще е прав
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗащо флагмана не се включва в движението?
Без гагата де....
Коментар
-
Първоначално изпратено от CorruptedMarket Разгледай мнениеНарочно направих само едно нещо - попитах за изплащането на дивидентите. Другото е въпрос на лична интерпретация. В момента няма причина привилегията да се търгува над бида на обикновената плюс 8 стотинки.
Ако купиш сега и държиш две години ще имаш право на 1,5 дивидента. Който е акционер лятото на 2016-та ще получи цял дивидент от печалбата за 2015-та.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАбе ти нарочно ли дразниш хората?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от CorruptedMarket Разгледай мнениеКупи си очила. Написах че ако сега купиш ще има само един дивидент и то през 2017 и само той осмисля по-висока цена от тази на обикновената в рамките на макс 9 стотинки. Разбирам че има губещи и изнервени хора но това не ме вълнува..
Коментар
-
Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнениеДемек 2016г. дивидент няма да се изплаща.Не я разбирам тая работа ама щом казваш
Коментар
-
Първоначално изпратено от CorruptedMarket Разгледай мнениеСлед съвсем излишната язвителност (и незнание) на съформумци с претенции, спокойно може да се счита че реалната цена на привилигированата акция е само с около 9 стотинки над тази на обикновената, тъй като при покупка на момента само 9 стотинки дивидент ще бъдат получени и то през 2017. Няма да ги дисконтираме и да смятаме opportunity cost, щото за една-две стотинки в българския флагман няма да вдигам шум.
Откакто си се регистрирал и 1 сделка няма
Айде стига си дрънкал
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеТая хартия била много ликвидна. Вече шести ден няма сделка
Ако един работа ден ти се вижда като шест.Не виждам смисъл да се изопачават фактите, но щом това те прави щастлив.
Коментар
Коментар